darekk Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Witam . Przymierzam się do kupna nowego karabinu . Najważniejsze jest by był jak najbardziej niezawodny i pozwalał na ewentualny niewielki tuning . Wstępny wybór padł na ten http://www.ilsemaforo.eu/catalog/product_info.php?cPath=24_120&products_id=2315 . Czy to jest KWA ? Czy to jest dobry wybór ? Quote Link to post Share on other sites
wasyl616 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Nie, to nie jest KWA. to jest, jak napisali w opisie LMT. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 G&P, bardzo dobry wybór, widziałem tą replike jest świetnie wykonana, a na portalu jest recenzja. Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 A jaka jest różnica pomiędzy tym z mojego linku i KWA ,ewentualnie G&P jeśli chodzi o mechanikę i niezawodność ? Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Bierz KWA bebechy nie do zajechania:) Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Tematów porównujących repliki g&p i KWA jest jak grzybów po deszczu. Myślę że sam sobie znajdziesz. W skrócie KWA lepsze pod bardzo mocne tuningi. G&P znacznie ładniej wykonane zewnętrznie. Obie repliki bardzo niezawodne w stocku. Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 A ten ? Co o nim powiecie ? Zależy mi na krótkim karabinie do CQB , ale w razie potrzeby i do lasu z możliwością lekkiego tuningu około 440 fps . Dobry wybór ? http://www.madonion.eu/m4-cqb-ris-asgkwa-ltm-defender-compact-p1488.html Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 Nie mogę już edytować . Jeszcze jedno . Jeśli chodzi o kulturę pracy ,który ładniej , ciszej strzela ? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 (edited) Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad G36K [CM], lub G36K [ARES] Repliki bardzo przyzwoite, zarazem uniwersalne. Tym bardziej, że ARES ma system szybkiej wymiany sprężyny, więc możesz go bez problemów odpowiednio konfigurować zarowno do lasu, jak i do CQB. Edited August 27, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Creed96 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Powała, chodziło ci chyba o g36C z cymy :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Przepraszam, mój błąd. :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 A ci jak zwykle, podają te swoje przykłady z kartki każdemu kto się nawinie. Wy na prawdę nie widzicie różnicy między m4 i g36? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Tak, dobry wybór. Kulturę pracy lepszą ma KWA. Przeczytaj recenzję AnR'a. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 (edited) A ci jak zwykle, podają te swoje przykłady z kartki każdemu kto się nawinie.Wy na prawdę nie widzicie różnicy między m4 i g36? Wstępny wybór padł na ten http://www.ilsemafor...roducts_id=2315 .H&K 416 to jest M4??? :icon_eek: Zawsze mi się wydawało, że M-ki są produkcji Colta, a H&K 416, to Heckler & Koh... Edited August 27, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 A ci jak zwykle, podają te swoje przykłady z kartki każdemu kto się nawinie. Wy na prawdę nie widzicie różnicy między m4 i g36? A czy Darekk pisał, że musi być koniecznie M4? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 @Powała Ta replika to akurat nie jest HK416, tylko LMT Defender 2000. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Ja popieram Powałę. Nikt nigdzie nie napisał, że musi to być koniecznie M4, a tym bardziej, że to G36 ma jakieś zalety. Do tego Christophy - jest to HK 416, przynajmniej TAK JEST PODANE... Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted August 27, 2012 Author Report Share Posted August 27, 2012 G36k też mi się podoba , ale czy może się równać niezawodnością i potencjałem tuningowym do KWA ? Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Nie będę się powtarzał chcesz mieć moc w karabinie i nie do zajechania bebechy bierz KWA. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Trochę czytałem o G36 od Aresa (sam chcę kupić) i podobno repliki bardzo długo wytrzumują. Nie wiem, czy potencjał tuningowy ma aż tak duży jak KWA, ale też ma dosyć duży. Bierz KWA, jeśli chcesz mieć powyżej 600fps, jeśli nie to Aresa, do tego jednym ze smaczków tej gietki jest blow back. ;] Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Tak mój kumpel to ma blow jest do dupy cała enegia idzie prawie na niego,wgl jest nie odczuwalny w tej replice ponad to po 3 miesiącach mu się rozwalił karabin a dba o niego lepiej niż o siebie ;p.Więc ja bym brał KWA. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Kupi się dobrego Lipolka z dużą ilością mAh i po problemie. To że blow back nieodczuwalny to MOŻE prawda, nie wiem jak jest naprawdę, bo nigdy nie trzymałem w rękach tej repliki, ale z tego co widziałem na filmach, to może być racja, że bb nieodczuwalny. Zawsze jak się komuś nie podoba, to można go odłączyć, z tego co wiem, to chyba nie jest takiego trudne, a gwarancji się nie traci. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 @dade To jest LMT Defender 2000. Kij że tam pisze że to HK416, ale tak akurat HK nie wygląda... Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Okej, jeśli to prawda to przepraszam. Ale to i tak nic nie zmienia :icon_twisted: Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted August 27, 2012 Author Report Share Posted August 27, 2012 Najważniejsze są bebechy . Na estetykę zewnętrzną przykładam małą wagę . Od początku zastanawiałem się nad KWA , a teraz jestem w 100 % przekonany . Dzięki za rady . :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts