pat1985 Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Witam! Ma następujący problem. Moje G36CA zachowuję sie dziwacznie. A mianowicie bez magazynka na such semi i auto działają normalnie w 100% są sprawnę, lecz po włożeniu maga dzieje się dziwna rzecz a mianowicie na semi mam 2,3,4 strzałowe serie. Co to może być ?? Zasilanie LIPO 7,4 2200mah Turnigy Silnik Tornado F2 Hihg Speed Replika ma około 450fps na poprzedniej sprężynie 430 i działo sie to samo. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Sądzę, że magazynek uciska na kabel, który uciska z kolei na płytkę selektora ognia. Quote Link to post Share on other sites
pat1985 Posted August 17, 2012 Author Report Share Posted August 17, 2012 I niby co ten kabel robi ?? Mam MOSFET wszytkie kable sa dokładnie zaizolowane, dzisiaj robiłem na nowo okablowanie. Rozwiń swoja myśl dotycząca tego kabla, może masz rację tylko ja nie wiem o co ći dokładnie chodzi. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Widzisz kable w gnieździe magazynka? Jeżeli tak, to czy są poniżej linii hop upa?. Jeżeli tak, to magazynek może powodować, że te kable się przesuwają zahaczając o blaszkę odpowiedzialną za tryb ognia. Wtedy blaszka jest cofana trochę i znajduje się pomiędzy auto a semi. Albo potraktuj mnie jako spamera bo nie mam pojęcia co może być nie tak :D Tak o zgaduję. Quote Link to post Share on other sites
pat1985 Posted August 17, 2012 Author Report Share Posted August 17, 2012 Te dwa kabelki tylko zamykają elektryczny obwód spustu. Selektor ognia nie cofa się tak aby zmienić tryb. Quote Link to post Share on other sites
luis Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Ta seria na semi to ? Jeden strzał (ruch tłoka - bum) i wylatuje kilka kulek? Czy też selektor ognia na semi, a tłok robi (bum bum bum)? Quote Link to post Share on other sites
pat1985 Posted August 17, 2012 Author Report Share Posted August 17, 2012 Seria to seria. Tłok uderza kilka razy i jest kilak kulek. Nie wiem może to przyczyna zbyt szybkiego silnika ?? Tak mi się wydawało jak miałem 340fps, że może silnik się buja że wali kilka razy. Zmieniłem springa na 450fps i to samo. najgorsze jest to, że bez kulek tego nie ma :) Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Mosfet masz, ale czy z AB? Quote Link to post Share on other sites
pat1985 Posted August 17, 2012 Author Report Share Posted August 17, 2012 Mosfet zwykły teraz. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Proponuję sprawdzić jak to się będzie wszystko zachowywało z AB. Miałem kiedyś podobny problem http://forum.wmasg.pl/topic/119902-niecofajaca-sie-dysza-podwojne-strzaly-na-single-w-m4-jg/ Okazało się, że sprężyna była bardzo zbita, pomimo że sprzedający zapewniał - "sp120 guardera i 400 ileśtam fps" I to mnie zmyliło, pewnie po wrzuceniu konkretnej sprężyny wszystko byłoby w porządku. Ale tego się moja replika nie doczekała, poszła na części z dobrym skutkiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts