Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ess ice wkładka korekcyjna

Recommended Posts

Wydaje mi się, że przy okularach robisz tak:

-wyjmujesz ten 'nosek' z oryginalnych okularów

-przykładasz do okularów wkładkę

-blokujesz ją od dołu 'noskiem' który był razem z wkładką.

Przy goglach robisz tak:

-zaczepiasz u góry i dołu gogli ten hmm 'duży nosek'

-montujesz na tym wkładkę.

Niby wciskam ale ciężko i nie siedzi tak pewnie tak jakby to nie było do tego modelu a jak zamontuje to odstęp jest z 1,cm od okularów po środku. Już mniejszy mam jak założę moje okulary korekcyjne a na to essy. Ten nosek dołączany ma na dole 2,5cm strasznie duży jest i jest na nim znaczek oakley zamias ess jak to na tum nosku do NVG. Sprawdzałem na NVG pasują bez problemu. Fajnie by było gdyby ktoś foto podesłał jak to jest. Ewentualnie będę musiał odesłać do speca i zaczekać aż będą te inne.

Edited by Włodek

Hmm, a próbowałeś zamontować ten drugi nosek z zestawu? Napisz do military.pl , jakiś czas temu mieli duży wybór wkładek ESS, może oczekują na dostawę. Jak się dowiesz czegoś to daj znać na PW, bo bym się skusił na dodatkowe wkładki do gogli.

Edited by falloutpl

Właśnie na tym nosku z zestawu do wkładek to montowałem. Ja właśnie w tamtym tygodniu jak byłem na wakacjach kupiłem u nich essy i powiedzieli ze nic nie maja lecz moge ze specshopu zamowić to ich posłuchałem. Zwróce te wkładki i czekam na dostawy. Jeżeli chodzi ci o wkładki do samych googli nvg to śmiało możesz brać ten model dostępny na specu bo w goglach nie ma problemu z nimi.

Edited by Włodek