Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36K JG - Pare pytań.

Recommended Posts

Witam, 2 miechy temu zakupiłem G36K firmy Jing Jong. Chciałbym zrobić coś A`la karabin wyborowy... Czy stock jg wytrzyma spręzynę M130 ? Czy sprężyna musi być to Guarder itp czy może być np Element ? Czy w przedziale 100 - 150 zł kupię znośną lufę precyzyjną, i czy opłaca się zamontować tłumik 150mm i dłuższą lufe - czy da mi to większy zasięg ? I ile kosztuje mniej więcej znośnej jakości dwójnóg ?

Z góry dzięki ;) i pozdrawiam.

Tak, jeżeli nic się nie zmieniło, to zębatki, gearbox i silnik zniosą i M150. Sprężyny najpopularniejsze są te od Guardera, wyśmienity stosunek cena/jakość.

Lufy w przedziale 100zł-150zł prezentujące dobry poziom to Madbull, JBU i Guarder (z Guardera nigdy nie korzystałem. Od siebie polecam Madbulle i JBU właśnie). Dłuższa lufa znacząco poprawi skupienie strzałów, zasięg może podskoczyć, najczęściej jednak wzrasta. Nie pamiętam, kiedy należy zmienić cylinder na pobierający więcej powietrza czy co on tam robi.

Dobrej jakości i solidny grippod (chwyt przedni zintegrowany z dwójnogiem) http://gunfire.pl/product-pol-1152196664-Raczka-taktyczna-z-dwojnogiem-PIASKOWA.html. Nie korzystam z osobnego dwójnogu, więc niestety nie powiem.

Trudno, nie musisz. Rekord u jednego z lokalnych serwisantów dla zębatek to było bodajże M160 w M249, 2 miesiące je torturował, po czym zszedł na M130, żeby mógł się dalej strzelać. Dla silnika Golden Eagle z III gen to M170. Szkielet może przesadziłem, ale lufy już na pewno nie. Z lufy za 100zł (Madbull Black Python ver.II) cudów nie się co spodziewać, jakkolwiek aluminium w środku jest wyszorowane na błysk i powtarzalność strzałów stoi na wysokim poziomie. Przynajmniej na moim kałachu, gdzie na 50m rozrzut mam (miałem) na 3/4 szerokości szczerbinki przy 410fps. Teraz przeszedłem na JBU 6.01, poprawę zauważyłem, dalej testuję. Jakkolwiek mogłaby być lepiej wypolerowana w środku...