ollion Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Witam jestem początkujący w asg i chciałbym zakupic replike do 1000 zł z racji że strasznie podobają mi sie bullpupy moją uwagę zwróciła broń aug a3 firmy jg (jing gong) http://gunfire.pl/product-pol-1152191380-JG0450A.html jeżeli ma ktoś tą broń lub wie co nie co o niej niech podzieli się ze mną wiedzą. To jest mój pierwszy post na tej stronie i jeśli źle założyłem temat lub jest taki gdzie indziej to nie wiedziałem ale szukałem przez 2 godziny i żadnego nie znalazłem więc prosze o pomoc w zakupie repliki. dziękuje pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Bardzo ciekawa replika, ale da rade ją dostać za ok 700-800zł, przynajmniej tyle jest warta. Ma ponad przeciętną moc co jest minusem dla nowego. Jakiej repliki nie kupisz podlicz sobie na start najmniej 40zł na okulary i 100-200zł na ładowarkę. Za 1000zł kupisz już nową markową replikę. Kolejne 15 postów będzie od osób polecających emki KWA, że są świetne cudne i jedyne słuszne do 1000zł. Polecam kupić co Ci się podoba=nie znudzi się szybko. Quote Link to post Share on other sites
ollion Posted July 28, 2012 Author Report Share Posted July 28, 2012 (edited) wielkie dzięki że odpowiedziałes tak szybko. Pewnie znajdą sie jakies posty o emkach itd. ale nie lubię emek nie przypadły mi do gustu. ps. to ładowarki nie ma w zestawie? Edited July 28, 2012 by ollion Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Ładowarki są dołączane do chińskich replik, ale jest duża szansa że taka prosta zabawka popsuje akumulator. Dlatego zaleca się kupno ładowarki mikroprocesorowej. Quote Link to post Share on other sites
ollion Posted July 28, 2012 Author Report Share Posted July 28, 2012 a nie wiesz może gdzie bym taką replikę kupił taniej? bo w sumie na asg moge przeznaczyc 1200 zł i w to wchodzi jeszcze kupno całego szpeju i innych rzeczy Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 http://allegro.pl/jg-steyr-aug-metal-ris-au-4g-hop-up-i2505367880.html Quote Link to post Share on other sites
ollion Posted July 28, 2012 Author Report Share Posted July 28, 2012 a co trzeba kupic zeby podkrecic te fpsy troszke? Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Najłatwiej sprężynę ale nie wiem jakie ten Aug ma bebechy i nie wiadomo czy wytrzyma mocniejszą. Polecam poszukać w komisie bo ostatnio jeden z kolegów miał na sprzedaż Auga od TM. Jak chcesz dam Ci jego nick na forum. Quote Link to post Share on other sites
ollion Posted July 28, 2012 Author Report Share Posted July 28, 2012 w sumie możesz podac ale jak to jest tm to sie pewnie nie wyplace. zresztą te markowe karabiny zauwazylem ze maja jakos strasznie malo fpsow Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Kolego myślę, że będzie kosztować mniej niż ten JG. Pamiętaj, że FPS=zasięg tylko w teorii, w praktyce jest różnie:) Jest prawie pewnie że, AUG TM 320 fps będzie mieć większy zasięg jak i celność od tego od JG chociaż ma znacznie mniej FPS. Poza tym jak chcesz nową replikę zastanów się nad tą wersja: http://gunfire.pl/product-pol-1152189528-JG0448A.html Jest wygodniejsza od tej, która sobie wybrałeś i do tego tańsza sporo:) Quote Link to post Share on other sites
ollion Posted July 28, 2012 Author Report Share Posted July 28, 2012 To już zmienia postac rzeczy myslalem ze wszystko zalezy od fps. dzieki za pomoc podasz jeszcze ten nick? Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Napisałem Ci PW:) Polecam też przeczytać temat: http://forum.wmasg.pl/topic/52682-replika-markowa-czy-chinska/ Tu masz potwierdzenie, że fps nie zawsze równa się zasięg. Quote Link to post Share on other sites
ollion Posted July 28, 2012 Author Report Share Posted July 28, 2012 tylko powiedz mi czy w tym steyerze wygodnie bedzie bez rączki bo dziwnie mi sie celuje z rączką Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 To kwestia gustu. Mi może być wygodnie tobie nie. Ja zasadniczo nie lubię wszelkiego rodzaju Augów, chociaż ten co podałem Ci w linku od taiwana jest jedynym, który znalazł by u mnie miejsce. Najlepiej jak dorwiesz kolegę, z takim Augiem albo pojedziesz do jakiegoś sklepu i złapiesz to bez tej rączki:) Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Miałem okazję trzymać AUG'a A1 ale z TM i ogółem bez rączki mi się miło trzymało. Łapałem albo od spodu pod lufą tuż za rączką albo za osłonę spustu. Kwestia samodzielnego dostosowania się. Jednemu będzie tak wygodnie drugiemu inaczej. Też możesz zastanowić się nad AUG A2 z JG praktycznie to samo lecz bez lunety: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=388 Albo F2000 z JLS ale tutaj o nim nic nie wiem i jakiś zgodności z pierwowzorem bym się nie spodziewał przeważnie że selektor ognia jest z tyłu a nie przy spuście. Jedyny wart uwagi F2000 to od G&G ale drogi. Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Na Gunfire jest tańszy i to sporo:) Quote Link to post Share on other sites
ollion Posted July 29, 2012 Author Report Share Posted July 29, 2012 (edited) a nie znacie może jakiś fajnych L85 do 1000zł z dobrej firmy z dobrą celnością i zasięgiem? Edited July 29, 2012 by ollion Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 L85 jest od Army ale z tego co czytałem to tam ciągle się coś psuje. Jedyne słuszne L85 jest do ICS'a ale ono kosztuje dużo ponad 1000zł. Sam mam AUG'a Jg od 3 lat i spisuje się świetnie. Ale pewnie dla tego że wszystkie bebechy wymieniłem. Jak coś to pisz na PW. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 (edited) L85 do 1000zł dobry to raczej takiego nie ma. W cenie do 1000zł to tylko widziałem z Army ale z BlowBackiem co sprawia że raczej cudów bym się nie spodziewał. Lepsze L85 to Ares za 1399zł i z ICS'a za 1521zł. Tak to nic więcej dobrego nie znajdziesz. Z tych 3 modeli to najlepiej wypada ICS ze względu na swoje właściwości łatwego dostosowywania mocy dzięki prowadnicy sprężyny. Też miałem okazję trzymać L85 z ICS'a i jest bardzo dobrze wykonany i spasowany ale nie przypadł mi do gustu bo nie przepadam za L85 wole F2000 lub TAR-21 :icon_razz: EDIT: Jankus mnie wyprzedził. Edited July 29, 2012 by Matison Quote Link to post Share on other sites
ollion Posted July 29, 2012 Author Report Share Posted July 29, 2012 a miał już ktoś tą broń? http://gunfire.pl/product-pol-1152191380-JG0450A.html chce tylko wiedziec czy jest celna i czy do 1 roku wytrzyma bez wymieniania niczego. albo czy poprostu ma ktoś na sprzedaż lub zauważył korzystną ofertę jakiegoś bullpupa nieważne jakiego nie poda link Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Jak L85 to tylko od ICS moim zdaniem. Macałem i użytkowałem Aresa, Army i właśnie ICS i na moje oko ta ostatnia jest bezkonkurencyjna :). AUGi są fajne, naprawdę fajne, ale trzeba uważać na rączkę bo lubi się ułamać. Mając taki budżet pogadałbym z Lukirą, forumowym specem od Augów. Quote Link to post Share on other sites
ollion Posted July 30, 2012 Author Report Share Posted July 30, 2012 a co bym musiał kupic zeby przerobic aug a1 na a3 ? moglibyście podac linki do tych rzeczy? Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Zmienić front na orisowany. Quote Link to post Share on other sites
ollion Posted July 30, 2012 Author Report Share Posted July 30, 2012 gdzie to kupic? miałbyś link może? albo ile to by kosztowało? Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Byś musiał poszperać po komisie, z tego co widziałem w sklepach nigdzie tego nie sprzedawali. Cena auga w gunfire.pl jest kosmiczna. Tu masz taniej http://allegro.pl/jg-steyr-aug-metal-ris-au-4g-hop-up-i2505367880.html Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts