bacu55 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Witam co według was powinienem zamontować do shotguna mam szyne ris ale zależy mi na tym żeby to było jak najtańsze (zasięg repliki to ok 30-35m ale brak celownika praktycznie uniemożliwia trafienie w cokolwiek). Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Jakiś tani, otwarty kolimator powinien się dobrze sprawdzić Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 (edited) Jakiś tani, otwarty kolimator powinien się dobrze sprawdzić Taaak, zwłaszcza przy przedzieraniu się przez krzaki, lub szybkich akcji w ciasnych pomieszczeniach, w krótkim czasie zostanie "unicestwiony". :hahaha: Otwarte kolimatory są bardzo podatne na uszkodzenia, IMO znacznie lepszym rozwiązaniem będzie http://www.taiwangun...x40-a-c-m.html. Edited August 16, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Powała, z jakiej paki sa bardziej podatne na uszkodzenia? Jak oberwiesz kulką to czy otwarty czy zamknięty efekt jest ten sam. Masz jakieś konkretne wiadomości, czy tak sobie pleciesz co Ci ślina na język przyniesie (jak zwykle)? Bo mam i zamknięte, i otwarte od lat i jakoś do dziś wolę otwarte. Inna sprawa, że na pompę o zasięgu 30 czy 35m... Po co chcesz montować cokolwiek skoro na taki dystans wystarczająco skutecznie (i taniej) celuje sie po lufie? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Nie chodzi mi o strzał w kolimator, a o delikatną budowę, łatwiej uszkodzić zawadzając o krzaki, lub o węgieł ściany. Dwukrotnie już widziałem takie uszkodzenia (ułamany wizjer). Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Witam co według was powinienem zamontować do shotguna mam szyne ris ale zależy mi na tym żeby to było jak najtańsze (zasięg repliki to ok 30-35m ale brak celownika praktycznie uniemożliwia trafienie w cokolwiek). Na allegro [wpisać kolimator asg] strzelec,crossman itp.. ok.18-25zł.Mam na m47 już 2 lata :maniak_luzik: Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 (edited) Zdecydowanie kolimator otwarty. Cos w stylu... http://shop.ehobbyas...olive-drab.html Uzywam kopi EoTecha i Kolimatora otwartego typu SeeMore i zdecydowanie preferuje ten drugi. Lekki poreczny i nie ogranicza pola widzenia w takim stopniu jak kolimatory zamkniete. Edited August 18, 2012 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Z tym, że na pewno nie chińską kopię SeeMore, są dość niskiej jakości. Taki "krakmański" otwarty za 120zł polecił bym. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Z drugiej strony jaki jest sens kupywać celownik droższy od repliki ? ;| W ogóle to z takiej odległości da się trafić bez celownika celując po lufie... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Chodzi Ci o "kupować"? Też się zastanawiałem i przyznam- nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts