WojaKwz Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 (edited) Mam pytanie. Czy pod tego nortosa, da radę założyć żuraw ? http://www.shootercb...products_id=649 Wolę przed kupnem spytać. Edited September 18, 2012 by WojaKwz Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Żuraw na kontrakcie, czy kopia? Oryginał teoretycznie powinien pasować ale nie zawsze tak jest. Chińczycy kopiują tylko wygląd, a czy to będzie pasować to już dla nich drugorzędna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 Mam kopie narazie, mam dwa montaże na pasgt i micha i pasuje normalnie. Właśnie nie wiem jak jest z tym nortosem, orginał wogóle na allegro się nie pojawia, ostanio był z michem ale MICH M nie wejdzie na moją głowe, więc chyba tylko ebay mi został. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Kopia do kopii powinna spasować, a w razie czego delikatnie przerabiać też chyba nie będzie żal ;) Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 (edited) Kopia blachy pasuje do oryginalnego żurawia NVG z tym że po zamontowaniu żuraw ma lekkie luzy. Edited September 18, 2012 by Bieniekk Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Mam blachę G&G i żuraw kontakt, trzeba było leciutko podpiłowac żuraw u góry po bokach i pod spód dac 2 warstwy izolki. siedzi stabilnie :) Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Blacha blasze nie równa. Ja mam jakąś kopię (nie mam pojęcia co to za producent) na PASGT i oryginalny żuraw nie wchodzi. Czasem różne konfiguracje producentów pasują, a czasem nie. Cięzko stwierdzić czy będzie pasować. A tak BTW autor nie pyta o typową 'blachę' tylko o nortosa, inny montaż ;) Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted September 19, 2012 Author Report Share Posted September 19, 2012 Dokładnie, blache do pasgt i mich mam. Ja chcę wiedzieć do nortosa. Takie jak 2nd mosb używa i inni : ) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Co to jest "nortos"? Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Oj tam, czepiasz się ;) Chodzi o '3 hole NVG mount', czyli to o co autor pyta w pierwszym poście. Zawsze mówię na to nortos :D Wiem, że błędnie ale jakoś mi tak szybciej. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 A ja zawsze mówię NOROTOS. Być może dlatego, że tak właśnie nazywa się producent tego ustrojstwa... Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted September 19, 2012 Author Report Share Posted September 19, 2012 No dobra, nie polemizujmy na temat nazwy. Ktoś może mówić tak a ktoś tak. Tak jak z plecakiem systemu mbss, ktoś mówi tak a ktoś mówi na to MAP itp. :P Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 To, że to producent to wiedziałem, ale nie wiedziałęm, że tam jest jeszcze jedno "o". Pokonałeś mnie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts