Sytek Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Witam, 2 miechy temu zakupiłem G36K firmy Jing Jong. Chciałbym zrobić coś A`la karabin wyborowy... Czy stock jg wytrzyma spręzynę M130 ? Czy sprężyna musi być to Guarder itp czy może być np Element ? Czy w przedziale 100 - 150 zł kupię znośną lufę precyzyjną, i czy opłaca się zamontować tłumik 150mm i dłuższą lufe - czy da mi to większy zasięg ? I ile kosztuje mniej więcej znośnej jakości dwójnóg ? Z góry dzięki ;) i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Tak, jeżeli nic się nie zmieniło, to zębatki, gearbox i silnik zniosą i M150. Sprężyny najpopularniejsze są te od Guardera, wyśmienity stosunek cena/jakość. Lufy w przedziale 100zł-150zł prezentujące dobry poziom to Madbull, JBU i Guarder (z Guardera nigdy nie korzystałem. Od siebie polecam Madbulle i JBU właśnie). Dłuższa lufa znacząco poprawi skupienie strzałów, zasięg może podskoczyć, najczęściej jednak wzrasta. Nie pamiętam, kiedy należy zmienić cylinder na pobierający więcej powietrza czy co on tam robi. Dobrej jakości i solidny grippod (chwyt przedni zintegrowany z dwójnogiem) http://gunfire.pl/product-pol-1152196664-Raczka-taktyczna-z-dwojnogiem-PIASKOWA.html. Nie korzystam z osobnego dwójnogu, więc niestety nie powiem. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Stockowe zęby i szkielet do m150? Lufy jbu i madbulla dobre? No wybacz, ale w to nie wierzę. A o długości luf było już na forum. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Trudno, nie musisz. Rekord u jednego z lokalnych serwisantów dla zębatek to było bodajże M160 w M249, 2 miesiące je torturował, po czym zszedł na M130, żeby mógł się dalej strzelać. Dla silnika Golden Eagle z III gen to M170. Szkielet może przesadziłem, ale lufy już na pewno nie. Z lufy za 100zł (Madbull Black Python ver.II) cudów nie się co spodziewać, jakkolwiek aluminium w środku jest wyszorowane na błysk i powtarzalność strzałów stoi na wysokim poziomie. Przynajmniej na moim kałachu, gdzie na 50m rozrzut mam (miałem) na 3/4 szerokości szczerbinki przy 410fps. Teraz przeszedłem na JBU 6.01, poprawę zauważyłem, dalej testuję. Jakkolwiek mogłaby być lepiej wypolerowana w środku... Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 . Rekord u jednego z lokalnych serwisantów dla zębatek to było bodajże M160 w M249, 2 miesiące je torturował, po czym zszedł na M130, żeby mógł się dalej strzelać. Mówimy o GB gietki JG a ty z pancernym GB od świnimi wyskakujesz? Nie osłabiaj mnie koleś. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 To teraz doczytaj resztę postów i ich treści... Koleś... Quote Link to post Share on other sites
iwo303 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 ja bym walną replikę harissa np. z tajwana fajnie wygląda a co do wnętrza to nie wiem tez mnie to ciekawi. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts