Rogalez Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Witam wszystkich. Po półtorej roku bezawaryjnego (WOW!) używania Cymy 0.31 postanowiłem kupić markową replikę, koniecznie M4. Co sądzicie o firmie G&G i o replice CM16 Raider-L ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=8119&name=G&G_-_Combat_Machine_-_CM16_Raider-L_-_Combo Chodzi mi o wady jakie w niej widzicie. Z góry dzięki za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Rogalez Posted October 3, 2012 Author Report Share Posted October 3, 2012 ...I czy lepszym wyborem nie okazałby się ten karabin ? http://blacksword.pl/product-pol-684-Evolution-Airsoft-Lone-Star-Border-Patrol-SBR.html Można zauważyć że M4 od G&G jest już zmodyfikowany o szyny RIS, lecz ma plastikowe body, a replika od Evo Airsoft ma całkowicie metalowe body (wysokiej jakości jak słyszałem) lecz jest w "suchej wersji". Kolejne pytanie - czy replikę od EA mógłbym zmodyfikować tak, by zamontować na niej szyny RIS ? (Chodzi o zdemontowanie uchwytu transportowego, chciałbym tam wsadzić jakiś celownik optyczny). Która replika według Was jest lepsza ? Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Jak to w emkach masz duza mozliwosc wyboru czesci zew. Mozna sciagnac uchwyt transportowy(wystarczy odkrecic, pod nim znajduje sie szyna ris na kolimator), front przedni takze mozna zmienic. Quote Link to post Share on other sites
Rogalez Posted October 3, 2012 Author Report Share Posted October 3, 2012 Ok, pytałem się ponieważ w niektórych replikach (uraz z tańszych replik) nie można demontować uchwytu transportowego - tak więc dzięki ;) Wracając do głównego pytania - która z tych replik jest lepsza według Was ? Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Ze wzgledu na ABS'owe body emki GG, ja bym wybral Lone Stara. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 I ze względu na dostępność. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Ja bym wziął KWA. Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Jeżeli mogę się wypowiedzieć z tego co wiem jeżeli ci chodzi o wygląd to EA czemu nie o bebechy z tego co ja wiem części z EA są nie kompatybilne z innymi za to G&G może i ma plastikowe body ale to jest naprawdę bardzo wytrzymały plastik nie ma sobie równych z body np od cm 28 ale jeżeli chodzi o bebechy to lipa replika z zewnątrz cud miód nic nie lata się nie chwieje brak luzów ale szkielet gb aż płakać się chce po wsadzeniu sp 130 to słyszałem ze już po małej dawce strzelania na tym springu szkielet się idzie ... więc to twój wybór przypominam że EA maja bardzo dobry system HU na tych 330 fps ma kole 60m zasięgu więc jest respect chuć bardzo dobry system hu ma tez G&G więc wybierz to co ci się podoba. Myślę że pomogłem ;) Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Jeżeli mogę się wypowiedzieć z tego co wiem jeżeli ci chodzi o wygląd to EA czemu nie o bebechy z tego co ja wiem części z EA są nie kompatybilne z innymi za to G&G może i ma plastikowe body ale to jest naprawdę bardzo wytrzymały plastik nie ma sobie równych z body np od cm 28 ale jeżeli chodzi o bebechy to lipa replika z zewnątrz cud miód nic nie lata się nie chwieje brak luzów ale szkielet gb aż płakać się chce po wsadzeniu sp 130 to słyszałem ze już po małej dawce strzelania na tym springu szkielet się idzie ... więc to twój wybór przypominam że EA maja bardzo dobry system HU na tych 330 fps ma kole 60m zasięgu więc jest respect chuć bardzo dobry system hu ma tez G&G więc wybierz to co ci się podoba. Myślę że pomogłem :icon_wink: Myślę że nie da się tego czytać. Polecam recenzję Mek EA autorstwa AnR'a. Bebechy to standardowe v.2. Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 To nie wiem gdzie i jakim cudem odbiło mi się o uszy że EA mają nie standardowe części. Sorry że tak pod postem ale znalazłem Minusy: - luz zespołu przeziernika - źle działający zatrzask klapki kolby - mala podatność repliki na tuning przepraszam że zmyliłem co po niektórych swoją wypowiedzią na temat EA Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Jeżeli to prawda że są mało podatne na tuning to trochę lipa bo mają 320 fps. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 (edited) To nie wiem gdzie i jakim cudem odbiło mi się o uszy że EA mają nie standardowe części. Sorry że tak pod postem ale znalazłem Minusy: - luz zespołu przeziernika - źle działający zatrzask klapki kolby - mala podatność repliki na tuning przepraszam że zmyliłem co po niektórych swoją wypowiedzią na temat EA I znowu "zmyliłeś co po niektórych". EA da się tuningować, 400 fps otrzyma się wymieniając tylko sprężynę. (Zbrojownia np. oferuj możliwość włożenia stockowej chińskiej sprężyny, która da wg nich 360-380 fps). Kolega zrobił Mkę EA na 500 fps, da się? Da się. A luzy przeziernika i zatrzask klapki kolby to akurat drobiazgi, bo przeziernik można zastąpić optyką. I znajdź mi kolego replikę bez wad. Edited October 3, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 I znajdź mi kolego replikę bez wad. Co prawda to prawda ;) Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Oddaje honor Quote Link to post Share on other sites
Rogalez Posted October 3, 2012 Author Report Share Posted October 3, 2012 Wielkie dzięki wszystkim ;) Wybieram EA http://blacksword.pl/product-pol-684-Evolution-Airsoft-Lone-Star-Border-Patrol-SBR.html Wierząc Attero zamierzam ją stuningować do 400fps (plus zmiana uchwytu przedniego na okładziny RIS) :} Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Tylko pamiętaj że musisz dokupić baterię i ładowarkę (jak nie masz). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts