Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

poszukuję jakiejś aeg'a m4 do 2.000zł, aby długo pożyła mi w stocku.

Zależy mi na wnętrzu, body/oznaczenia itd mnie nie obchodzą.

Pozdrawiam.

@Edit: Prosiłbym kretynów aby mi tu nie spamili i nie offtopowali.

Edit: Ja z kolei proszę żebyś skończył z takimi odzywkami. Inaczej odpoczniesz od forum.

OFF

Edited by OFF

Jeśli obchodzą cię tylko bebechy to polecę to co wszędzię: czołgi, czyli pancerne eMki KWA. Jedyny mankament to tłok który zazwyczaj odpada przy mocniejszych sprężynach (M140+). A w stocku pochodzi baaaardzo długo i bezawaryjnie.

Edit: Ale na allegro nie kupuj, jeśli się nie znasz.

Edited by Ripx97pl
. Jedyny mankament to tłok który zazwyczaj odpada przy mocniejszych sprężynach (M140+).

To nie jest mankament,inne repliki na stockowym tłoku i M130 potrafią nie ogarnąć więc jest to zaleta tej repliki.

Co do samej emki to bardzo długo żyjąca machina,tylko gumkę wymienisz i jest git a za resztę sprawisz sobie jakieś bajeranckie gadżety do repliki typu puszka,chwyty,Eotechy itd.Oczywiście pod warunkiem że weźmiesz wersję orisowaną.

Na stockowej sprężynie to raczej jej nie zjedziesz. Masz jakieś niemiłe doświadczenia z tą repliką, czy może słyszałeś o masowych (bo zawsze niestety może się zdażyć wadliwy egzemplarz) pęknięciach gb, czy innych części? Bo ja nie, ale mogłem po prostu nie słyszeć. Tylko wtedy czemu tak dużo ludzi poleca KWA?

Nie słyszałem, po prostu zastanawia mnie skąd tak daleko posunięte wnioski o trwałości repliki która na rynku jest raczej za krótko aby to oceniać.

Czemu natomiast tyle osób poleca KWA to wiem :D. Bo fajnie ładnie strzelają i pracują przyjemnie a do tego- za rozsądne pieniądze. No i przede wszystkim- każda sroka swój ogon chwali.

Jakby była do zjechania, to jakiś cymiarz (bez obrazy dla cymiarzy :)) z ciężkim palcem by ją zjechał w rok czy pół. Poza tym, nie wytrzymała by wtedy na mocnych sprężynach nawet miesiąca bez wymiany prawie wszystkich bebechów, nieuważasz? :-)

A w tym ostatnim pytaniu, to chodziło mi o to, ż jakby było z KWA więcej problemów, to czemu by je polecali nadal.

Ale nie kłóćmy się dalej bo to sensu nima :-).

Ogólnie to jest taka opcja że miałbym 2tyś na samą replikę, i koło 500zł na magi.

Ale jak widzę 1200zł za repliczkę, zostaje jeszcze ponad tysiak na skołowanie jakiś fajnych gadżetów typu latarka czy jakiś kolimator..

No nic zapowiada się fajnie :)

Jeszcze jedno pyt. teraz odnośnie jedynie replik KWA. - Czy wszystkie są 'spoko'? Tzn czy wszystkie są na wysokim poziomie i na stocku (lub downgradzie do m100) nie padną po roku/2 użytkowania?

Miałem już jedną m4 od kwa, niestety (lub może stety) sprzedałem ją po 3 miesiącach. Był to Lmt defender m4 patrol carabine wersja krótka jeśli dobrze pamiętam.

Edit: Ja z kolei proszę żebyś skończył z takimi odzywkami. Inaczej odpoczniesz od forum.

OFF

Dobrze wiesz jak jest. Gdybym tego nie napisał temat miałby teraz 30 postów z czego 20 byłoby nie na temat. Więc się nie odgrażaj tylko otwórz oczy na to co się w tym dziale dzieje.

No w każdym razie, dzięki za pomoc i pozdrawiam :)

Dobrze wiesz jak jest. Gdybym tego nie napisał temat miałby teraz 30 postów z czego 20 byłoby nie na temat. Więc się nie odgrażaj tylko otwórz oczy na to co się w tym dziale dzieje.

No w każdym razie, dzięki za pomoc i pozdrawiam :icon_smile:

Traktuj to jako prośbę,która nie podlega dyskusji. Coś takiego można napisać normalnie,a Twoje słownictwo pozostawia wiele do życzenia.