FunkyButch3r Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Witam, jak w temacie mam problem z nową repliką . Po oddaniu kilku strzałów replika sie zacina . Silnik pracuje normalnie . Prosze o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Sprawdź na innej batce. Quote Link to post Share on other sites
FunkyButch3r Posted August 25, 2012 Author Report Share Posted August 25, 2012 Własnie , po odłaczeniu bateri i chwilowym ladowaniu replika dziala . I potem znowu. Quote Link to post Share on other sites
lego432 Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 to nie ładuj "chwilowo"tylko naładuj tą batkę normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Albo bateria jest wadliwa. WE daje baterie z repliką? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 WE nie daje baterii do repliki. Batka zmasakrowana krótkim pierwszym ładowaniem (całe 20 min). Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Batka zmasakrowana krótkim pierwszym ładowaniem (całe 20 min). Czemu krótkie ładowanie miałoby zmasakrować batke? Pytanie laika w sprawach elektryki i elektroniki więc nie bijcie. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Pierwsze ładowanie trzeba robić do pełna. Akumulatory NiMh posiadają "efekt pamięci", który przy tak krótkim pierwszym ładowaniu robią sieczkę z akumulatora. O tym przypadku co nieco wiem, bo Fuky to mój znajomy, tylko że przez FB nie szło się dogadać co mu się z repliką działo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts