Dukov Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Czy są w ASG jakieś granaty do granatniku które pelnia funkcje flar albo granatow dymnych? Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Są. W Związku Radzieckim Quote Link to post Share on other sites
Dukov Posted September 22, 2012 Author Report Share Posted September 22, 2012 Mógłbyś sprecyzowac? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Jest o tym ciekawy temat, miały być nawet sprowadzone do Polski, ale coś się nie udało. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Bo zostały zakwalifilowane jako materiały wybuchowe. Milicja jeszcze rządzi w tym kraju. Cieszę się że nie musiałem kiblować za nie, a tylko dostałem w tyłek 1200 pln (bo moja paczka przepadła na rzecz Skarbu Państwa) Dukov miłego czytania http://www.sforce.ru/item/id1396/ Quote Link to post Share on other sites
Dukov Posted September 22, 2012 Author Report Share Posted September 22, 2012 Arend niestety nie jestem biegły w języku rosyjskim. Wątek o tych "materiałach wybuchowych" czytałem, ale chodzi mi o flary, dymne i jakieś inne bajery które można zapakować do granatnika. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Bo zostały zakwalifilowane jako materiały wybuchowe. Milicja jeszcze rządzi w tym kraju. Cieszę się że nie musiałem kiblować za nie, a tylko dostałem w tyłek 1200 pln (bo moja paczka przepadła na rzecz Skarbu Państwa) A była sprawa czy dostałeś nakazowy? ;-) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Nakazowy, za brak atestu na rynek Europejski. Wykazywanie że przecież nie będę tym handlował a używał we własnym zakresie nie pomogła. @Dukow: niestety niema (a przynajmniej się jeszcze nie spotkałem). Są atrapki, ale chyba nie o to chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Nakazowe to się z automatu wystawia - crtl c +crtl v z wniosku o ukaranie. :F Ale tak czy owak samodzielne sprowadzanie tego może być problematyczne (chyba, że w ramach małego ruchu granicznego z Krółe... Kaliningradem ;-) ). A z kolei podmiotom gospodarczym raczej się to nie opłaci - za mały rynek zbytu (koszt/efekt). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts