MICHU96 Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Witam wszystkich. Czy według was opłaca się tuningować repliki mające ok 420fps.? Chodzi mi głownie o cm.040 i cm.048. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Opłacalne mogą być inwestycje, nie wydawanie pieniędzy na zabawki. Potrzebujesz żeby strzelała dalej, celniej to tuninguj - proste. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Witam wszystkich. Czy według was opłaca się tuningować repliki mające ok 420fps.? Chodzi mi głownie o cm.040 i cm.048. W kierunku "pustych" fps? IMHO nie. W kierunku celności, zasięgu, oraz powtarzalności strzału - jak najbardziej. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Dołóż lufę precyzyjną i gumkę w GB nic bym nie tykał , a jak chcesz koniecznie trochę fps to doszczelnij go sobie bo jak na chinola przystało przewiewne to strasznie. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 (edited) Zależy co rozumiemy przez "tuningowanie". Czym innym będzie podciągnięcie repliki, w sposób jaki opisali przedmówcy, a czym innym złożenie de facto nowej repliki na bazie posiadanej. Bo z mojego CM40C została praktycznie sama "obudowa" (czyli to co po 8 latach posypało się w poprzedniej replice TM ;-) ), silnik i szkielet GB (czyli to co można było wykorzystać). A czy się opłaca? Opłacać może się nabycie części do "tjuningu"w niższej niż normalnie cenie. W wypadku UPG pytanie brzmi co nam jest potrzebne i jaki efekt chcemy osiągnąć. Edited August 18, 2012 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts