radek11198 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Witam. jaką polecacie mi replike z seri M4 do 800zł (Jest to górna granica moich wydatkow) Osobiście myślałem o M4 P&J oto link: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4a1-p-j.html Co o niej sądzicie, czy jest warta swojej ceny?? Czy lepiej poszukać czegoś innego?? Za odp. z góry dzieki. Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Osobiscie wolalbym to: http://blacksword.pl/product-pol-684-Evolution-Airsoft-Lone-Star-Border-Patrol-SBR.html Pj moze nie sa tragiczne, no ale z chinczykami roznie bywa. Szkielet GB lubi leciec w PJ'tach. Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Ja radziłbym ci dozbierać i kupić ics'a, jeśli jest to kwota maksymalna to z chińczyków najlepiej weź cm.048 ;) Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 (edited) ICS'a za 1000zl mozna kupic universal version z abs body. Moze nie jest zle, no ale wkoncu to nie metal. Chociaz z chinskim znalem tez roznie bywa. Co do cm48, ja bym wolal rk boya, no ale autor tematu pytal o emki. Edited October 3, 2012 by Karol93 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 P&J ujdzie,ale jak dla mnie to nie jest warte tych pieniędzy (teraz dokładając trochę więcej można mieć coś lepszego jeśli chodzi o M4). Może popatrz na RK-10S boyi lub inne repliki AKM/RK z boyi,ale w wersji S/SW. Jest też G36 Cymy,całkiem fajna replika. Od stycznia 2013 roku pojawią się M4 i M16 z Cymy,to też mogą być repliki warte uwagi (pod warunkiem,że cena będzie normalna). Edit: Tak polecacie ICS,a ciekawe co o tych replikach wiecie,zwłaszcza o serii "universal" ? Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 No tak, metal jest metal. Masz racje, autor pytał o m4, ale wracajac do cm.048 to niezniszczalny karabin, widzialem jak go kapali w wodzie :icon_eek: z emek to ics najlepszy zdecydowanie, ale o tej serii nic nie wiem ;/ zawsze w przyszlosci mozna body wymienic :D a myslales o poszukaniu czegos uzywanego?? to moze bedzie dobre rozwiazanie dla Ciebie Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Używka dla zielonego to nie jest dobry pomysł. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 http://blacksword.pl/product-pol-684-Evolution-Airsoft-Lone-Star-Border-Patrol-SBR.html Z eMek najlepsze w tym budżecie. Quote Link to post Share on other sites
radek11198 Posted October 4, 2012 Author Report Share Posted October 4, 2012 Nie jestem zielony ;], w ASG siedze już ponad 1 rok. I ogarnim temat. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Znaczy jak chcesz kupić PJ to weź chociaż tę o jakieś 40zł droższą, ale z szynami... http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-ris-p-j.html Znajomy ma PJ M4 i jest dobra chociaż z nimi różnie bywa. Ja mam M16A3 PJ i też chodzi elegancko. Jak byś dorzucił 100zł byś miał na gunfire M4 GFC (jest ich tam parę) albo też M4 WE, którą wiele osób bardzo chwali. Może pierwsza elektryczna replika tej firmy, ale wykonana nie gorzej niż te przodujących marek, jak CA, King Arms czy KWA. Poza tym widzę, że jesteś z Bornego... Zazdroszczę tylu klimatycznych miejsc na strzelanki ;) Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Nie lepiej dozbierać dwie - trzy stówki na pancerne KWA? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Cześć, podczepię się pod temat, bo chyba nie ma sensu zakładać kolejnego "którą emkę". Czy jest jakaś replika, którą spokojnie można by porównać stosunkiem jakość/cena do CM028 lub G36 Cymy/JG ("wiem" że Cyma lepsza, ale mam to drugie, więc z przyczyn prywatnych postawię je na tym samym poziomie :D)? Znajomy chce się wkręcić, a nie chcę mu na sam początek rzucić w twarz ics'em, a emkami nie za bardzo się ostatnio interesowałem. Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Zależy w jakim przedziale cenowym. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Co do WE, to może po prostu nie miałem szczęścia, ale tak pięknie nie ma. Silnik raczej do wymiany, moja zresztą ma tendencje do zacinek (i puszcza jej dysza lekko ciśnienie). Ładna jest, ale wymaga trochę dopracowania... Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Zależy w jakim przedziale cenowym. Jak wyżej wymienione. W okolicach 500 zł. Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Mp5 CM i JG, nie wiem po ile są ale też AUG JG, M14 CM, i chyba jeszcze G3 JG, ale co do G3 to nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Ja jestem trzecim właścicielem M4 CASV od Boyi. Wiem, że są różne opinie o tej replice, jednak osobiście mogę polecić. Zrobisz mały tuning i wszystko pięknie =] Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 PJ M4CQB z 2010 r. W mojej było: - za krótka atrapa rury gazowej i front się 'bujał' - naprawione - front jest minimalnie opuszczony w stosunku do body (górne RISy nie robią linii prostej) co powoduje problem z wymianą dyszy, ta od PJ jest minimalnie mniejsza i inne dysze zacinają się w komorze co robi niezły bałagan w gb :icon_evil: (i nie tylko w moim egzemplarzu) - może to już poprawili a jak nie to trzeba piłować nowe dysze - środek PJ to był w sumie A&K z jakimś PJ bu - wymienione: łożyska na kulowe (nie pamiętam firmy), tłok, głowica tłoka, cylinder 0, głowica cylindra, komora hu (wszystko ultimate) i chodzi ładnie dając 425-430 fps i teraz to jedna z moich ulubionych replik :icon_wink: duża powtarzalność, zero zacięć 'emeki' są ogólnie problematyczne i te z Chin i z Hong Kongu i te z Taiwanu też (widziałem już padnięte KWA i G&P - więc komu tu zaufać hmmm). Kwestia jak się trafi. Przy zakupie nowej jest gwarancja lub jak ktoś się zna to sam coś poprawi. Dlatego wg mnie M4 nie powinno się polecać, niech każdy sam decyduje i wybiera. Lepiej zapytać jakie kto ma doświadczenia z 'emkami'. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts