vinei Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Witam, kupilem G36K od JG i mam tam baterie 8,4v 1100 mAh. I tu pytanie ile ładowac ta baterie. Ladowarka 220/230v. Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 6h Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Jeśli masz Ni-Cd lub Ni-Mh to służy do tego wzór:(a przynajmniej ja koszystam z niego) pojemność bateri(mAh) : pojemność ładowarki(mA) x 1,4 czyli np. dla baterii 1200 mAh i ładowarki 250mA wychodzi 6,72h czyli nie więcej niż 7 godzin Quote Link to post Share on other sites
vinei Posted September 19, 2012 Author Report Share Posted September 19, 2012 a na ile taka bateria wytrzyma ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Znaczy ile kulek wystrzelisz czy ile lat Ci posłuży dany egzemplarz? Jeśli to pierwsze to przyznam- nie wiem. Jeśli to drugie to stockowych JG bateryjek używam takich nawet które mają po 4 lata. Ale były zadbane i nie katowane tzn odpowiednio przestrzegałem ładowania-rozładowywania. Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Tyle że on ma chińskie 1100mAh czyli 6 godzin styka. A na ile starczy to zależy jak leży, jednym wytrzymuję bardzo długo a innym zdycha po dniu strzelania. Sam musisz to sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Dexter, ładowałeś je mikroprocesorówką czy zwykłą wolnoładowarką? Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 1. ja ładuję 6h30' 2. spokojnie starcza na 4 magazynki g36 3. żywotność - stock działa od 2009 ale jak pisał dexterkrak o aku trzeba dbać Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Mikroprocesorówką ale tylko batimexem nędznym. Zawsze to lepiej niż "stockowym" transformatorkiem z prostownikiem... Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 A tam nędznym, też mam Batimexa od lat Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Z różnymi akumulatorami dołączanymi do replik się spotykałem i uważam, że Shuang Bao / Golden Eagle, które są dołączane do replik JG, to najlepsze z akumulatorów dorzucanych do chinoli (zarówno pod względem wydajności jak i żywotności). Ładowany w odpowiedni sposób powinien pozwalać na oddanie około 1500-2500 na jednym naładowaniu w typowych dla sezonu letniego temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Nie wiem czy to jest reguła, bo znam z autopsji jeden przypadek pięknie i klasycznie wadliwego pakietu ShuangBao ale to pakiet sprzed około 4 lat. Wytrzymał pół roku około prawidłowego ładowania. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Myślę, że zawsze może się zdarzyć wadliwy egzemplarz, zwłaszcza, że to w końcu chińska produkcja. Ja na własność miałem 4 pakiety Shuang Bao (resztę swojej opinii opieram na obserwacji otoczenia). Jeden z nich wykończyłem na własne życzenie podpinając go do żarówki i przypadkiem rozładowując poniżej bezpiecznej granicy. Drugi - był na chodzie od 2008 roku, ładowany niemal wyłącznie chińskim prostownikiem. Do mnie trafił w 2011 roku - działał bezproblemowo. Co się dalej z nim dzieje to nie wiem, bo dorzuciłem go do sprzedawanej repliki niemal rok temu. Trzeci - jestem drugim właścicielem od 2008 roku. Do tej pory używam go w replikach ze słabszymi sprężynami. Od momentu gdy trafił do mnie - był ładowany Batimexem. Czwarty egzemplarz mam od początku tego roku (od nowości). Ładowany zawsze Batimexem, działa świetnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts