Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Bardzo prosze o pomoc w wyborze repliki (pilne)

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie

Własnie zaczynam swoja przygode z asg i kupuje replike, czytalem wiele opini i testow i moj wybor padl na

Asg g&p defender 2000 , jednak w sklepie cytadela asg, powiedziano mi ze bardzo fajna rzecz aczkolwiek jesli nie bedziemy chcieli tego tuningowac .Polecono mi natomiast Kwa defender compact (wystarczy wymienic sprezyne) .

defender 2000 ma 400 fps natomiast compact okolo 340 wedlug mnie fajny do pomieszczen (bezpieczenstwo przedewszystkim),aczkolwiek bedzie pewnie troche malo na przestrzenie otwarte a chcialbym miec cos uniwersalnego (czy z tym defenderem ktory ma okolo 400 fps bedzie wogole mozna strzelac w pomieszczeniach?}

takze szczerze mowiac troche zglupialem i nie wiem ktory mam wybrac i bardzo prosze o pomoc , moze ktos mial przyjemnosc strzelac lub widzial na zywo te dwie repliki.

zalaczam linki do zdjec aczkolwiek nie wiem czy dzialaja bo ostatnio sa jakies problemy z zalaczaniem linkow

1.defender 2000

http://www.specshop...._Czarny_-_16826

2.defender compact

http://www.specshop....act_CQB_-_16684

z gory serdecznie dziekuje za pomoc i pozdrawiam .

Jam widział dwie repliki....Kwa w długiej wersji nawet posiadam ,ale do rzeczy. w Defenderze 2k niby wszystko ok fajniejsze oznaczenia ale rączka strasznie się chybota.GB (w tej wersji co widziałem nie wiem czy wszystkie) zębatka ocierała o gb co w końcu skończyło się zerwaniem tłoka(full stock). W KWA tłok nie jest tez wysokich lotów, ale jest wdzięczny w tuningu, Kolega załączył zdj z chrono 650 fps :) właśnie w cqb wersji.Osiągi w stocku zbliżone jest strzelałem z obydwóch.(subiektywnie na korzyść GP ale kwa było dopiero co z pudła wyciągnięte a gp już przestrzelane). Ze względu na różnice w cenie brał bym KWA a przepraszam już mam ;) 400 fps to raczej do budynku nie...tak najczęściej to jest 350/360 max

Ja osobiście polecam KWA w każdej wersji, co do tych 400 fps to w budynku też można używać (zależy od ekipy) Jeśli jednak replika ma być tylko do budynku to 400 fps to za dużo.

KWA ma pancerny gearbox i ogólnie jest bardzo podatna na tuning (do 550 fps wystarczy wymiana spręzyny i tłoku).

Gumka hop up bardzo dobrze kręci (ale trzeba ją wyciącnąć i umyć w delikatnym rozpuszczalniku np izopropanolu, bo w stocku jest uwalona smarem)

Po prostu polecam przeczytanie tematów o tych replikach.Wydatek ponad kafla to nie taki pierd i warto go przemyśleć.

Dzieki za porady,poprostu nie chce na poczatku kupic byle czego i sie zrazic

A jak myslicie bo jeszcze mam dylemat co do koloru ewentualnie tego defendera 2000 bo wystepuje

W wersji czarnej i tan,tak sobie mysle ze jakby dolozyc to tej wersji tan kolimator i tlumik

W podobnym kolorze to moglo by byc fajnie,aczkolwiek obawiam sie troche czy ta replika w tym koloze jest taka troche zabawkowa,najgorsze jest to ze nie widzialem na zywo.dzieki za wszelkie podpowiedzi.

Weź KWA z cytadeli, może i 340 fpsów brzmi mało dla początkującego (większość myśli, że więcej fpsów to lepsza replika), ale będzie to wystarczalna ilość. Do tego tylko dobra precka i gumka, i masz replikę w sam raz na cqb i do lasu. Część ludzi w Warszawie używa replik w lesie, które mają poniżej 350 fpsów i nie narzekają.

Weź KWA z cytadeli, może i 340 fpsów brzmi mało dla początkującego (większość myśli, że więcej fpsów to lepsza replika), ale będzie to wystarczalna ilość. Do tego tylko dobra precka i gumka, i masz replikę w sam raz na cqb i do lasu. Część ludzi w Warszawie używa replik w lesie, które mają poniżej 350 fpsów i nie narzekają.

Ja rozumiem że fps to nie wszystko, że dobra gumka, że lufa, że jak ktoś ma umiejętośći to nawet jak ma 200 fps to z 90 m ustrzeli wróbla albo podejdzie do niego bezszelestnie na 2m...

Ale fpsy są ważne a nawet bardzo bo 350 fps nawet przy najlepszej precce nie zawsze da ci odpowiednią moc aby kulka przebiła się przez trawę, zarośla czy małe drzewka. Pomimoiż widzisz jak kulka wędruje jak po sznurku do celu to na byle listku moż się zatrzymać lub zmienić kierunek.

jutro jade do tej cytadeli ,jak widze wiekszosc z was radzi mi te kwa compact, a moze jednak bylo by warto zainteresowac sie tym defenderem 2000?

slyszalem ze wykonanie jest super . totalny metlik w glowie

Zdecydować musisz sam zewnętrznie defender 2000 bardziej mi się podoba ale sam mam KWA i nie zamienił bym go na nic innego.

Jeżeli to jest twoje pierwsza replika polecał bym coś dłuższego:

http://www.casg.pl/product-pol-1212-ASG-KWA-M4-LMT-Defender-4-RIS-.html

albo:

http://www.casg.pl/product-pol-1211-ASG-KWA-M4-LMT-Defender-Patrol-Carbine-.html

Wydaje mi się że łatwiej cos takiego sprzedaż jak będziesz chciał coś innego lub zrezygnujesz z ASG.

Edited by l_isek