Rychter Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Witam Mam kilka pytań. Może zacznę od tego, że decyzja o kupnie Boyia RK-10S już zapadła, tym samym uniknąłem tradycyjnej wojny pt. Cyma vs Boyi. A oto pytania: - Czemu stal w tej replice jest jakby chropowata i czy tak jest w oryginale (chyba, że mam zwidy)? - Czy replika zniesie ciężkie warunki użytkowania, czyli nic się nie ułamie przy uderzeniu, lufa nie poluzuje się od noszenia na pasku? - Jak to jest z oksydowaniem? Wszystkie ostre kałasze były oksydowane? - Może wiecie jak tę replikę sensownie postarzyć, tzn. Tak, by ostatecznie nie wyglądało to śmiesznie? - Czy numery nabijane są nie tylko na komorze zamkowej? - Czy magazynki przypiłowane tak, by pasowały do Cymy będą pasować do Boyia? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Odpowiem na to, co mogę. - AK najlepiej postarza się sam, w codziennym użytku. Wtedy wygląda to najlepiej. - Fakt, Boyi ma bardziej chropowatą powierzchnie niż np. Cyma. - Jeśli mówimy o wersji Full steel, myślę, że wytrzyma dużo, na pewno wiele więcej niż ZnAl'owa cymka. - Mój mag od cymy (cm040) pasował bez problemu do Boja kolegi, podawał, ale gwarancji nie daję. Na resztę pytań odpowie jakiś lepszy spec. Dread powinien znać odp. na każde pytanie. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 - Tak, jak napisał senkuPH; - Brak zdania odnośnie wyglądu stali; - "Na pewno wiele więcej, niż ZnAl'owa Cymka". Żebyś się nie przeliczył czasem. Jak nie będziesz zrzucał na kamień to nic nie będzie. Jeżeli chwyt przedni jest zablokowany też w korpusie, to lufa nie będzie się luzować; - Musisz sam sprawdzić, nie ma żadnej gwarancji na to, czy będzie pasować, czy też nie. Nawet mag dostosowany do jednego Boyia może nie pasować tak samo do drugiego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts