Bart_Forrester Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Witam, czy lower receiver do gb v2 różni się od tego do v3? Pytam, gdyż chcę do mp5k (v3) wrzzucić to ło: http://www.rsov.com/product.php?langId=1¤cyId=1&manufacturerId=10&prodId=13396&cateId=0 . Pozdrawiam Link to post Share on other sites
seger Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 MP5K Cymy ma tył lowera inny wiec nie bardzo to złozyc. Szczerze to mało chce mi sie wierzyc ze jest to metalowe :) Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Mało ponieważ? Bo ja do niedawna miałem w domu mp5 JG "REAL full metal" :D tzn bardziej metal niz oryginał... Dosłowne full metal. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 właśnie to mnie zainteresowało i dlatego chciałbym tego lowera u siebie mieć. ale jeżeli nie włazi tam v3, to niet. Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 (edited) Mój znajomy ma empepiątkę JG full metal i tam faktycznie nawet lower receiver jest z metalu. Podejrzewam, że Dexter mówi o tym samym modelu. Po kilku latach fajnie farba zeszła z chwytu. Swoją drogą, strasznie kruchy ten ZnAl z tej empepiątki - jak mu się rozleciały risy z przodu, to dał mi kawałek i zrobiłem sobie z tego szynę do frontgripu M4A1. Ale długo nie wytrzymało. Ale nie wiem, możliwe że to nie jest ten sam materiał, z którego lower receiver jest zrobiony (w końcu on się nie rozleciał) Edited September 3, 2012 by Graszczur Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 (edited) Nie różni się, dlatego w MP5-K/PDW masz na gb dodany w miejscu na koszyk ten jakby to określić 'reduktor' aby nie produkować dwóch różnych receiverów. Natomiast jeśli chodzi o miejsce łączenia z kolba to muszę porównać jak to się ma jedno do drugiego bo szczerze to nie pamiętam. Edited September 4, 2012 by buszmen82 Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 Nie różni się, dlatego w MP5-K/PDW masz na gb dodany w miejscu na koszyk ten jakby to określić 'reduktor' aby nie produkować dwóch różnych receiverów. Natomiast jeśli chodzi o miejsce łączenia z kolba to muszę porównać jak to się ma jedno do drugiego bo szczerze to nie pamiętam. dziękować, to czekam na porównanie i jakiś wniosek, czy da się dopasować. Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Pomierzyłem co nieco 2 repliki, PDW od CA i A4 od ICS. Lower reciver od PDW ma szerokość wewnątrz 26mm i pare setnych, a lower reciver od A4 22,3mm w miejscu gdzie nasuwa się na korpusy, to jest wtedy 3,5mm różnicy. Więc jeśli JG ma takie same wymiary jak ICS oraz to MP5-K co Ty masz jest takie same jak CA lub też nią jest to nic nie wyczarujesz z tego połączenia tych dwóch elementów. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 Wielkie dzięki za pomoc. wychodzi więc na to, że mogę olać sprawę. temat do zaczopowania. Link to post Share on other sites
Recommended Posts