korpus Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 (edited) Witam! Chciałbym zapytać was o dwie repliki: -pierwsza to CM.030 (polecany bo full auto i działa w zimę), -druga to M92 STTI (niezawodna i mało gazożerna). Jednak ja proszę o porównanie dwóch replik, ich zalety i plusy i o ogólną poradę co opłaca się kupić (działanie w zimę również). Ma to być replika boczna do CQB. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Edited October 5, 2012 by korpus Quote Link to post Share on other sites
klimek2 Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Wg mnie CM, znam parę osób, które ją mają i chwalą sobie na krótki dystans (zasięg słabiutki). Jeśli chodzi o repliki na zimę, właściwie to tylko pompki, wszystkie "krótkie" są albo gazowe co generalnie przy niskich temp nie ma szans bytu albo elektryczne więc odpowiedź jest prosta. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 (edited) Beretta w porównaniu z klockiem wypada gorzej.Glock działa w zimę jak już powiedziałeś i można rozpylać nim kulki 0,12g na trybie full auto czego w/w beretta nie potrafi.Poza tym utrzymanie gaziaka łączy się ze sporymi wydatkami na źródło zasilania. krótki dystans (zasięg słabiutki) W CQB strzela się na taką odległość,że kuleczki wystrzelone z cymy spokojnie dolatują. Edited October 5, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
korpus Posted October 5, 2012 Author Report Share Posted October 5, 2012 A co z tym gearboxem? Podobno jest słaby i może się popsuć. Ale to tylko pogłoski, więc właśnie stąd ten dylemat. A jeszcze jedna sprawa-ładowanie tego akumulatorka. Czy są jakieś przejściówki żeby można było naładować go Imaxem niż tą wolnoładowarką? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Przejściówkę kupisz w pierwszym lepszym sklepie z elektroniką ale łatwiej i taniej jest zrobić samemu. Co do GB to tylko pogłoski,poza tym w razie awarii na WMASG jest dokładny poradnik jak i co rozebrać. Co do baterii polecam zamontować tam jakieś lipo 7.4v jakieś 500-800 mah bo takie tam da rade upchać a efekt będzie zacny. Quote Link to post Share on other sites
korpus Posted October 5, 2012 Author Report Share Posted October 5, 2012 (edited) No jeżeli bym kupił CM.030 to na wiosnę bym wymienił akumulator. A co gdy chciałbym trochę większy zasięg osiągnąć, bo CM.030 ma tylko 200 FPS, a M92 310 FPS, więc jakaś różnica jest. A pompkę mam, więc nie byłoby problemu w zimę. Dodam, że mój kolega posiadał M92 i bardzo sobie chwalił. Edited October 5, 2012 by korpus Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 (edited) Kulka z glocka leci wolno ale dość daleko jak na 200 fps,zrobisz teflon fix i ci spokojnie do CQB starczy. Edited October 5, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
korpus Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Jednak dwóch użytkowników mnie nie przekonuje. Poczekam na więcej opinii. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 No klocek ma 180-200fps (przy czym 200 to masz albo jak trafisz albo jak wybierzesz z 10 egzemplarzy). Taka kulka to piernięcie komara. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Wybrałbym Berettę. Glock Cymy mnie jakoś nie przekonuje. Quote Link to post Share on other sites
korpus Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Myślę, że Beretta będzie lepszym wyborem i jak na razie to ona jest faworytem. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Mam Glock'a i powiem szczerze, że przy tak słabej prędkości wylotowej nie spodziewałem się takiego zasięgu. Zobacz jeszcze na te dwie repliki, może któraś cię zaciekawi: -http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-mk23-heavy-weight-gas-pistol-stti.html -http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-m92f-m9-heavy-weight-gas-pistol-kjw.html Quote Link to post Share on other sites
korpus Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Socoma miałem i pierwszego dnia się popsuł ;/ A ten od kjw cieszy się chyba negatywną opinią jak się nie mylę? Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 (edited) - seria wykonanych z tworzywa, gazowych pistoletów z blowbackiem firmy KJW (Kuan Ju Works): Jedne z najtańszych, sensownych pozycji dla graczy stawiających nacisk na realizm. Przyzwoite wykonanie i osiągi umożliwiające trafienie celu wielkości sylwetki człowieka z odległości około 30-35 metrów przy zasięgu całkowitym około 40 metrów. Zarówno repliki jak i magazynki bywają awaryjne. Raczej chodzi o ten co ci podałem, bo nie widziałem żadnego pistoletu KJW z BlowBackiem poniżej 200zł. Cytat wyżej z poradnika Logana. Edited October 6, 2012 by Shuad Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts