fusi Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Ja powiem tak, że ludzie bawią się w eotechy jakieś acogi itp. Moim zdaniem czasem wygląda to fajnie jak stylizujesz się na jakiś "specjalsów" ale jeśli ma być ładnie i stylowo to wg. mnie kobra jest najlepszym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Kobra fajna jest, ten kształt oryginalny ;) ale np. PK-23 też mi się podoba: Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Co kto lubi. Polece kopie Eotecha (wersja do wyboru). Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 wg. mnie kobra jest najlepszym wyborem. Tak zgodzę się z Tobą ale i łyżeczkę dziegciu rzucę. Chińska Kobra nie pasuje do standardowych szyn żadnej firmy. Całe szczęście że w komplecie z Kobrą jest dedykowana szyna. Więc jak zobaczycie gdzieś do kupienia używkę to koniecznie trzeba się upominać o szynę z kompletu. Jeżeli nie ma to albo niebrać albo trzeba będzie ostro kombinować. Quote Link to post Share on other sites
Filavandrel Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 tak wygląda koszerne PK-A na moim AK74 fakt tani nie był ;) można kupić tutaj www.nokto.info Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Piękny. I nic co koszerne ze wschodu tanie nie jest. Wystarczy wejść na Frontowca ;P. Czy ten PK-A czasami nie wygląda podobnie jak te lunetkowe kolimatorki Quote Link to post Share on other sites
Filavandrel Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 (edited) jedyna przeróbka zrobiona przeze mnie to wstawienie od przodu przeźroczystego plexi 4mm abe zbłąkana kulka tego nie zepsuła :D fotki zapożyczone z w/w strony Edited November 16, 2012 by Filavandrel Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Filavandrel :icon_evil: Na allegro aktualnie są PK-A i PK-AW w cenach...wiadomych ;) ehh Quote Link to post Share on other sites
Filavandrel Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 dlatego podałem stronkę ;) tam jest taniej niż na alledrogo przynajmniej o 100-150 zeta :D a jak chce się mieć koszerne to niestety trzeba płacić i płakać ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 i pomyśleć, że kiedyś po 3 dyszki chodziły. :P Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Dobra.. teraz ja mam pytanko. mam szynę na rurze gazowej w moim ak i chciałbym tam dać kolimator który lepszy? http://www.taiwangun.com/optyka/kolimatory_2/kolimator_otwarty_tactical_4_reticle_sight_a_c_m_8.html http://www.taiwangun.com/optyka/kolimatory_2/celownik_kolimatorowy_typ_holo_551_-_black_acm.html nie chodzi mi o producenta tylko o to z którego będzie lepiej Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Oba to chłam. Eot ma ducha jak Patrick Swayze, reflex podobno bardzo odbija od strony oka ( lustro) . Na twoim miejscu kupiłbym jednak aimpointa ka lub gp , mieści się w budżecie. Moj gp ma już 5 lat, stracił tylko flipy . Jeśli koniecznie eot to gp nie ma intensywnego ducha ale zaczyna się od 400 pln. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 No tak, tylko, że na rurze gazowej kolimator jest daleko od oka, więc musi być taki, żeby odległość oka do niego nie miała znaczenia. Niestety większość kopii eotecha się do tego nie nadaje. Z red dotem jest lepiej, ale w niektórych kolimatorach też kropka potrafi się powiększyć. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Docter na przód się nadaje.Sam kombinuje nad takim rozwiązaniem do rk-10s.Ma ktoś tego acm'owego z taiwanguna? Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 (edited) to może jakieś konkretne propozycje? :icon_biggrin: linki bym prosił :icon_biggrin: (tak do 130zł) Edited November 24, 2012 by KaXardas Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Lesio wrzuć link do tego doctera.To jest ten MRDS? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 takiego używałem -> http://www.rsov.com/product.php?langId=1¤cyId=1&manufacturerId=10&prodId=15288&cateId=51 z cłem, Vatem, przesyłką i po kursie pp wychodzi 119-122 zł, a działa lepiej niż te pseudo doctery zz PL. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts