Olexx Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Witam. Mam pytanie dotyczące M4 A1 od dwuch firm . Pierwszą jest ASG/KWA . A drugą G&P . I mam duży dylemat ponieważ ogladałem repiliki tych dwuch firm i nie wiem ,która jest lepsza . Bardzo bym prosil o odpowiedz :) . Z góry dziękuje . PS. Chodzi o to która firma bardziej polecana i ,która robi lepsze eMki . Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Post usunięty za łamanie regulaminu. OFF Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Chcesz robić uber pro tuning to weź KWA. Chcesz dobre wykonanie i nie chcesz mieć 500fps to weź G&P :icon_razz: Shuad : Nie chcesz pomagać to nie pomagaj. Quote Link to post Share on other sites
kkm Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 G&P Jest dużo lepiej wykonane z zewnątrz, za to KWA ma lepsze części wewnętrzne. Jeśli nie będziesz tuningował repliki na karabin wyborowy/ 500 fps w górę to bierz G&P :) Parę tematów w dół był kilka właśnie z takim samym pytaniem. Pozdrawiam kkm. Quote Link to post Share on other sites
Olexx Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 Powiem tak , ja eMke będe przerabiał na wyborowego i na pewno będe coś tuningował . A jeżeli o chodzi o awaryjność eMek tych dwóch firm ? Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 w KWA jest awaryjny tłok ale jak robisz tuning to i tak go wymienisz prawda? Żeby uzyskać 700 fps wymieniasz tylko springa, tłok, głowica tłoka, gumka hopup.Możesz zamontować jakąś precke tutaj promyk/km. Co do awaryjności GP się nie wypowiem. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Awaryjność obu jest mała. Szkielet G&P wytrzyma sp150, więc można je podkręcić do 550-600fps. Według Taktyczny.com szkielet KWA wytrzyma m190 (ultimate), więc z sp170 problemu nie powinien mieć (ja osobiście najmocniejszą sprężynę jaką wkładałem do niego to sp160). Jak widzisz oba karabinki da się przerobić na wyborowe, ale przy mocnych tuningach praktycznie wszystkie części stokowe trzeba wymienić. W KWA oszczędziłbyś na szkielecie, G&P też do pewnego momentu będzie wystarczać, ale żeby replika była niezawodna musiałbyś wymienić także szkielet na aluminiowy CNC albo KWA. Po wymianie bebechów w G&P otrzymasz bardzo ładną replikę z pięknie wykonanymi elementami zewnętrznymi, w KWA natomiast zostanie to co w nim jest słabe, czyli body. Edit/;UP 700fps :hahaha: Edited August 29, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 u nas w ekipę jest taka jedna...Nie wiem z czego się śmiejesz.W kwa nie trzeba wszystkiego wymieniać jak gp. Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 @ Virus - to jest tak jak ze świętą wojną fanów XBOX'a i Playstation. Każdy swoje chwali i drugiemu wypomina, często i gęsto powtarzając cudze opinie. Przyzwyczaj się, bo w tej kwestii nic się nie zmieni. Szczęśliwi ci, co mają obie repliki. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Ja mam xboxa z kinectem ;) ale widzę wady jednej jak i drugiej konsoli... szkoda ze nie można mieć wszystkiego. GP z gb KWA bez wydawania znacznej ilości zielonych. Obstawianie tylko przy jednym to zło które zatraca pojęcie alternatywy. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) A ja dodam, że G&P wytrwa tyle samo o ile zastosujesz jedną część za 95 zł : http://madonion.eu/p...guru-p1543.html . Z tym komponentem, możesz strzelać na pękniętym GB. Co do awaryjności G&P to w moim wypadku nie istniała, a używam dwu replik tej firmy od wielu lat. Faktem jest jednak, że żadnej nie tuningowałem do mocy przekraczającej 550 fps,ów. Kolega z grupy ma KWA, które od jakiegoś czasu stara się zmienić w karabin wyborowy i jedyne z czym miał problem to body (pękło mu przy szynie, ma już nowe) i front (nie mógł go odłączyć od body przez jakieś problemy na gwintach). Ogólnie, po co 700 fps'ów ? Ograniczenia na eventach z reguły są mniejsze, a przy takich mocach to i dobranie gumy HU jest problemem... odradzam. Edited August 29, 2012 by DobryDobrodziej Quote Link to post Share on other sites
Olexx Posted August 30, 2012 Author Report Share Posted August 30, 2012 Ja bym chciał mieć moc do 600 Fps bo po co więcej [niech 700 Fps mają sobie snajeprzy ] i body będzie wymieniane na metal . a w środku to sie jeszcze zobaczy bo na całość chcem wydac powyżej 2000zł . Ale jeżeli chodzi o żywotność po takim tuningu ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Ta, 600 fps. I sam składasz? :D Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 (edited) Ta, 600 fps. I sam składasz? :icon_biggrin: Sam posklada, po czym po miesiacu napisze na wamasgu- ratunku, repika mi : a) nie dziala b) poszla w pizdu c) z 700fps skoczyla 350... d) nie strzela za horyzont zdarzen e) nie dopuszczaja na strzelanki A niech robi ile chce. Jego replika, jego kasa. Jak po miesiacu wszystko mu w diably pojdzie to moze sie opamieta :icon_wink: W KWA oszczędziłbyś na szkielecie, G&P też do pewnego momentu będzie wystarczać, ale żeby replika była niezawodna musiałbyś wymienić także szkielet na aluminiowy CNC albo KWA. Raczej stalowy po obroboce termicznej, a najlepiej aby bylo wykonane w kuzni. Wtedy masz gb dozywotnio.... Aluminium nie ma takiej wytrzymalosci na rozciaganie.. Edited August 30, 2012 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
wuj032 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Witam. Mam pytanie dotyczące M4 A1 od dwuch firm . Pierwszą jest ASG/KWA . A drugą G&P . I mam duży dylemat ponieważ ogladałem repiliki tych dwuch firm i nie wiem ,która jest lepsza . Bardzo bym prosil o odpowiedz :icon_smile: . Z góry dziękuje . PS. Chodzi o to która firma bardziej polecana i ,która robi lepsze eMki . Jeśli nie planujesz super hiper pro elo elo tuningu to nie ważne którą z firm wybierzesz będzie dobra :) PS: DwÓch :) Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Części wewnętrzne od KWA i zewnętrzne od G&P - mój cel życiowy :D Jakiej repliki byś nie wybrał, będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Olexx Posted August 30, 2012 Author Report Share Posted August 30, 2012 Ok . Wielkie dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts