grzegorzz Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Zamówienie na wgcshop + UPS Saver - w piątek było w PL na odprawie celnej. Rano tego dnia zadzwoniłem do UPS w sprawie opłat - jeszcze nic nie wiadomo - odezwą się później. Dzisiaj rano - kolejny telefon do nich - żadnego info o opłatach. Po południu pojawił się kurier z przesyłką - niczego nie chciał. Zadzwoniłem jeszcze raz, bo może zapomnieli etc. - żadnej informacji o opłatach. Spotkał się ktoś z czymś takim? Myślałem, że coś naliczą, a tu nic. W opcjach faktury, w zamówieniu, dałem 100% z info o kosztach transportu, więc chyba zdarliby za mnie, ile się da, ale paczce nie znalazłem niczego, co by się dało nazwać fakturą (na opakowaniu też nie) - czyżby miało to przyjść osobno? Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 A co zamówileś ? Quote Link to post Share on other sites
grzegorzz Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 A co zamówileś ? Replikę, parę magów, rączka, pokrowiec - całość była duża i ważyła dość sporo. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Dokładnie-siedź cicho i ciesz się, bo to nie jest częsta sprawa :). Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Powinieneś zgłosić ją do oclenia. :D Ja bym oczywiście tego nie radził bo kto nie chce mieć więcej talarów w sakwie. :) Quote Link to post Share on other sites
grzegorzz Posted October 3, 2012 Author Report Share Posted October 3, 2012 Sprawa wyjaśniona - do przesyłki była przyczepiona faktura. W PL ją odczepili, paczka poszła dalej, a potem (pewnie wczoraj, skoro w poniedziałek nie było info) ją oclono i opodatkowano. Dzisiaj przyszła do mnie kopia faktury, a poszły pieniążki - mniej więcej tyle, ile się spodziewałem. Podobno takie przypadki się u nich nie zdarzają - no, ale na kogoś końcu trafiło. Pozostaje jeszcze znaleźć oryginał faktury. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Sprawa wyjaśniona - do przesyłki była przyczepiona faktura. W PL ją odczepili, paczka poszła dalej, a potem (pewnie wczoraj, skoro w poniedziałek nie było info) ją oclono i opodatkowano. Dzisiaj przyszła do mnie kopia faktury, a poszły pieniążki - mniej więcej tyle, ile się spodziewałem. Podobno takie przypadki się u nich nie zdarzają - no, ale na kogoś końcu trafiło. Pozostaje jeszcze znaleźć oryginał faktury. A co jakby sekretnie odpakować paczke, napakować cegieł i odmówić zapłaty (odesłać paczke do nadawcy)? :PP Głupie posunięcie ludzi którzy sie tym zajmują.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts