Marcin777 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_371&products_id=6453&name=Guarder_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.02_-_300mm_-_Thompson,_M733 + G36C Cyma Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 http://www.specshop...._Thompson,_M733 + G36C Cyma Musisz mieć 5 cm tłumik to wejdzie na styk Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 a to? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_370&products_id=4135&name=Systema_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.04_-_109mm_-_MP5_K Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 (edited) Może instrukcję gotowania wody na herbatę ci podać? CM003 (bo o to pewnie chodzi) ma lufę wewnętrzną 250-265mm (różne źródła, różne dane), więc szukaj luf mniej więcej takiej długości (raczej mniej niż więcej, jeżeli nie chcesz wydłużać lufy zewnętrznej). Edited September 3, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_371&products_id=3150&name=KM_-_Head_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.04_-_247mm_-_P90,_G36C http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_371&products_id=3200&name=LayLax_-_Prometheus_-_Lufa_Precyzyjna_6.03_-_229mm_-_MP5 te bendą dobre. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 (edited) Ja, chopie. Te byndom dobre. Firma dobra, na długość wejdą. Na wmasg jest dużo poradników/recenzji/postów. Edited September 3, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 hohohoho... Te lufy które podałes to dosyć że są niedostępne to jeszcze dość drogie. a ja wolałbym Systeme albo Guandera ponieważ wyczytałem w poradniku V2 że są dość dobre za niska cenę. Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 hohohoho... Te lufy które podałes to dosyć że są niedostępne to jeszcze dość drogie. a ja wolałbym Systeme albo Guandera ponieważ wyczytałem w poradniku V2 że są dość dobre za niska cenę. Marcin czemu wmawiasz mu że ty wolałbyś systeme czy guardera. Lufy promyka i km-heada to lufy z najwyższej półki, a systema i guarder z półki średniej. Dlatego jeżeli ma pieniądze i znajdzie je dostępne w tej długości to jak najbardziej powinien je wziąść. Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 Przecież to ja tu kupuje lufę a nie on? A co tu chodzi bo nie rozumiem twojego komentarza? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Rudy 97. i wszystko jasne. Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Rudy 97. i wszystko jasne. Przepraszam bardzo, moje niedopatrzenie. Ale to co napisałem jest dosyć pomocne. Bo z tego co wyczytałem na forum to km-heady i promyki są lepsze niż guardery i systemy.Ale jeżeli nie chcesz wydać zbyt wiele kasy na preckę to weź guardera lub systemę. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Marcin777, chciałem tylko pomóc. :icon_neutral2: Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 Ale ja nie jestem na nikogo zły, interesuje mnie tylko lufa nie aż tak droga jak te które podałeś. Chciałbym sobie w najbliższym czasie tuningować swój karabinek. Mam już gumkę G&G (zielona) teraz jeszcze tylko precka i sprężyna i będzie git. Za wszelkie próby pomocy z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Ale ja nie jestem na nikogo zły, interesuje mnie tylko lufa nie aż tak droga jak te które podałeś. Chciałbym sobie w najbliższym czasie tuningować swój karabinek. Mam już gumkę G&G (zielona) teraz jeszcze tylko precka i sprężyna i będzie git. Za wszelkie próby pomocy z góry dziękuje. Więc jeszcze raz przepraszam za pomyłkę i jeśli nie masz do wydania 200zł+ to kup sobie precke guarder/systema i do tego sprężynę, najlepiej guardera. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Tak jak rudy pisze sam mam lufe guardera w swoim AUGu ale jak tylko miałbym lufe takich jak ty rozmiarów to bym brał promyka ponieważ 50 złotych a taka tóżnica i +50 do lansu. Pozdrawia Łabędz Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 Podsumowanie: Gumka HU G&G zielona Lufa precyzyjna (no i tu nigdzie nie ma, znalazłem Systeme ale z 285mm) Sprężyna (Guander ale tu nie wiem tez 110 czy 120) Ale ważne ze jest w sklepach. Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 a jak bym sobie dokupił tłumik do tego karabinku np. taki http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=10093&name=Big_Dragon_-_Tlumik_150mm_-_LAPD_-_SWAT_-_Czarny to wtedy taka dłuższa lufa by była "dobra"? Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 (edited) Lepiej dołuż te pieniądze do promyka albo km. Edited September 5, 2012 by labedz Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Dłuższa lufa raczej celności nie dodaje, więc nie ma co wydawać na tłumik. Jak kolega wyżej napisał lepiej dołóż do lepszej lufy. Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 (edited) ja wiem że celności mi nie doda ale ogólnie tłumik fajna sprawa a poza tym nie mogę nigdzie znaleźć lufy o takiej długości jak ta w G36C a tłumik był mi tutaj po to aby ta dłuższa się zmieściła Edited September 5, 2012 by Marcin777 Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Tłumi fajna sprawa, czyli po prostu lans +10 :) Tyle, że to nie tłumikiem nie strzelasz, a lepsza lufa - wiadomo, lepsza celność. Ale jak chcesz, możesz brać co chcesz, do niczego cię nie zmuszamy, tylko nakierowujemy, wybór należy do ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 Wiem że wybór na leży do mnie tylko z drugiej strony to nie wiem czy opłaca mi się wstawiać aż tak droga lufę do karabinu średniej klasy jakim jest G36C Cymy, skoro wyczytałem ze ta systema czy Guander są całkiem dobre. A tłumik to podałem dlatego ponieważ zastanawiałem się czy jak dołożę tłumik to ta dłuższa lufa bedzie pasować bo nie mogę znaleźć krótszej w sklepach internetowych a i tak pewnie za jakiś czas będę chciał dodać do swojego karabinu jakiś tłumik Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Twój karabin możesz mu nawet bombki doczepić jeżli masz taka chęć, ale my ci tylko radzimy co było by lepsze jeżeli masz tyle pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 (edited) hehehehehe... chodzi mi tylko o to że nie wiem czy to jest opłacalne, wsadzanie tak drogich części do karabinu średniej klasy który nie wiem czy np za jakiś czas jak sobie odłożę troszku pieniędzy nie wymienię na coś innego. Edited September 6, 2012 by Marcin777 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Lufę przecież możesz sobie później zostawić do kolejnej repliki. Tylko kwestia,czy nie będzie za długa (wtedy to można załatwić tłumikiem płomienia dłuższym lub tłumikiem dźwięku) lub za krótka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts