ghost666 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Czy ktoś posiada tą kamizelkę http://allegro.pl/armour-multicam-kamizelka-molle-qr-mout-ochronna-i2632580225.html jakie wrażenia? Można zobaczyć więcej zdjęć? bo zupełnie nie rozumiem jak zbudowana jest ta kamizelka(?)/plate carrier(?). Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Czy ktoś posiada tą kamizelkę http://allegro.pl/armour-multicam-kamizelka-molle-qr-mout-ochronna-i2632580225.html jakie wrażenia? Można zobaczyć więcej zdjęć? bo zupełnie nie rozumiem jak zbudowana jest ta kamizelka(?)/plate carrier(?). Nie bierz tego to dziadostwa nad dziadostwami, rozumiem ze kopia ale kopia FLYYE? Ani to plate carrier ani ciras ani MOPC. Jestem prawie prwny ze flyye w ogole nie produkuje tej wersji kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 Rozumiem że miałeś tą kamizelkę w rękach? Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Nie, przeczytalem opis. Kamizelka z nylonu 800 za 400zl? Jak dla mnie to produkt dla frajerow i nowicjuszy ktorzy nie maja pojecia o sprzecie. Moze bym to kupil, gdyby byla to jedyna kamizelka na rynku i kosztowala tak ze 150zl... Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Jestem prawie prwny ze flyye w ogole nie produkuje tej wersji kamizelki. A dałbyś sobie rękę uciąć? http://www.flyyeindustries.com/ArticleShow.asp?ProdID=0328 Co do samej kamizelki: kopia kopii. Heh. Nieźle. Nie jest to zbyt popularna kamizelka więc nie ma o niej wiele. Tak jak w przypadku Flyye można spodziewać się bardzo dobrej jakości (jak na chińczyka), tak w tym przypadku może być różnie. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Miałem taką kamizelke z flyye i powiem ze lipa tak wiec odradzam kup lepiej jakiegos PC Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 26, 2012 Author Report Share Posted September 26, 2012 Aktualnie posiadam chińską kopię kamizelki RAV kupioną kiedyś u Krakmana i wydaje mi się że co do jakości chińczyków to trochę przesadzacie. Moje pytanie raczej odnosi się do wygody i ergonomii użytkowania tej kamizelki, bo wydaje mi się... kosmicznie dziwna. Quote Link to post Share on other sites
luis Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 (edited) Za taką sumę kupiłbym RRV albo WSH od Flyee i zostałoby na ładownice, cargo, admin panel. Wszystko z Cordury, a nie z szajsnylonu. Twoja kasa, twój wybór, wydaje mi się jednak, że to co chcesz kupić, będzie wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Poza tym czy zamierzasz rekonstruować konkretną jednostkę, albo jesteś w drużynie, która ma unifikację szpeju. Wszelkiej maści kamizelki są niczym wkłady termoizolacyjne, zapocisz się zmęczysz i zniechecisz. Osobiście stawiam na wygodę i funkcjonalność, etap kamizelek mam już za sobą, obecnie używam RRV od Pantaca i dopinam/odpinam w zależności od potrzeb ładownice, cargo, apteczkę, plecak. Plecy mam "nieopancerzone", a więc ciepło idzie ze mnie, nie napotykając oporów jak to miało miejsce przy noszeniu kamizelki. AMEN. Edited September 26, 2012 by luis Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 26, 2012 Author Report Share Posted September 26, 2012 Ciepło mi nie przeszkadza, jak już pisałem. Aktualnie biegam w RAVie, więc wiem co mówie ;). Myślałem po prostu o zmianie kamizelki na coś fajniejszego, ale skoro tak piszecie źle o tej, to się wstrzymam i poczekam na pojawienie się czegoś ciekawszego. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Kup lepiej Flyye FAPC GEN 2 sam latam teraz w tej kamizelce i naprawde fajnie wyglada i jest wygodna Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts