tridex Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Witam serdecznie wszystkich. Chciałbym się zapytać jaką mógłbym dostać repliczkę karabinu snajperskiego lub wyborowego do 1500 zł. Słyszałem że snajperki są drogie więc spytam też jaką repliczkę mógłbym przerobić na snajperkę. Wiem wiem bycie snajperem jest bardzo trudne ale jednak się zdecydowałem nim zostać z góry dziękuję. :) Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/335462 Masz gotowego dragunowa. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 A może raczył byś napisać jaka replika wyborówki ci sie podoba? Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Zważywszy na to, że mówimy o BAZIE, a nie tuningu, widzę takie opcje : Mnie zawsze podobały się SRki (SR25). Mam jedną i po roku męki Trzmielor ożywił ja i tchnął w nią 570 fps'ów. Za 1500 zł kupisz SR25 od ClassicArmy (nie mówię, że jest łatwo dostępna), która będzie zacna bazą tak ze względu na gearbox, jak i zębatki, że o wykonaniu zewnętrznym nie wspomnę. Niestety po zakupie nie zostanie ci już za wiele "dolarów" na tuning. Kolejna opcją jest zakup M14 (do wyboru ładniejsze acz droższe G&G i tańsze, acz "brzydsze" CMy... nie mówię, że słabsze, chodzi o wygląd), i włożenie pozostałej kasy w tuning. Ba, mam nawet na sprzedaż całkiem fajny egzemplarz w dobrej cenie. Najprostszą opcją, pod względem tuningu i dostępności replik i części byłaby dowolna broń z rodziny M16, np. KWA (ponoć gearboxy są niezniszczalne, a tuning to radość). Jeśli interesowała by cię replika sprężynowa, nie głupie może być zwrócenie uwagi na L96 od Well'a. Niewysoka cena samej bazy i popularność repliki na pewno działa na jej korzyść. Quote Link to post Share on other sites
tridex Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 (edited) . Zważywszy na to, że mówimy o BAZIE, a nie tuningu, widzę takie opcje : Mnie zawsze podobały się SRki (SR25). Mam jedną i po roku męki Trzmielor ożywił ja i tchnął w nią 570 fps'ów. Za 1500 zł kupisz SR25 od ClassicArmy (nie mówię, że jest łatwo dostępna), która będzie zacna bazą tak ze względu na gearbox, jak i zębatki, że o wykonaniu zewnętrznym nie wspomnę. Niestety po zakupie nie zostanie ci już za wiele "dolarów" na tuning. Kolejna opcją jest zakup M14 (do wyboru ładniejsze acz droższe G&G i tańsze, acz "brzydsze" CMy... nie mówię, że słabsze, chodzi o wygląd), i włożenie pozostałej kasy w tuning. Ba, mam nawet na sprzedaż całkiem fajny egzemplarz w dobrej cenie. Najprostszą opcją, pod względem tuningu i dostępności replik i części byłaby dowolna broń z rodziny M16, np. KWA (ponoć gearboxy są niezniszczalne, a tuning to radość). Jeśli interesowała by cię replika sprężynowa, nie głupie może być zwrócenie uwagi na L96 od Well'a. Niewysoka cena samej bazy i popularność repliki na pewno działa na jej korzyść. Właśnie z wyglądu mi się L96 bardzo podoba i cena jest dobra ale czy to jest dobre >? Edited August 24, 2012 by tridex Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 I tak będziesz wszystko wymieniał :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Nie jest dobre, znacznie lepszą opcją przy Twoim budżecie jest kupno elektryka i tuning na parasnajpę np PJ25 i tuning na 550fps.Za 1500 to może kupisz komplet części do tuningu sprężynki:) i pewno jeszcze braknie Ci na coś:D. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 L96 od Wella to dobra baza pod snajpę, nie gadaj głupot Rengi. Poza tym nasz kolega chce SNAJPERKĘ, a nie PARASNAJPERKĘ (chociaż sam osobiście bym wybrał parasnajperkę, ale sprężynówki mają fajny klimacik :] ) Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Nie mogę się nijak zgodzić z tym, że PJ25 to dobra baza. A to dlatego, że moja SR25 jest oparta na tym PJcie. Musiałem wymienić dokładnie WSZYSTKO w środku, co de facto zwiększyło realny koszta samej bazy do kwoty, za którą kupił bym nowego CA25, ze znacznie lepszym body, dobrym gearboxem i zębatkami (kilka innych komponentów także jest ok). Przy 550 fps'ach w PJocie urwało mi kawał gearboxa... nie polecam. teraz mam gearbox od CA i jest elegancko. Podsumowując. baza to głównie body i kompatybilność. Warto więc inwestować w coś, co jest ładne i akceptuje dostępne na rynku części. W wypadku SR25 ClassicArmy to flagowy przykład tego typu repliki. Zgodzę się z dade odnośnie Well'a. Daje radę i to mocno. Trzmielor takowego obecnie "warsztatuje" i powiem, że jest to zacna replika, a samo strzelanie z użyciem springa i konieczność każdorazowego przeładowania to czysta frajda. Replika jest też mocno cicha, nie odstrasza wykonaniem i zachęca ceną. Za 1500 zł spokojnie kupisz bazę i kilka części potrzebnych do wzmocnienia. Zaryzykuje nawet stwierdzenie, że przy pewnej dozie szczęście, kupisz replikę i stuningujesz ja do wystarczającego poziomu :) W samym tuningu na pewno pomoże duża ilość tematów i postów związanych z L96 na łamach tego serwisu... Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Zawsze jest też VRS-10 od TM, którą idzie też ładnie dopieścić :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Tridex. Kolejny Twój temat z pytaniem o replikę. Nie umiesz chyba używać tego forum. Nie umiesz się zdecydować to odpuść sobie ASG. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 (edited) No nie wiem, ja osobiście macałem dwie sztuki L96 od wella i wydały mi się plasticzanym , trzeszczącym,strzelającym gorzej niż elektryki shitem z masą "pustych fps"... Zespół spustu to wydatek minimum 500 zł ,zespół cylindra kolejne 500, komora 300, lufa min 200 zł.Zawsze dwa pierwsze można dorobić u któregos z chłopaków z wmasg za +/- 600 zł ,ale nawet i wtedy ze wszystkimi pierdołami (stabilizatorami, prowadnicami, pianami ustalającymi,sprężyną,kosztem robocizny porządnego serwisanta) za chiny nie zmieścisz się w 1500 z bazą i rozsądną optyką... Przy snajperce nie ma półśrodków, jak nie zrobisz w niej znaczącej przewagi zasięgu nad AEG-ami, to po prostu chłopaki ze szturmiakami Cię zjedzą jak tylko Cię wypatrzą :-). Co do PJ25 , to niestety tak jest...loteria... jednym pęknie na M150, innym śmiga na M180:-) Edited August 25, 2012 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
tridex Posted August 25, 2012 Author Report Share Posted August 25, 2012 Tridex. Kolejny Twój temat z pytaniem o replikę. Nie umiesz chyba używać tego forum. Nie umiesz się zdecydować to odpuść sobie ASG. No kolejny temat dotyczący repliki ponieważ mam teraz fundusze na kupno lepszego sprzętu.Czy według Ciebie lepiej jest kupić jakiś szajs czy lepiej zapytać się osób które się znają ? Jeszcze nie dawno miałem 500 zł budżetu ale teraz mój budżet wzrusł do 1500 zł. Czemu mam sobie odpuścić asg ? Bo mam problemy z zdecydowaniem się która repkika jest lepsza i pytam się o to dościadczonych ludzi... Nie wiem o co Ci chodzi ... Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Kup emke kwa włożysz niewiele a wyjdzie 600fps Masz tryb auto. Jak Ci snajperstwo nie przypasuje przestawiasz na tryb auto.Wiem ze nie jest to dokładnie snajperka z wygladu aczkolwiek jest to bezpieczniejsze rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
fifibezon Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Kup emke kwa włożysz niewiele a wyjdzie 600fps Masz tryb auto. Jak Ci snajperstwo nie przypasuje przestawiasz na tryb auto.Wiem ze nie jest to dokładnie snajperka z wygladu aczkolwiek jest to bezpieczniejsze rozwiązanie. Świetne rady, 600fps i auto... Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 A co ma być nie tak? Hmmm... Że będzie trzeba kupić części. w KWA gumka, tłok i głowica tłoka idzie na wymianę. Więc nie to.Awaryjność? Niee, GB od KWA jest pancerne. Juz wiem... kolejny morderca z 600 fps? Ale to nie replika decyduje kiedy strzelać. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Nie, ale to nie najlepsza rada. Bo nawet jeśli to nie replika decyduje, to czasem spust naciśniesz przypadkowo i co ? Słaba opcja. Snajpa to snajpa, zero auto. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts