demel Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Witam, dziś doszedł do mnie G 17 od KWA, i mam problem z łądowaniem gazu. Przyciskam butlę pionowo do tego otworu, a gaz rozlatuje się wszędzie dookoła. Wie ktoś może co może być nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Stopka maga musi być pod kątem do butli bo jak stopkę ustawiasz pod kątem 90 stopni do butli to zawór niszczysz i gazu nie ładujesz. Quote Link to post Share on other sites
demel Posted September 19, 2012 Author Report Share Posted September 19, 2012 W tym Glocku otwór jest po boku magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 A może wypadła ci już uszczelka.Dorwij jakąś starą zapalniczkę,rozbierz ją na części pierwsze weź uszczelkę z zapalniczki i włóż ją do zaworu magazynów.ubij ją obciętym potyczkiem do uszu lub końcówką butli gg. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Po boku? To co to za glock, bo na pewno nie KWA? Zerknij do instrukcji obsługi, tam jest to wyjaśnione. Rysunkowo. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted September 20, 2012 Report Share Posted September 20, 2012 Podsumowując, są trzy możliwości: (jakby kto pytał mam taką replikę) 1. Faktycznie może nie być uszczelki w zaworze i tak jak kolega nicknitro napisał, tak można zrobić 2. Należy trzymać butlę pionowo w stosunku do zaworu. Odchyły od pionu mogą spowodować ucieczkę gazu na boki. 3. Dysza w butli z gazem może mieć nieodpowiedni otwór ( wielkość). Ja np. miałem problem żeby naładować granat ACM gazem Ultraair i musiałem rozwiercić delikatnie dyszę butli. Ja swojego glocka ładuje z butli 2000 ml Guardera. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted September 20, 2012 Report Share Posted September 20, 2012 Po boku :icon_biggrin: kolega pewnie ładuje zawór górny, ten w który bije "młoteczek". Tu masz jak go ładować, jeśli nie masz otworu na dole magazynka to pewnie musisz odciągnąć dźwignię i przesunąć całą osłonkę Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts