sajoken Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Hejka, kto orientuje sie w drewnach do AK? mam cymke 0.28 z body od 042 albo 048 nie wiem teraz... i zastanawiam sie jakie drewno, na co patrzec przy kupnie i wymiary itd. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 To jest ważne, jakie masz body, pod 042 pytaj o drewno pod system TM, w przypadku 048 pytaj o VFC. Popatrz na spód repliki, jak masz w gnieździe magazynka i przed nim śrubki, to 42, jak nie masz to 48 :) Można też użyć drewienek od ostrego, co będzie tańszym i lepszym rozwiązaniem, ale musisz mieć kogoś ogarniętego, kto to dopasuje - przód łatwo, kolbę trochę gorzej, ale da radę. Quote Link to post Share on other sites
sajoken Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 (edited) to mam od 048 ;P zapewne bede musiał poradzić sobie przez neta bo z tego co wiem u mnei w BDG cieżko znaleźć. chyba ze po prostu szukać z ostrej ale do 048 bedzie pasowac z kbk ak czy z ktorej wariacji? Edited September 5, 2012 by sajoken Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Jak masz 048, to pasować będzie od AKM. Quote Link to post Share on other sites
sajoken Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 Ok. Dzieki wielkie. Orientuje się ktoś gdzie można dostać drewno od ostrego ,czy tylko osoby prywatne? Jak już piszesz "ś" to "ę" i "ż" chyba też mógłbyś napisać? Chyba,że to już nie ten poziom wtajemniczenia.. OFF Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 ok. Dzieki wielkie. a orientuje sie ktośń gdzie mozna dostać drewno od ostrego czy tylko osoby prywatne? Często drewna są na allegro, na frontowcu też widziałem jakieś drewna od AKMa. Quote Link to post Share on other sites
sajoken Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 hmm ok. dzieki. na frontowcu sa dosyc drogie bo same drewniane okładki na dront kosztują 60zl. na Allegro sprawdzałem narazie nic nie ma.. no cóz, bede szukac Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Tutaj są: http://allegro.pl/drewniana-okladzina-ak-ak47-ak-47-akm-akms-kalach-i2597007473.html A to możesz przeczytać, żeby się przy ewentualnym zakupie nie pomylić: http://rus.mil.pl/forum/discussion/735/1/okladziny-w-roznych-modelach-ak-ak-akm-ak74/ Quote Link to post Share on other sites
sajoken Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 okladziny? troszeczke nie ogarniam ;P na dodatek pisze ze ma na sprzedaż kolby drewniane. moze mi ktoś to wytłumaczyc? Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Jak zwał tak zwał- łoże i nakładka, on nazwał okładziny- w domyśle że lufy i rury gazowej. Na tej aukcji nakładka+ łoże, ale mówi też, że ma kolby (na innych aukcjach). Quote Link to post Share on other sites
sajoken Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 ok. dzieki wielkie ;P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts