Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Shootgun Mossberg - problem ze spustem

Recommended Posts

U mnie tak było od samego początku, rozkręciłem, okazało się, że nadlewki plastiku były źle pościnane (ach ta chińska precyzja wykonania). Wystarczyło użyć pilniczka do paznokci/nożyka do tapet i wyrównać, na koniec lekko przesmarować i nic się nie zacina, i działa prawidłowo.

Pisałem do nich, to powiedzieli, żebym odesłał:) ale wydaje mi się, że się nie opłaca. Cena strzelby to 62 zł, a na przesłanie wydam z 20 zł. Ale znalazłem sposób na to, żeby strzelał:) Po prostu trzymam cały czas wciśnięty spust, a kiedy chcę strzelić pompuję pompką :) wtedy strzela:) niby głupie, ale działa :D

Aż tak się boisz go rozkręcić? Ja nie wytrzymałem z zacinającym się spustem nawet 15 minut. Rozkręciłem poprawiłem plastiki, przeszukałem forum po zdjęcie środka strzelby (nie końca wiedziałem jak złożyć jeden element) i poskręcałem w 45 minut.

Miałem podobny problem. U mnie pomogło przesmarowanie (za pierwszym razem rozkręcałem, za drugim (zdarzył się około 8-10 miesięcy po pierwszym razie) tylko nalałem smaru przez otworek przy spuście) ale pewnie problemem są nadlewki (tak jak u timmberk). Sprzęt jest łatwy w złożeniu (szczególnie jak ma się zdjęcie środka) więc jak rozkręcisz to raczej problemów nie będziesz miał.