Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

lower receiver mp5 - v2 a v3?

Recommended Posts

Guest Graszczur

Mój znajomy ma empepiątkę JG full metal i tam faktycznie nawet lower receiver jest z metalu. Podejrzewam, że Dexter mówi o tym samym modelu. Po kilku latach fajnie farba zeszła z chwytu.

Swoją drogą, strasznie kruchy ten ZnAl z tej empepiątki - jak mu się rozleciały risy z przodu, to dał mi kawałek i zrobiłem sobie z tego szynę do frontgripu M4A1. Ale długo nie wytrzymało. Ale nie wiem, możliwe że to nie jest ten sam materiał, z którego lower receiver jest zrobiony (w końcu on się nie rozleciał)

Edited by Graszczur

Nie różni się, dlatego w MP5-K/PDW masz na gb dodany w miejscu na koszyk ten jakby to określić 'reduktor' aby nie produkować dwóch różnych receiverów.

Natomiast jeśli chodzi o miejsce łączenia z kolba to muszę porównać jak to się ma jedno do drugiego bo szczerze to nie pamiętam.

Edited by buszmen82

Nie różni się, dlatego w MP5-K/PDW masz na gb dodany w miejscu na koszyk ten jakby to określić 'reduktor' aby nie produkować dwóch różnych receiverów.

Natomiast jeśli chodzi o miejsce łączenia z kolba to muszę porównać jak to się ma jedno do drugiego bo szczerze to nie pamiętam.

dziękować, to czekam na porównanie i jakiś wniosek, czy da się dopasować.

Pomierzyłem co nieco 2 repliki, PDW od CA i A4 od ICS.

Lower reciver od PDW ma szerokość wewnątrz 26mm i pare setnych, a lower reciver od A4 22,3mm w miejscu gdzie nasuwa się na korpusy, to jest wtedy 3,5mm różnicy.

Więc jeśli JG ma takie same wymiary jak ICS oraz to MP5-K co Ty masz jest takie same jak CA lub też nią jest to nic nie wyczarujesz z tego połączenia tych dwóch elementów.

• Create New...