wiciok Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Ja go do kupowania EDC nie zmuszam, ale jeśli naprawdę się waha między nim, a Wisportem, to powinien być zainteresowany kilkoma fotkami. No racja, najlepsze jest właśnie to, że większość osób za podobną cenę kupuje Helikony i im podobne... Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 (edited) Wepchałem się trochę w ten temat (nie jestem jego autorem) bo mam podobny dylemat co autor. Jestem po lekturze recenzji Wisport Sparrow oraz MilitaryPRO EDC (temat jest na temat Patriot’a ale info i zdjęcia są również o EDC) Jeśli chodzi o te dwa modele (Sparrow v EDC) to tak jak wcześniej napisałem przemawia za mną materiał (cordura v nylon), kolor (duży wybór v czrny/olive). Cena jest ta sama więc z chęcią wysłucham wszystkich argumentów za i przeciw, a może jak ktoś będzie również zainteresowany to na podstawie tej dyskusji wybierze najlepszy plecaczek dla siebie.. Edited August 22, 2012 by Puchacz79 Quote Link to post Share on other sites
pan_miko Posted August 22, 2012 Author Report Share Posted August 22, 2012 (edited) Ten Wisport faktycznie jest ciekawy, jednak nei podepnę go pod PC a na tym mi zależy bardzo. Może macie jeszcze jakieś propozycje plecaków które można podczepić pod kamizelkę, nie musza być super duże, chodzi o to żeby zmieściło się gore camel i kanapki/mre na strzelaniach, a na co dzień tak jak mówiłem zeszyty (duże) i w sumie wszystko Edited August 22, 2012 by pan_miko Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Z podpinanych do kamizelki kojarze Mission Assault Pack który jest większą hydracją, YOTE od EI oraz Kangaroo od pantaca które nie miejszą się w przedziale cenowym. Quote Link to post Share on other sites
luis Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Podpinanych do kamizelki plecaków o pojemności 20l (czyli "standartu" EDC), nie znajdziesz na 99%. Stosowalem coś takiego - http://www.military.pl/plecak-mod-z-wkladem-hydracyjnym-camelbak_6970t.html (podpięty taśmami MOLLE do kamizelki, a potem spięty szelkami do szelek RRV), ale po pierwsze nieosiągalne w sprzedaży, po drugie - cena, a po trzecie funkcjonalność- dużych zeszytów tam nie upakujesz, wejdzie 3 litry płynu, kurtka Gore i szlus. Można zwiększyć pakowność tego plecaczka poprzez dopinanie ładownic ( duże cargo od MIWO), ale relacja koszt - efekt, niezadowalająca. Skłaniałbym się ku propozycjom MILITARYPRO, lub WISPORT. Osobiście używam obecnie Patriota ( testowany na milsimie, upakowałem komplet (spodnie i kurtka gore, zapasowa bielizna, RF 10 wraz z zapasową baterią, a po doczepieniu duże cargo i apteczkę, śpiwór, celtę i karimatę), jak widać możliwości transportowe są :). Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 http://www.military.pl/militarypro-plecak-patriot-cordura-oliwka_12681t.html Rozumiem, że to można spokojnie brać? Musze się upewnić. Quote Link to post Share on other sites
luis Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Rozumiem, że to można spokojnie brać? ŚMIAŁO :). Quote Link to post Share on other sites
pan_miko Posted August 23, 2012 Author Report Share Posted August 23, 2012 Ja też już wiem co chciałem wiedzieć, dzieki za pomoc. Do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts