Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ladowanie baterii

Recommended Posts

Z różnymi akumulatorami dołączanymi do replik się spotykałem i uważam, że Shuang Bao / Golden Eagle, które są dołączane do replik JG, to najlepsze z akumulatorów dorzucanych do chinoli (zarówno pod względem wydajności jak i żywotności).

Ładowany w odpowiedni sposób powinien pozwalać na oddanie około 1500-2500 na jednym naładowaniu w typowych dla sezonu letniego temperaturach.

Myślę, że zawsze może się zdarzyć wadliwy egzemplarz, zwłaszcza, że to w końcu chińska produkcja.

Ja na własność miałem 4 pakiety Shuang Bao (resztę swojej opinii opieram na obserwacji otoczenia). Jeden z nich wykończyłem na własne życzenie podpinając go do żarówki i przypadkiem rozładowując poniżej bezpiecznej granicy. Drugi - był na chodzie od 2008 roku, ładowany niemal wyłącznie chińskim prostownikiem. Do mnie trafił w 2011 roku - działał bezproblemowo. Co się dalej z nim dzieje to nie wiem, bo dorzuciłem go do sprzedawanej repliki niemal rok temu. Trzeci - jestem drugim właścicielem od 2008 roku. Do tej pory używam go w replikach ze słabszymi sprężynami. Od momentu gdy trafił do mnie - był ładowany Batimexem. Czwarty egzemplarz mam od początku tego roku (od nowości). Ładowany zawsze Batimexem, działa świetnie.