Marine_Jacob Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 (edited) Witam! Chciałem się zapytać o tanie M4. Czy lepsze będzie: -Boyi : http://www.taiwangun...metal-boyi.html czy -P&J : http://www.taiwangun...j4-ris-p-j.html lub http://www.taiwangun.../pj4a1-p-j.html Wiem, że P&J to Boyi z oznaczeniami, ale może czymś jeszcze się różni. Mówię z góry,że mam tylko tyle i nie stać mnie na KWA. Nie chcę też ICS Universal Version. Ma mieć metalowe body. Wiem, że są już takie tematy, ale nie uzyskałem zadowalającej mnie odpowiedzi. Proszę o szybką odpowiedź. Edited September 2, 2012 by Marine_Jacob Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152198300-Replika-karabinka-Lone-Star-Border-Patrol-SBR.html Z zniżką teamową wychodzi jakieś 740 zł, więc warto. Quote Link to post Share on other sites
Marine_Jacob Posted September 2, 2012 Author Report Share Posted September 2, 2012 (edited) Dzięki za odpowiedź też bardzo fajna, ale wolałbym coś dłuższego czyli pełną wersję, szczególnie,że ta jest dedykowana pod CQB i ma 330 FPS. Edited September 2, 2012 by Marine_Jacob Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Na zbrojowni są te same M4 (teraz niedostępne) i bez dodatkowych opłat mogą bez problemu zmienić bebechy tak,że będziesz mieć 350-360fps. Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Boyi to loteria, czytałem opinie niby replika w porządku a jak kupiłem to okazało się że dno niesamowite,auto zacina, sam wygląd zewnętrzny odstrasza. Quote Link to post Share on other sites
klimek2 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 (edited) W sumie nie istotne czy kupisz boya czy PJ bo właściwie to samo, na dzień dobry wymiana dyszy i głowicy cylindra, gumka HU, słabsza sprężynka i będzie Ci śmigać przez długi okres czasu bez problemów. Dlaczego słabsza sprężynka? Tłok na dłuższą metę nie wytrzyma 120 bo przeważnie mają tylko 1 ząb metalowy. Edit: zapomniałem dodać, warto szukać repliki z szynami ris na froncie, na dłuższą metę na pewno się przydadzą chociażby przyczepić latarkę Edited September 3, 2012 by klimek2 Quote Link to post Share on other sites
Marine_Jacob Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 Dobra, dzięki "bebechy" będzie trzeba część powymieniać.A jak z wykonaniem zewnętrznym, czy wszystko jest dobrze spasowane, czy coś lata, i czy replika z ris'ami i baterią "Large" będzie przeważać do przodu czy będzie ciężar rozłożony. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Jak coś to lepiej weź P&J z kolbą SF (czyli bateria wchodzi do kolby). Dają mocnego firefoxa do tej repliki,szyny RIS są. Dzięki temu nie będzie tak ciążyć do przodu. Jak miałem zwykłą batkę w atrapie lasera,do tego rączka pionowa to nie było to dobrze wyważone. Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Polecam P&J. I to nie ze względu na znaczenia. Jak napisał kolega wyżej bateria pakowana do kolby SF lepiej wyważa replikę, ale też mieści się jej raczej więcej niż w froncie. Nowe PJ-ty nie są takie słabe a biorąc pod uwagę cenę na jakość jaką oferują jest bardzo fajnie. I FPS mają (na tych kulkach 0,2) w okolicach 400-420. Polecam ;) Quote Link to post Share on other sites
Marine_Jacob Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 Aha nie wiedziałem, że bateria wchodzi do kolby teraz oczywiście biorę p&j z ris'ami ale na początku wymienię tylko HU.Resztę później. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Jedna zasadnicza sprawa - P&J, to nie jest Boyi z oznaczeniami! Jako P&J sprzedawane są przez Taiwangun repliki firmy A&K. Boyi z oznaczeniami sprzedawane jest jako P&J/Boyi. I owszem, uważam, że A&K (P&J) to zdecydowanie lepsze emki niż Boyi (P&J/Boyi). Quote Link to post Share on other sites
Marine_Jacob Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 Dobra, dzięki za wszystkie odpowiedzi jednak biorę P&J RIS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts