Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

wgcshop + UPS + brak opłat - wtf?

Recommended Posts

Zamówienie na wgcshop + UPS Saver - w piątek było w PL na odprawie celnej. Rano tego dnia zadzwoniłem do UPS w sprawie opłat - jeszcze nic nie wiadomo - odezwą się później. Dzisiaj rano - kolejny telefon do nich - żadnego info o opłatach. Po południu pojawił się kurier z przesyłką - niczego nie chciał. Zadzwoniłem jeszcze raz, bo może zapomnieli etc. - żadnej informacji o opłatach.

Spotkał się ktoś z czymś takim? Myślałem, że coś naliczą, a tu nic.

W opcjach faktury, w zamówieniu, dałem 100% z info o kosztach transportu, więc chyba zdarliby za mnie, ile się da, ale paczce nie znalazłem niczego, co by się dało nazwać fakturą (na opakowaniu też nie) - czyżby miało to przyjść osobno?

Sprawa wyjaśniona - do przesyłki była przyczepiona faktura. W PL ją odczepili, paczka poszła dalej, a potem (pewnie wczoraj, skoro w poniedziałek nie było info) ją oclono i opodatkowano. Dzisiaj przyszła do mnie kopia faktury, a poszły pieniążki - mniej więcej tyle, ile się spodziewałem.

Podobno takie przypadki się u nich nie zdarzają - no, ale na kogoś końcu trafiło. Pozostaje jeszcze znaleźć oryginał faktury.

• 4 weeks later...

Sprawa wyjaśniona - do przesyłki była przyczepiona faktura. W PL ją odczepili, paczka poszła dalej, a potem (pewnie wczoraj, skoro w poniedziałek nie było info) ją oclono i opodatkowano. Dzisiaj przyszła do mnie kopia faktury, a poszły pieniążki - mniej więcej tyle, ile się spodziewałem.

Podobno takie przypadki się u nich nie zdarzają - no, ale na kogoś końcu trafiło. Pozostaje jeszcze znaleźć oryginał faktury.

A co jakby sekretnie odpakować paczke, napakować cegieł i odmówić zapłaty (odesłać paczke do nadawcy)? :PP

Głupie posunięcie ludzi którzy sie tym zajmują..