Guest Serious93 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Witam, zastanawiałem się nad kupnem tej repliki http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-815-M4A1-Full-Metal-Blow-Back.html .Czy może mi ktoś powiedzieć coś więcej na temat tego bolt-bolt-catch'a ?Czy ktoś z Was posiada/ł tą replikę, i czy warto ją kupić?Zastanawiam się właśnie nad nią i nad HK 416. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Zmień sklep, to po pierwsze, replikę to po drugie bo APS to gówno, po trzecie, HK jakiej firmy? Quote Link to post Share on other sites
Guest Serious93 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 (edited) http://www.airsoftxt...FULL-METAL.html A co z tym sklepem ? Edited July 31, 2012 by Serious93 Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Zmień sklep. Już powiedziałem. Oni ci tego nie wyślą bo oszukują ludzi. Jaki masz budżet? Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Po primo trzymaj się od sklepu daleko http://forum.wmasg.pl/topic/117891-uwaga-na-sklep-airsoftxtreme-ostrzezenie/ po secundo replika jest bardzo awaryjna a boltcatch działać działa, i po terzo replika nie jest dostępna w żadnym sklepie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Serious93 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 (edited) Jest jeszcze Taiwan http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/bi-hk416-boyi.html BOYI budżet to 1300zł Edited July 31, 2012 by Serious93 Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 To lub to. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Jeśli HK bo jeśli m4 to bierz KWA w tej cenie najlepszy wybór. Quote Link to post Share on other sites
Guest Serious93 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 No repliki naprawdę fajne mam tylko pytanie dlaczego taki skok FPS'ów ?Wiadmomo wolałbym gdyby kolba była regulowana, z drógiej strony mam wtedy mniej FPS'ów.... Co myślicie o tej replice ? Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 (edited) Mówicie że APS to gówno a może powiecie dlaczego i tak w ogóle ciekawe czy taką replikę posiadaliście. Już przestrzegam że ja wiem co nie co o emkach APS bo takową posiadam. Otóż co mogę powiedzieć o replikach APS: - Bolt-catch działa świetnie ale przy włączonym BB lubi samoczynnie blokować suwadło i zaciąć całą replikę więc bolt-catch w ogóle od razu wywalić. - System Blow-Back jest strasznie awaryjny więc byś musiał przerabiać jeden element odpowiedzialny za to (przewiercić, zamontować śrubę i zrobić wycięcie w tłoku - będę pracował nad tym i tak na razie mam w planach zobaczymy jak wyjdzie w praniu). - Gearbox jest niestandardowy więc uszkodzenie niestandardowych części skończy się praktycznie wymianą całego GB (niestandardowe części to: popychacz, ząb przeciwpowrotny, spust, dysza). - Lufa zewnętrzna jest źle ustawiona ponieważ jest skierowana w dół więc potrzebna jest jej wymiana - Nie spodziewaj się mocnego tuningu tej emki bo szkielet raczej nie wytrzyma sprężyny powyżej M130 (ja używam SP120) - Wszystkie przykłady są z modelu ASR104 (M4A1 RIS) I jak Kolimbam powiedział najlepsze emki w cenie 1000zł to KWA. A co do pytania dla czego taki skok FPS to już mówię GFC robi tylko lekkie tuningi gotowych replik jedna to inny producent i druga to inny producent. Edited July 31, 2012 by Matison Quote Link to post Share on other sites
texwillerxxx Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Mówicie że APS to gówno a może powiecie dlaczego [...] Dlatego: - Bolt-catch działa świetnie ale przy włączonym BB lubi samoczynnie blokować suwadło i zaciąć całą replikę więc bolt-catch w ogóle od razu wywalić.- System Blow-Back jest strasznie awaryjny więc byś musiał przerabiać jeden element odpowiedzialny za to (przewiercić, zamontować śrubę i zrobić wycięcie w tłoku - będę pracował nad tym i tak na razie mam w planach zobaczymy jak wyjdzie w praniu). - Gearbox jest niestandardowy więc uszkodzenie niestandardowych części skończy się praktycznie wymianą całego GB (niestandardowe części to: popychacz, ząb przeciwpowrotny, spust, dysza). - Lufa zewnętrzna jest źle ustawiona ponieważ jest skierowana w dół więc potrzebna jest jej wymiana - Nie spodziewaj się mocnego tuningu tej emki bo szkielet raczej nie wytrzyma sprężyny powyżej M130 (ja używam SP120) Quote Link to post Share on other sites
dxh11 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 (edited) Ja bym brał coś takiego co wy na to http://gunfire.pl/product-pol-1152198046-Replika-karabinka-szturmowego-RWC-Navy-Seal.html ? Edited July 31, 2012 by dxh11 Quote Link to post Share on other sites
Guest Serious93 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Ale producent obu replik ten sam GFC tylko tu jest 416 i 416SF .Co sądzicie w ogóle o tych HK 416?Która wydaje wam się lepsza ?Co myślicie o tym co zapodał dxh11 RWC Navy Seal ? Opłaca się te 200/300 stówki dołożyć ? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 W opisie jest napisane że ta Mka jest zrobiona przez G&P, więc jeśli to prawda, to warto. Quote Link to post Share on other sites
Guest Serious93 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 OK teraz muszę poprosić Was jeszcze o pomoc w ostatecznym wyborze.RWC kosztuje 1180zł (dają 1 magazynek ja posiadam 3 low-capy) baterię i akumulator mam z kałacha.I teraz zostaje mi 300zł albo na kolimator i tłumik albo na tłumik, i 3 mid-capy. Jeśli brałbym GF416 to mógłbym kupić kolimator, rączkę tłumik i kilka mgów, no i mam więcej FPS'ów. Co o tym sądzicie ? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Bierz co ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Guest Serious93 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Pytałem na czacie ale zapytam dal pewności bo wybrałem 416SF czy bebechy wytrzymają sprężynę M130 ? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Powinny wytrzymać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts