dawek321 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 (edited) Czy da rade wsadzić springa m150/m160 http://www.airsoftxt...ezyna-M150.html http://gunfire.pl/pr...lowna-M160.htmldo spr short?? Czy sprężyna rozwali gearbox'a, albo zmieli zębatki?? a może wsadzić nowe zębatki, myślalem o tych- http://www.airsoftxt...ue.html<br />z góry dzięki za odpowiedź :icon_biggrin: raczej mało ważne, ale powiem, co wymienione: komora hop-siup king arms, preska src, nie wiem jaka, ale długa (lufa wydłużona, cała replika jest robiona pod snajperke, ale na razie leci na m110 :x) P.S. Wiem że podawałem linki do znienawidzonej przez wiele osob strony ''airsoft xtreme'', ale podawałem je tylko w celach orientacyjnych :icon_biggrin: Edited August 9, 2012 by dawek321 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Odpowiadając na pytania: 1. Da radę wsadzić springa. 2. Pewnie rozwali, ale fajnie jakbyś utwierdził nas w przekonaniu pisząc choćby jaką masz replikę. 3. Jeśli to replika A&K, to wymiana zębatek na Elementa, to będzie krok w tył. Dobrze, że przynajmniej z tym sklepem zdajesz sobie sprawę co i jak. Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted August 9, 2012 Author Report Share Posted August 9, 2012 w temacie jest napisane: spr short, ale masz racje, moglem naoisać firmę :D P&J. a czy wymiana skorupy gearboxa (np. na G&G) coś zmieni?? Quote Link to post Share on other sites
WujekHugo Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Napisz do neo w sprawie wzmocnień tego szkieletu- 130 zł kosztuje i jest wart tej ceny. Do M160 to zębatki jakieś torque-up by pasowało i silnik neodymowy ( nie wiem jaka wersja tego spr, być może już taki masz ). Ogólnie masę rzeczy pasowałoby zmienić pod M160. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Akurat silnik w tej replice powinien być OK. O reszcie części się nie wypowiem, gdyż do tej repliki wstawiałem maks SP130 od Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 (edited) Nie wsadzaj tam sp150.Przy pierwszym strzale ci wypluje przednią ściankę przez lufę.Jeżeli już chcesz tam ładować taki spring,to bez wymiany tłoka,zębatek,i zespołu cylindra się nie obejdzie.Do tego te blachy wzmacniające gearbox.Ja do szkieletu CA i KWA bałem się włożyć tą sprężynę.Jak już chcesz mieć "parasnjpę"to najpierw wymień lufę,a dopiero potem bierz się za gb. Edited August 10, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 lufa jest sporo przedłużona, wsadzona precka src i doszczelniona komora king arms'a. o silniku raczej bym nie myslal, bo na full auto nie bd. strzelac.ogolna wizualizacja przypomina sr15, wiec chce miec osiagi podchodzace pod snajperke, codow sie nie spodziewam, ale mysle ze mozna osiagnac te 600fps, bo 460-480 juz jest. prosilbym was o podanie czesci ktore przydalo by sie wymienic :) z gory dzieki :) Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 I jako ze mam niezbyt wielki budzet, bo sporo kasy poszło na replike i sprzet, a zebatki torque up CA, systemy kosztuja ok. 200, a z ACM zaledwie 55 zł :icon_eek: http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/kola-zebate/zestaw-stalowych-zebatek-32-1-high-torque-up-acm.html tylko czy to przypadkiem nie kompletny szajs :D a co do wzmocnienia szkieletu, to moze lepiej wymienic caly szkielet?? widzialem w komisie uzywany G&G za stowke, nada sie?? mysle ze uciagnie, az taki slaby raczej nie jest, ale na ciaglym moglo by byc juz kiepsko.. EDIT: w tych zebatkach ACM pisze ze spring do M150, wiec by szla m150, najwyzej m155 :D albo coś takiego: http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=150&products_id=5003&name=Element_-_FTK_-_All_Tune_Up_Kit_-_Level_2_-_Ver._2#!prettyPhoto no i szkielet gearboxa i bedzie git :D Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 (edited) Jak chcesz sp150 to kup szkielet kwa,albo ten Alu cnc.To nie jest Gb V3,gdzie sobie do stocka mozesz wsadzić taką sprężynę.Lepiej odłóż te pieniądze,bo potem będziesz płakał i miał pretensje do wszystkich.Tuning emki do tylu fps niestety kosztuje,i nie zrobisz tego porządnie tanim kosztem. Jak już mówiłem,żeby to dłużej niż jeden sezon wytrzymało to musisz mieć: Szkielet kwa,lub cnc Tłok ze stalowi zębami Zębatki o jak największym przełożeniu 32:1,100:200,100:300 Jakiś zestaw cylindra-najlepiej jakiś bore-up,dla maksymalnej szczelności,która da efekt poduszki powietrznej i wyhamuje impet tłoka I kilka innych dupereli,aby zapewnić bezawaryjność gearboxa. Mocny silnik i jakiś lipol 11.1 aby zapewnić przyzwoitą reakcje na spust. Co do tej src.Z tej lufy to taka precka jak ze mnie papież,a Dłuższa lufa bez wymiany cylindra tylko pogarsza osiągi w porównaniu do stocka. Ludziom w emkach pękają szkielety na sp120,a ty chcesz wsadzić tanim kosztem sp150?Zapomnij ;p A patrząc na twoje wypowiedzi stwierdzam,że jesteś kolejnym napalonym i nieodpowiedzialnym dzieciakiem tu na forum. Edited August 10, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 M160 to nie jest lekki tuning... Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 Jeśli chodzi o lufę, to akurat nie ja wymieniałem, więc po kolei, co zmienić, w jakiej kolejności i jakie firmy polecasz?? (najlepiej byłoby gdybyś podał linki do konkretnych części). Li-pola mam, firefoxa 11.1v, 1200mAh. i @lego432 napisałem że NIE będę strzelać na full auto. :D Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Napisz dawek ile chciałbyś mieć docelowo FPSów. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 ale mysle ze mozna osiagnac te 600fps, bo 460-480 juz jest. Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 no właśnie te 600fps chciałbym mieć :) Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Nie doczytałem. Pierw zajmij się zadbaniem o idealną szczelność układu, wrzuć dobrą preclufę a nie SRC, gumkę czarną systemy, bore up Guardera, mosiężną dyszę Deep Fire uszczelnianą. Zmierz ile wtedy będziesz miał. Potem martw się o sprężyny, tłoki i koła zębate. Jestem przekonany że po tych zabiegach nie poznasz swojego karabinu. I tak pewnie przekroczysz barierę 500 FPSów w takim setupie. No chyba że masz wszystko szczelne w co wątpię. Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 a ta precka kompletnie do wymiany?? bo facet od ktorego kupiłem replike zapewnial, ze bedzie ok, bo robi w branzy asg.. komora jest porzadna, king armsa, dosyc szczelna, gumka akurat nie wiem co jest, dowiem sie :D Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 (edited) SRC to badziew, a nie precka. Już parę osób ci to powiedziało, a ty dalej o nią pytasz. Edited August 10, 2012 by HeeL Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 a lufa jaka?? Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 (edited) 2 godzinnej jebance w replice mojego kolegi, na pustym strzale w respie z lufy SRC posypał się srebrzysty pył. Był to "chrom" z wnętrza lufy. Coś jeszcze potrzebujesz wiedzieć na temat tej lufy :icon_question: :icon_biggrin: komora jest porządna, king armsa, dosyc szczelna Dosyć szczelna ? - ona ma być idealnie szczelna a nie dosyć. Poczytaj w dziale technicznym o doszczelnianiu komór, dowiesz się co i jak zrobić i jak sprawdzić. Lufa... Kup sobie Guardera - będzie to kamień milowy w porównaniu do SRC. Edited August 10, 2012 by Cervantez Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Albo Promyka :maniak_jezyk2: Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 nie no, dobra, wymienie, chodziło mi tylko jedynie o firmę :D Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Nie doradzaj mu promyka bo koszt lufy to będzie połowa wartości całej repliki. Mało tego zaraz będzie miał kłopoty z zacinkami bo "to nie te kulky byly co potrzeba" :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 No w sumie racja :D Ale do Guardera też lepiej używaj G&G ;) Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 dobra, wielkieeeeeeeee dzieki wam za odpowiedzi, troche ostudziliscie moj chory wrecz zapał :D podsumowujac: precka guardera, bore up tez guardera, i uszczelniona mosiezna dysza deep fire, potem zębatki torque-up, wzmocniony szkielet gearbox'a no i finalnie moja upragniona sprezyna :D moze m150 albo m160 hehehe Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 (edited) Jeżeli zrobisz wszystko zgodnie ze sztuką to sprężyna M150 to będzie ostateczność żeby dobić do 600 FPS. Kup sobie ze dwa tłoki tak na zapas :icon_lol: np: G&P POM lub pomarańczowego ICSa. Edited August 10, 2012 by Cervantez Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts