Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kamizelka FLYYE Wasatch WSH HSGI

Recommended Posts

Sam mam taką. Dla mnie rewelacja. Jedyny mankament w moim egzemplarzu to luzujące się ramiączka przy większym obciążeniu - wystarczyło podszyć nitką i wszystko gites. Za 300zł (mnie udało się złowić za około 250 w tym samym sklepie) otrzymujesz wygodną, markową kamizelkę z ładownicami i kieszeniami na płyty balistyczne.

P.S.

Jeżeli zamierzasz ją używać z zielonawymi mundurami, bierz odcień Ranger Green. Będzie się mniej rzucać w oczy.

Edited by proteziaksaspl

Z takim słownictwem to chyba na zagraniczne forum, w naszym języku takie coś nie istnieje.

Ok przepraszam :D Szybko to pisałem i się zapomniałem.

Miałem, sprzedałem, bo wolałem jednak coś modułowego. Strzępią się ramiączka, wysuwają pod obciążeniem, rozmiar jest wybitnie azjatycki.

To jaką inną, bo przymierzałem ją i była jakby dla mnie szyta :D

Z moich doświadczeń wynika jeszcze, że ta kamizelka, o której dyskutujemy jest dosyć wygodna, nawet z płytami w środku. Da się w niej dobrze czołgać, nawet do tyłu. No i plusem jest uniwersalność ładownic. Można wrzucić do nich różne rodzaje magazynków (próbowane na M4, AK, SCAR-H, MP5 - ten ostatni trzeba co jakiś czas doglądać, czy przypadkiem nie ucieknie :icon_razz2: ). Nie wiem jak długowieczne są w nich rzepy, ale sądząc po trudności ich odczepiania wytrzymają kilka sezonów.

Edited by proteziaksaspl

To jaką inną, bo przymierzałem ją i była jakby dla mnie szyta :icon_biggrin:

Jak rozmiar jest dla Ciebie OK to nie ma problemu, dla mnie była za kusa :). Ze swojej strony polecam RRV. Dla mnie taką szył jeden z forumowych krawców (Bombelsars) i naprawdę jest świetna.

• 2 months later...

Tak ale mi chodzi bardziej o coś co mogę w ostateczności zmieścić pod kurtkę, bez pleców tylko z ładownicami na magi. A jednocześnie używać samodzielnie bez plecaka na dłuższych akcjach. Ale czy plecy da się odpiąć? Może można ją w łatwy sposób przerobić?

Edited by l_isek

Już napisałem, że nie da się odpiąć. Teoretycznie dałoby się "przerobić" plecy na odczepiane, ale musiałbyś odpruwać taśmy MOLLE, ciąć "plecy" na dwie części, doszyć parę guzików lub klamer. Szkoda niszczyć taką kamizelę.

Tę kamizelkę da sie nosić POD kurtką (rozumiem, że w drodze na strzelanie), jak i NA grubej kurtce. Jeżeli chcesz mieć coś wygodnego i na dłuższe wypady, to wystarczy dokupić do niej jedną lub dwie ładownice "pouch", gdzie upchniesz jakieś potrzebne pierdółki. Zintegrowane ładownice w WSH umożliwiają zabranie ze sobą nawet do 10 magów do "emek".

Jeżeli jednak bardzo potrzebujesz czegoś bez pleców na "specjalne okazje", kup sobie najtańszego chestriga.

Edited by proteziaksaspl

Już napisałem, że nie da się odpiąć. Teoretycznie dałoby się "przerobić" plecy na odczepiane, ale musiałbyś odpruwać taśmy MOLLE, ciąć "plecy" na dwie części, doszyć parę guzików lub klamer. Szkoda niszczyć taką kamizelę.

Tę kamizelkę da sie nosić POD kurtką (rozumiem, że w drodze na strzelanie), jak i NA grubej kurtce. Jeżeli chcesz mieć coś wygodnego i na dłuższe wypady, to wystarczy dokupić do niej jedną lub dwie ładownice "pouch", gdzie upchniesz jakieś potrzebne pierdółki. Zintegrowane ładownice w WSH umożliwiają zabranie ze sobą nawet do 10 magów do "emek".

Jeżeli jednak bardzo potrzebujesz czegoś bez pleców na "specjalne okazje", kup sobie najtańszego chestriga.

Raczej nie w drodze na strzelankę:) ale w zasadzie masz rację lepiej dokupić sobie jakiegoś mini chest rigga pod kurtkę. W zasadzie nie lubię nosic niepotrzebnego szpeju i więc staram się wszystko odchudzić. Na razie biegam w CIRASie w którym mam 7 magów, zapas kulek i strzykawkę, a to da się upchnąć w coś dużo mniejszego.

Tak ale mi chodzi bardziej o coś co mogę w ostateczności zmieścić pod kurtkę, bez pleców tylko z ładownicami na magi. A jednocześnie używać samodzielnie bez plecaka na dłuższych akcjach. Ale czy plecy da się odpiąć? Może można ją w łatwy sposób przerobić?

Plecy można odpiąć w kopii produkcji Guardera. W Pantacu i Flyye to się nie uda.