Alexanderexis Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Witam, Przymierzam się do kupna kałacha. Niestety informacji o tych replikach nie wiele (szczególnie o LCT) i opinie nie są w ogóle uzasadnione (szczególnie na zagranicznych forach). Moje pytanie brzmi którego kałacha brać: KLIK VFC AK74 KLIK LCT AK74 KLIK LCT AK74M Najbardziej podoba mi sie 74m, ale jest niedostępny. Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Bierz tego, ktory Ci sie najbardziej podoba. Oczywiscie mozna kupic cos dobrego taniej, ale nie wiem czy Cie to interesuje. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 ja bym brał VFC osobiscie mam tego http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=VFC-AEG-AIMSPMC&search=special&rs=aims&catid=&cat= i powiem ze wykonanie jest super Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Oby dwie firmy to górna półka.... ale brałbym LCT, ma lepsze bebechy. Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 (edited) Mam AK-74M LCT, lepiej spasowanego i zrobionego kawałka stali jak dotąd w swojej 2 letniej zabawie w ASG nie widziałem. Mam sprężynę M150 i jedyne co póki co zmieniałem poza tym to prowadnica sprężyny, zębatki i okablowanie. Choć sądzę, że zębatki stockowe spokojnie by to M150 uciągły (Mam je w RPK-74 cymy). GB robi wrażenie pancernego. Tłok jest z pełną stalową szczęką, głowica tłoka i cylindra są z aluminium. Szczelność tłok / cylinder wzorowa. jedyne co trzeba zrobić to wymienić o-ring na dyszy, bo tamtędy ucieka powietrze. Co do samej repliki... Całość jest ze stali oprócz spustu i okładzin. Gwint jna zakonczeniu lufy zewnętrznej est 14mm? lewoskrętny z przejściówką na 22mm prawoskrętny. Okablowanie jest puszczone do kolby, która jest pusta i można w niej sporo pomieścić (upchałem Li-po Turnigy 2650mah 11,1V). Jedyne luzy jakie uświadczyłem to na okładzinie przedniej (po pierwszym rozłożeniu repliki), tłumiku płomienia oraz wyciorze, który po prostu jest zakręcany końcówką tuż przy końcu lufy i ma luz przód / tył. Poza tym nie mam tej replice nic do zarzucenia i uważam tę replikę za najlepszą inwestycję odkąd bawię się w Airsoft, tym bardziej, że już sporo różnych kałaszów i nie tylko się przez moje ręce przewinęło. Edited September 18, 2012 by Johnnie Walker Quote Link to post Share on other sites
kulesz Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Upewnij się tylko czy to LCT jest kołkowane. Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Jest. Poza tym, na portalu macie recenzje innego modelu LCT: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/184819. Grunt, żeby polować na serię NV, w tym wypadku spotkacie się z taką sama jakością wykonania co w wypadku opisywanego przez Wmasg modelu. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 Dzięki, zdecydowałem się na LCT i w sumie raczej od początku byłem do tego przekonany. Pozostaje mi tylko czekać na dostawę w gunfire. :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts