Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK Boyi dziwny dźwięk podczas strzału

Recommended Posts

Witam

Po ostatniej strzelance mój AK złapał dużo piachu więc postanowiłem otworzyć GB i zrobić generalne porządki. Po przeczyszczeniu całego GB i nałożeniu nowego smaru postanowiłem wrzucić sobie porządnego springa czyli m120 Guardera. Teraz pojawił się taki dziwny dźwięk podczas strzału i nie jest to dźwięk sprężyny tylko taki mocny dźwięk powietrza, jakby robiła się poduszka powietrzna. Ciężko to określić. Teraz czy to jest uciekające powietrze czy co?

Edited by gloomer

Tak strzalała normalnie, nie było żadnych zacinek itp. Tylko teraz jak ledwo dam HU to mi kulki latają w kosmos xD. Mam teraz prometheusa filetowego do 400fps. Tutaj kolejne pytani. Czy jak zmienię na czarną systeme to czy kulki mi tak nie będą w kosmos latały.

Aaa, mój błąd. Przeoczyłem tą informację. W sumie, nie znam możliwości prometejskiej gumki, jakkolwiek powszechnym i największym uznaniem cieszą się gumki Systemy właśnie i Guardera. Mógłbyś pożyczyć od kogoś i zobaczyć, czy to coś zmieni.

O ile zasięg i celność jest w porządku to pomyślałbym nad zmianą dystansera na mniejszy (można bardzo łatwo zrobić samemu). Sam miałem tak w swoim M14 G&G, że idealne ustawienie HU było na 0 ustawieniu, mowa o M120, 440fpsach i kulkach 0,28g. Zostawiłem tak bo gdybym używał cięższych kulek i chciał znowu wrócić do 0,28 to nie musiałem się bawić z grzebaniem w HU tylko od razu skręcałem na zero ;)

Inną sprawą jest to, że gdybym zmienił dystanser na mniejszy i HU ustawił na zero to pewnie było by więcej fps ;)

PS. Miałem zamontowaną zieloną gumkę G&G.

Kurde w domu tego dźwięku nie słychać ale na świeżym powietrzu już tak. W sobotę będę w sklepie asg z repliką to podpytam się czy to normalne. Zmieniłem jeszcze uszczelkę na głowicy tłoka. Może tutaj leży problem.

Edited by gloomer