lordmatiz Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Witam. Jak w temacie: interesuje mnie wyciszenie magazynka, jak również informacja, czy tylko przy plastikowym magu replika brzęczy jak grzechotka? Czy może metalowe magazynki wytłumiają w pewien sposób ten hałas? Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Jeśli chodzi Ci o hi-capy - nic go nie wyciszy, dlaczego? Ponieważ kulki leżą w nim luzem. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 (edited) Rozumiem, że ma Chi-Capa. Jedyną metodą "wyciszenia" jest wymiana na Mid-Capa, Low-Capa lub Real-Capa. Chi-Cap'y to niestety "grzechotki" i nie ma na to sposobu. Do mojego G36 używałem Lowów po 50 kulek, ale musiałem ich nosić aż osiem, żeby dysponować dostateczną ilością amunicji, teraz używam 4 Midów (110), ładuję je po 100 kulek i dysponuję liczbą amunicji zaledwie o 70 kulek mniejszą niż w Chi. Ponieważ nie używam repliki jak "maszyny do szycia", strzelam tylko wówczas gdy będzie to efektywne, krótkimi seriami 2-3 kulki, taki zapas uzupełniony szybkoładowarką (około 100 kulek), wystarcza mi na kilkugodzinną zabawę. Edited August 25, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
lordmatiz Posted August 25, 2012 Author Report Share Posted August 25, 2012 Wielkie dzięki :) W takim razie będę musiał zainwestować w mid/low capy. Mam zamiar robić za parasnajpera/zwiadowcę więc góra kulek mi niepotrzebna. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Powała, skąd ci to przyszło do głowy, żeby hi-capa pisać przez "ch"? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Sorry, masz rację, nie wiem, poranne zaćmienie umysłu... :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Jakby się uprzeć, to można wewnątrz wykleić jakąś cienką gąbką, czy innym rzepem magazynek. Ale dużo to to nie da, zresztą zmniejszy się też pojemność. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Swego czasu próbowałem, efekt niewielki, kulki przestały obijać się o ścianki maga, ale grzechotały i tak obijając się o siebie, podobnie jak kulki w nieściśle zwiniętej torebce plastikowej przenoszone w cargo lub kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts