iwo303 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 powiem ci tak leworęczność w niczym nie przeszkadza jak dla mnie to chwyt marketingowy. Kałach spokojnie wygodna zmiana maga selektor itd wszystko fajnie, m16/m4 magazynek nawet wygodniej wyciągać bo od razu złapiesz a selektor poprostu kciuk przestawiałem i problemu z sięgnięciem nie miałem, snajperka z ryglowym po prostu ręke z chwytu zabierałem i robiłem ale na prawej jednak wygodniej było tu 1 minus, a teraz mam g36 i spoko jak ze wszystkimi. Więc bierz emke tą g&g i będzie dobrze ;) Quote Link to post Share on other sites
KubaLubin Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Jestem leworęczny, i używam boyiowskiego ak 74. Na początku było trudno się przyzwyczaić ale nauczyłem się trzymać replikę w prawej łąpie i nie mam z tym problemu. Troche dziwnie mi się celuje, ale nie przeszkadza mi to w większym stopniu. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Lewus strzelający z lewego oka, bez znaczenia z jakiej repliki. Da się i nie ma w tym nic specjalnie skomplikowanego. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Szczerze? Jestem leworęczny, lewooczny i nie widziałem w tym niczego dziwnego czy trudnego, dzięki za cynk, że powinienem na to narzekać. ;) Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Odpowiedz sobie na pytanie: czy jestes leworeczny i lewooczny czy leworeczny i prawooczny ??? ( jedno oko jest zawsze silniejsze i mocniejsze od drugiego, taka to nasza ludzka anatomia ) Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Osobiście też jestem leworęczny, aczkolwiek po miesiącu "przystosowywania się" do trzymania broni tak jak Bóg przykazał czyli w prawej ręce, doszedłem do takiej wprawy, że w zasadzie mogę strzelać i tak i tak. Więc genetycznie wbudowana leworęczność pomaga, gdyż często bardzo przydaje sie przełożenie karabinu do drugiej ręki. Np. Aby strzelać z lewej strony zasłony/drzewa etc. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Jeśli chcesz replikę, którą możesz bez problemu obsługiwać lewą ręką bierz AUGa. Główna zaletą dla leworęcznych jest selektor ognia który można przełożyć na drugą stronę, dzięki temu nie uciska na rękę. Do tego wyważenie, łatwa zmiana magazynków, szybkie złożenie do strzału. Same zalety :) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 G36. Wszystkie elementy są obustronne - selektor, dźwignia przeładowania (nie wiem po co ci ona), zwalniacz magazynka. W dodatku posiada GB V3, który przewyższa V2 pod względem niezawodności. Szeroki wybór modeli, od tanich JG, przez wspaniałą Cymę, do CA i TM. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 mp5k tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Jestem lewostronny, z powodzeniem używam m4 bez obustronnego zwalniacza magazynka. Da się :P Quote Link to post Share on other sites
Volve55 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 leworęczność to nie ułomność przecież,trzeba mieć swoje sposoby;d Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Jak się ręka z okiem zgadza, to wielkiej afery nie ma. Za to praworęczność z lewoocznością lub na odwrót to już dylemat. Nauczyłem się po kulkach celować i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts