Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Opłata za sprawdzenie repliki

Recommended Posts

Witajcie :icon_smile: Napisałem do miejscowego serwisanta ( polecanego ) i odpisał mi tak:

Jeśli nie będzie potrzeby wymiany podzespołów, złożenie na nowo gearboxa z wymianą smarów i testami powininno zamknąć się w 50zł.

Wymiana kabli o ile styki są w porządku to dodatkowy koszt 30zł w tym już są przewody, wsuwki itp.

Jeśli masz przewody i styki w przyzwoitym stanie można zamiast wymiany przewodów (też w cenie 30zł) zamontować mosfet, który da efekt podobny do wymiany kabli, a dodatkowo zapobiegnie wypalaniu się styków.

Jak myślicie to dobra cena za takie sprawdzenie i serwis czy zbyt wygurowana?? :icon_smile:

Edited by fusi

Witajcie :icon_smile: Napisałem do miejscowego serwisanta ( polecanego ) i odpisał mi tak:

Jak myślicie to dobra cena za takie sprawdzenie i serwis czy zbyt wygurowana?? :icon_smile:

Jak na moje,to nie jest to wygórowana cena,jeżeli nie jest to po znajomości.Jednak polecam wysłać do AnR'a lub innego serwisanta polecanego z forum.Zapłacisz ciut więcej,ale masz porządnie zrobioną replikę.

Nie za dużo sobie liczy za te kable? Wiesz,ja parę lat temu w Taiwangun właśnie płaciłem jakoś 40-50zł za przegląd GB itd. ,jeśli masz to na miejscu i nie musisz płacić za przesyłkę to ja bym się skusił.

Zależy od tego co to za kable.Za dobre modelarskie 1.5mm na allegro zapłacisz 15zł metr(za parę),do tego wysyłka jakieś 5 zł i robocizna 10.Jak na moje to nie dużo.

Edited by nicknitro
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...