senkuPH Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Witam, znalazłem magazynek bębnowy : http://www.taiwangun.com/magazynki/elektryczne-magazynki-boxy/elektryczny-magazynek-bebnowy-do-ak-cm.html Jest on wart czegokolwiek? Cena nie jest zła, ale interesuje mnie jak podaje, jak jest wykonany i jak się ogólnie go użytkuje? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Blaszana skorupa wykonana jest OK, natomiast magazynek daje w tyłek gniazdu (jest bydlę ciężkie). W Cymach ze znalowym body możesz połamać gniazdo magazynka, w tych metalowych powyginać. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Jak wyżej, a poza tym z AK taka broń wsparcia jak z "koziej d**y trąba". :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 O gustach się nie dyskutuje... Co do bębna. Użytkowałem taki przez dłuższy czas - pół roku w CM031 i nic mi się nie złamało ani powyginało ;) Jak widać miałem szczęście. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Zdefiniuj "dłuższy czas". Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Przecież napisał pół roku :). Kumpel ma taki bęben w Cymce dwa lata i też problemów nie ma... Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Dokładnie . Napisałem pół roku. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 Pany, właśnie zauważyłem, że w/w bęben jest wykonany z ABSu. Także odpuszczam go sobie, pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Jakby ktoś chciał wiedzieć miałem ten magazynek bębnowy w swoim rpk.W czasie wielkich promocji na GF kupiłem go za 60 zł.Słaba jakość wykonania ale co wymagać za taką cenę,jednak baterie były w zestawie.Największym mankamentem było to,że mag różnie pobierał,częste problemy bo jakaś część się poluzowała i kulki nie wchodziły do komory.Jeszcze problemem były luzy,gdy mag był gnieździe magazynka. Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 (edited) To raczej pomyłka taiwanguna, ich opis. Lepiej napisz do nich maila. Mam tego druma (C 38, czarny guzik), kupionego właśnie u nich, jak tylko się pojawił parę miesięcy temu. Bebechy plastikowe, zewnątrz stal ze znalowymi zatrzaskami. Trzeba było piłować boki do CM.048s, siedzi sztywno (powinienem jeszcze trochę spiłować ale nie chce przegiąć bo on zasadniczo do innej repliki ma iść). Mój egzemplarz ma problemy z guzikiem od nawijania (czasami nie reaguje jak są kulki załadowane, przechylę w inną stronę by kulki inaczej leżały to zaczyna znowu działać). Mam wrażenie że to pewnie coś przy kablach nie styka, wydają się strasznie delikatne, jednakże nie mam czasu się nimi bawić i lepiej przylutować. Zamawiałem z kolegą, jego egzemplarz nie ma takich problemów z guzikiem. Ma problemy także z podawaniem niektórych kulek (koledze Guarderów 0,28 nie chciał podać, G&G 0,25 podaje świetnie). Edited September 25, 2012 by RalphPL Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 27, 2012 Author Report Share Posted September 27, 2012 W takim razie ktoś z Was może polecić jakiś inny drum? Może być droższy, byle metalowy o mniej kapryśnej pracy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts