fusi Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 (edited) Witajcie :icon_smile: Napisałem do miejscowego serwisanta ( polecanego ) i odpisał mi tak: Jeśli nie będzie potrzeby wymiany podzespołów, złożenie na nowo gearboxa z wymianą smarów i testami powininno zamknąć się w 50zł.Wymiana kabli o ile styki są w porządku to dodatkowy koszt 30zł w tym już są przewody, wsuwki itp. Jeśli masz przewody i styki w przyzwoitym stanie można zamiast wymiany przewodów (też w cenie 30zł) zamontować mosfet, który da efekt podobny do wymiany kabli, a dodatkowo zapobiegnie wypalaniu się styków. Jak myślicie to dobra cena za takie sprawdzenie i serwis czy zbyt wygurowana?? :icon_smile: Edited September 25, 2012 by fusi Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 mój bierze 20 zł za wszystko. Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Witajcie :icon_smile: Napisałem do miejscowego serwisanta ( polecanego ) i odpisał mi tak: Jak myślicie to dobra cena za takie sprawdzenie i serwis czy zbyt wygurowana?? :icon_smile: Jak na moje,to nie jest to wygórowana cena,jeżeli nie jest to po znajomości.Jednak polecam wysłać do AnR'a lub innego serwisanta polecanego z forum.Zapłacisz ciut więcej,ale masz porządnie zrobioną replikę. Link to post Share on other sites
OFF Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Nie za dużo sobie liczy za te kable? Wiesz,ja parę lat temu w Taiwangun właśnie płaciłem jakoś 40-50zł za przegląd GB itd. ,jeśli masz to na miejscu i nie musisz płacić za przesyłkę to ja bym się skusił. Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 A można wiedzieć co to za serwisant? Bo w naszej okolicy znam tylko dwóch, którzy jak najbardziej znają się na tym co robią :). Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 (edited) Nie za dużo sobie liczy za te kable? Wiesz,ja parę lat temu w Taiwangun właśnie płaciłem jakoś 40-50zł za przegląd GB itd. ,jeśli masz to na miejscu i nie musisz płacić za przesyłkę to ja bym się skusił. Zależy od tego co to za kable.Za dobre modelarskie 1.5mm na allegro zapłacisz 15zł metr(za parę),do tego wysyłka jakieś 5 zł i robocizna 10.Jak na moje to nie dużo. Edited September 25, 2012 by nicknitro Link to post Share on other sites
OFF Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 No jeśli modelarskie to ok ;) Link to post Share on other sites
fusi Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 Logan na pewno wiesz kto mieszka w Ustroniu :D :D Dobra w takim razie do zamknięcia :) Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Domyślam się, że o Maca Ci chodzi. Choć mi osobiście pomagał głównie Hazo, to o umiejętnościach Maca słyszałem wiele pozytywnych opinii więc uważam, że można mu zaufać :). Link to post Share on other sites
Recommended Posts