Yahalom Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 http://polskor.pl/sklep/?24,kamizelka-panelowa-wzor-02 Posiada ktoś? Z czego jest wykonana? Faktycznie ma taki pas wolnej przestrzeni na dole? Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Widziałem, miałem na sobie. Cordura na pewno, ale nie wiem jaka. Generalnie nie wzbudzała podejrzeń, jakby zaraz miała się rozpaść, według mnie całkiem solidnie wykonana kamizelka. Nie zwróciłem uwagi na tą wolną przestrzeń, kamizelka cała była zapełniona ładownicami i kieszeniami. Spostrzeżenie - kiepsko nadaje się dla chudzielców jak ja - przy pełnym obciążeniu po prostu wżynała mi się w obojczyki. Poza tym jest całkiem przyjemna. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Zdaje mi się, że to 725dtex w kolorze OD od CF Weber. Kolor pasuje. Tyle, że w opisie stoi: Dostępne warianty tkaniny: - Poliester Pantera Leśna wz. 93 - Poliester Pantera Pustynna wz. 93 - Poliester khaki - Poliester czarny Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 (edited) Generalnie kamizelka Piorun to wyrób ITB Moratex. Polskór jest jednym z podwykonawców (teraz chyba głównym). Wcześniej poszycia do kamizelki Piorun szył m.in. Janysport. Kamizelka Panelowa 02 z Polskóru to przerobiony Piorun. Ze zdjęć widać, że wkład balistyczny ma inny kształt, stad ta wolna przestrzeń na dole. Różni się również nieco konstrukcja patek zapinających ramiona i sposobem wszycia uchwytu ewakuacyjnego. Poniżej zdjęcie kamizelki Piorun z poszyciem produkcji Janysport w kolorze Olive Drab z tkaniny CORDURA bodajże 770dtex produkcji CF Weber. Takie kamizelki zostały zakupione przez MON bodajże w 2007 i chodzili w nich przedstawiciele MON i SG WP podczas wizyt w Iraku i Afganistanie. Edited August 26, 2012 by ORKAN_Hubert Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts