małpetti Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Czy ktoś zna kogoś poza Yurim (nie zagląda na forum już dłuższy czas) kto może pomóc w ściagnięciu kolby ze stanów? Gościu na ebayu nie chce bowiem wysyłać do Polski... Pewnie nie wie po prostu, że to w Europie :) Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 http://forum.wmasg.pl/topic/106484-oferuje-wysylke-z-usa/#entry1599546 Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Nie to że nie chce wysyłać tylko nie może, takie tam prawo( ITAR) mają że częsci do broni nawet plastikowe kolby i chwyty nie mogą wyjść poza stany, niektórzy wysyłają te rzeczy ale to trzeba dobrze poszukać. Quote Link to post Share on other sites
koho Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 www.brownells.com Jedyna trudność - posiadanie karty kredytowej (i zapewne możliwość dokonywania transakcji międzynarodowych) koniecznej do zakupów w tym sklepie. Poza chemią, można od nich zamówić właściwie wszystko, łącznie z kompletnym "upperem" do AR-15. Na formularzu zamówienia, dostępna pełna lista państw, w tym Polska. Koszty wysyłki są kalkulowane indywidualnie, po złożeniu zamówienia, wysyłkę realizuje UPS Global Express. ITAR to najwyraźniej temat obarczony bagażem niedomówień... Zresztą, dopisek pod nazwą sklepu głosi "World's largest Supplier of Gun Parts... etc". Nie wygląda mi to na "nie wysyłają". Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 www.brownells.com Jedyna trudność - posiadanie karty kredytowej (i zapewne możliwość dokonywania transakcji międzynarodowych) koniecznej do zakupów w tym sklepie. Poza chemią, można od nich zamówić właściwie wszystko, łącznie z kompletnym "upperem" do AR-15. Na formularzu zamówienia, dostępna pełna lista państw, w tym Polska. Koszty wysyłki są kalkulowane indywidualnie, po złożeniu zamówienia, wysyłkę realizuje UPS Global Express. ITAR to najwyraźniej temat obarczony bagażem niedomówień... Zresztą, dopisek pod nazwą sklepu głosi "World's largest Supplier of Gun Parts... etc". Nie wygląda mi to na "nie wysyłają". Pozdrawiam próbowałeś od nich coś kupić? Pytam, gdyż regularnie ściągam od nich przedmioty i nie ma szans, by część do AR-15 wysłali do Polski. Quote Link to post Share on other sites
koho Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 próbowałeś od nich coś kupić? Pytam, gdyż regularnie ściągam od nich przedmioty i nie ma szans, by część do AR-15 wysłali do Polski. Przyznaję - nie próbowałem - niestety nie mam kredytówki. Oczywiście zostanę pewnie zmieszany z błotem ;), ale w takim razie ciekawi mnie jak to działa, że można złożyć zamówienie, które potem nie jest realizowane. Możesz z grubsza opisać, jak to u nich wygląda ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts