Master of Hell Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Witam zastanawiam się nad kupnem repliki M4. Mam dwie propozycje na oku: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-ris-p-j.html i http://gunfire.pl/product-pol-1152191347-Replika-karabinku-GF4-A1.html Mój fundusz to max 800zł wiec nie polecajcie czegoś np od KWA ,gdyż nie mam tyle kasy. Która z tych replik będzie odpowiednia do rozpoczęcia przygody z asg? W tym P&J mógł bym dokonać modyfikacji za 150zł. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Hmm, a M4 GFC to nie przekracza tych 800zł? Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 (edited) Sorry miało być 900zł :icon_smile:. Edited September 10, 2012 by Master of Hell Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 (edited) W tym przedziale cenowym zdecydowanie lepszym wyborem będzie Evolution Airsoft LoneStarTactical Border Patrol M4 , w Zbrojowni był za 800 zł i z tego co mi wiadomo, bardzo niedługo znowu będzie. To zdecydowanie lepsza replika od tych, które brałeś pod uwagę, a cena jest niższa. Masz tu całkiem fajny bebech (w tym komorę HU King Arms'a) i genialne wykonanie zewnętrzne z oznaczeniami oryginału, że już o działającym bolt catchu nie wspomnę. Mam i polecam. W tej cenie nic lepszego nie ma. No i zostaje 100 zł na baterię lub coś innego... Co do Twoich typów, PJ to typowy chinol, zresztą całkiem ładny. Niestety, w razie chęci tuningu do wymiany pójdzie baaaaaaardzo dużo komponentów (w tym być może szkielet GB), a z czasem zaczniesz zauważać, że samo body nie jest też specjalnie "piękne". Na początek to fajna replika, a może i na zawsze, jednak ja brałbym coś fajniejszego. GFC to prawie to samo, ot, M4 z oznaczeniami sklepu w "kozackim wydaniu". Miałem ostatnio styczność z kilkoma replikami GFC i powiem, że jak na chińskie produkty robią pozytywne wrażenie, jednak nadal nie dorównują Evolution Airsoft. Bebech w GFC to ta sama historia co w PJ, nic co się zaraz sypnie, nic specjalnego. Notabene do 900 zł dostaniesz wiele ciekawych replik, wystarczy popolować na allegro, a może i wspomniane KWA się trafi :icon_wink: Edited September 10, 2012 by DobryDobrodziej Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Do 900zł spokojnie można dostać KWA i to jedynie za nim bym się rozglądał. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 Tylko policz jeszcze koszt baterii i ładowarki do KWA i wyjdzie nam jakies 1200zł a tyle nie mam. Nie potrzebuje bazy pod tuning tylko repliki dobrej osiągami na stocku. Pozdrawiam Evolution Airsoft LoneStarTactical Border Patrol M4 jest jakieś krótkie ;p. Wolał bym dłuższą replikę. A gdyby w P&J wymienić gumkę hop-up i wstawic precke? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Za wiele nie da,komora hu do wymiany i kilka innych rzeczy. Szukaj kwa a nie rozczarujesz się. Jeśli chcesz w miarę dobrą replikę kup coś cymy jeśli to nie musi być tylko emka. Idzie zimą,zbieraj kasę na kwa. :-D Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Lone Star Border Patrol jest krótkie tylko w wersji SBR, mi chodzi o normalna wersja M4A1. Masz rację z tym KWA, faktycznie wyjdzie Ci więcej, jednak będziesz miał lepszą replikę. Dodam też, że na ta chwile chyba tylko KWA spełnia twój wymóg i jest dobra repliką od początku i bez tuningu. Nawet legendarne G&P wymaga kilku wymian, a tu masz coś co jest w miarę kozackie od początku. Zrozummy się dobrze, PJ to dobra replika i raczej nie zawiodła by cię, jednak to trochę niepewna firma. Może się trafić tak, jak mojemu koledze z grupy i będziesz jej używał latami, a ona cię nie zawiedzie. Może się jednak zdarzyć, że od początku będziesz miał problemy i PJ zmusi cię do "tuningu", a raczej wymiany części. Musisz sobie zadać pytanie czy stać cię na ryzyko ? Poleciłem LST od EA, bo mam tą replikę i w stocku jest bardzo dobrym wyborem ze względu na kulturę pracy, a i ewentualny tuning przebiega dosyć standardowo. Dostajesz też coś, co z czasem zacznie nabierać dla ciebie znaczenia. Replikę o nienagannym wyglądzie i bardzo starannie wykonaną. KWA nie może się pochwalić takim poziomem dbałości o wygląd. PJ nie dorównuje natomiast żadnej z rozpatrywanych replik. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 11, 2012 Author Report Share Posted September 11, 2012 A w Evolution Airsoft LoneStarTactical Border Patrol M4 jaki masz zasięg skuteczny? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 W okolicach 40 kilku metrów. Niedługo zmierzę na potrzeby recenzji to dam znak. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 11, 2012 Author Report Share Posted September 11, 2012 Troche mały zasięg :/. Kolega miał w P&J coś koło 60m. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 60m zasięgu skutecznego z emki PJ'ta? W jaki cel strzelaliście i ile było trafień? Mimo wszystko poleciłbym Ci dozbierać trochę kasy na emke KWA, dobre lipo z podstawową ładowarką można kupić na allegro za nie całe 150 + 900/1000zł za emkę KWA daje kwotę nie wiele wyższą od Twojego budżetu a emka KWA jest nie porównywalnie lepsza od PJta czy innej chińszczyzny. Jeśli tak nie wiele dzieli Cie od kupna emki KWA to nie widzę sensu kupowania PJta. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 11, 2012 Author Report Share Posted September 11, 2012 To wybrać Lone Star Tactical Border Patrol M4 czy m4 kwa? I jakich osiągów mogę sie spodziewać po stockowym kwa? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Kolega miał w P&J coś koło 60m. mierzone na mędrca szkiełko i oko w wykonaniu trójkowych (z fizyki) uczniów gimnazjum nr 2 w Pcimierzu. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 11, 2012 Author Report Share Posted September 11, 2012 Zamiast mnie cisnąć lepiej pomóż :icon_lol: Jakie ma osiagi Kwa na stocku i jaką kupić do niej baterie i ładowarkę (jak najtańszą)? Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Można mieć i 80 m w PJ, jednakże pytanie ile miał tam mocy i jakie części ? W SR25 "od PJ" (zostało w sumie body :P) mam 80 m skutecznego zasięgu. Ja mówię o replice stockowej o mocy 310 fps'ów. Uważam, że tak zasięg jak i skupienie są bardzo dobre. Co do pytania, odpowiem ponownie, że lepiej byś dozbierał na KWA, bo te repliki nie wymagają żadnego wkładu, a moc do około 550 fps osiągasz zmieniając jedynie sprężynę i tłok, co jest chyba najtańszą możliwą opcja tuningową (gdybyś kiedyś się tuningiem zainteresował); dodatkowo repliki te maja pancerny gb. Polecałem LST, bo ich wykonanie zewnętrzne jest znacznie ładniejsze, co dla mnie ma w tej chwili większe znaczenie niż bebech, jednak jeśli ty chcesz coś "prostego i mocnego" to KWA będzie najlepszym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Master masz spory temat o emkach kwa więc zadaj sobie trochę trudu i w pisz w wyszukiwarkę m4 kwa. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 11, 2012 Author Report Share Posted September 11, 2012 http://www.madonion.eu/m4a1-asgkwa-ltm-defender-4-p1489.html czy mogę śmiało kupować tą replikę? Czy mówimy o innym modelu firmy KWA? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Kupuj śmiało. To ten sam bebech co w innych M'kach od KWA, nie zawiedziesz się. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 11, 2012 Author Report Share Posted September 11, 2012 http://allegro.pl/akumulator-turnigy-lipo-1700mah-2s-7-4v-20-30c-i2601897169.html-bateria Czy ta będzie dobra? I jaką ładowarkę do niej polecicie? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Firma dobra, bateria jest spoko. Wydaje się, że powinna wejść do chwytu przedniego bez bólu. Co do ładowarki, to sławny Imax B6 byłby ok. Nie kupuj nic po taniości, bo bateria ci się spali jak kumplowi, gdy ładował za pomocą chińskiej "mikroprocesorówki" i będzie dziadostwo narobione. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 11, 2012 Author Report Share Posted September 11, 2012 Ok dzięki za porady. Mam jeszcze jedno pytanie-czy warto wymienić gumkę hop up na czarną systeme? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 G&G zielona. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Potwierdzam, Mati ma rację, jak nie dostaniesz G&G zielonej, to przeźroczysty Guarder też da radę. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Wymiana gumki w tej replice to mus, polecam te co podali koledzy wyżej. Co do ładowarki to imax będzie bardzo dobrym wyborem, jeśli jednak to nie Twój budżet to spokojnie możesz kupić prostą ładowarką np. turnigy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts