nowyadam Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Kupiłem dwa nowe magazynki (oznaczenia z pudełka - GFC JC-004) real-cap, metalowy do M4 PJ. I tu problem - po nasmarowaniu, załadowaniu kulkami - magazynki się tną :-/ Obydwa mają dokładnie takie same objawy: Pierwsze dwa, trzy strzały idą normalnie, potem albo całkiem się wiesza albo oddaje tylko co piaty, szusty strzał z załadawaną kulką. Chwilami strzela kilkoma kulkami na raz, lub też kulki po prostu wysypują się przez lufę. Te wszystkie objawy są na singlu. Na auto nawet nie patrzyłem już. Na starych magach replika chodzi jak w zegarku. Co może być tego przyczyną? Reklamować czy może warto rozebrać, wyczyścić, przesmarować raz jeszcze? nowyadam Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 A jak za pierwszym razem ładowałeś te magi? Powinno się stopniowo. Zrobiłeś tak? Drugą rzeczą może być to, że te magi kiepsko bujają z twoją repliką (to tylko domysł). Wątpię aby Ci uwzględnili gwarancję, ponieważ na 95% to nie jest wada techniczna magazynka. P.S. Staraj się pisać bezbłędnie. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Nie trzeba ładować stopniowo magów! Wchodzą bez problemów do gniazdka? Możliwe,że są lipne jakieś. Zobacz,czy może u kogoś innego podają normalnie,jak coś to bodajże do 14 dni możesz odesłać. Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Nie trzeba ładować stopniowo magów! No wiesz.... Istnieją różne szkoły na ten temat. Zawsze lepiej tak zrobić, niż to olać całkowicie-to nic nie kosztuje. Kiedyś szlag mi trafił mida boyi, bo przy pierwszym użyciu załadowałem go od razu do pełna. Musiałem się bawić w rozbieranie itd. , więc teraz wolę dmuchać na zimne. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Tylko jeśli nic to nie daje to po co się cackać z tym? No,ale jak kto lubi.. Quote Link to post Share on other sites
nowyadam Posted July 29, 2012 Author Report Share Posted July 29, 2012 Przepraszam za błędy, zmęczenie nocne ;-) Ładowane były stopniowo (może trzeba, moze nie. Tak na wszelki wypadek) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Jakimi kulkami ładujesz? Jak używasz PJtek, Rocketsów albo innych podobnych kwadratowych kulek to nie dziwota że się tną w magazynkach. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Tak,jak powiedział Nath jakie masz kulki ? U mnie midy się nie tną tylko na madbullach,guarderach i G&G.Reszta ferajny mianowice Gunfire,Rocketsy i P&J tną się na potęgę. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 (edited) Po pierwsze - magazynek który jako nowy trzeba smarować i stosować specjane techniki w ładowaniu do niego kulek żeby w ogóle podawał i się nie zepsuł moim zdaniem od razu nadaje się do kosza. Wedle tej teorii to samo powinniśmy robić z sprężynami popychającymi tłok bo inaczej by się repliki psuły. Sprężyna to sprężyna i nie ma co się z tym cackać. To ma się sprężać i rozprężać nic więcej, takie tego zadanie i żadne specjalne techniki nic tu do rzeczy mają. Po drugie - reale i midy (szczególnie midy ze względu na dwurzędowy układ kulek w magazynku) są strasznie wybredne co do kulek i jak im kulki nie przypasują to będą ścinać lub w ogóle nie będą podawać (jak przestają podawać przydaje się lekkie stuknięcie magiem o coś twardego żeby się na siłę ruszyły. ) Po trzecie - jest też taka możliwość, że magazynek nie dochodzi do końca do podajnika. Spróbuj magazynek docisnąć od dołu do gniazda i strzelaj, jak się poprawi to mamy winowajcę. Z poważaniem, Mortis. :icon_smile: Edited July 29, 2012 by Mortis Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 A może kolega po prostu zalał magazynek smarem który nie był świeży, albo był źle przechowywany? Nie wiem, czy przez to magazynek by kulek nie podawał, ale zawsze warto napisać :P. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Podawać by raczej podawał. Gorzej z tym jakby kulka zachowywała się po wystrzeleniu (zerowa reakcja na hopup). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Przy zalaniu smarem wariuje komora hopa-kulki smarują gumkę i replika pluje zamiast strzelać. Ja bym obstawiał kulki-midy potrafią się nawet na Guarderach ciąć, bo Guarder słabo poleruje kulki (np. w porównaniu z G&G), a wtedy zacinka murowana (nawet w magach Classica, które są najlepszymi magami do M4 na rynku). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts