Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kulki z farbą

Recommended Posts

Z tego co słyszałem i miałem to jest mega g*wno. Strzelisz w typa nic się nie stanie, a masz pecha to ci puści w magazynku. Masz tu dobrze opisane http://wmasg.pl/pl/articles/show/201381: ,,Kulki z farbą:

Rodzaj kulek, którego nigdy nie powinno się wkładać do replik. Trudno powiedzieć czy ich stworzenie było próbą ułatwienia graczom odnotowania trafienia, czy zwykłym chwytem marketingowym mającym przybliżyć Airsoft do Paintballu."

Spytam krótko, po kiego grzyba takie kulki? Urokiem airsoftu jest właśnie to, że kulki nie zostawiają żadnych śladów, poza dziurami, siniakami, guzami i krwią.

Spytam krótko, po kiego grzyba takie kulki? Urokiem airsoftu jest właśnie to, że kulki nie zostawiają żadnych śladów, poza dziurami, siniakami, guzami i krwią.

Tutaj masz wszystko ładnie wyjaśnione:

http://wmasg.pl/pl/articles/show/201381

Podobnie jak autor tego artykułu (pozdrawiam LogaN'a) odradzam używanie kulek z farbą czy też tych pokrytych proszkiem. Mogą one jedynie zabrudzić podzespoły, w których wykonaniu jednak liczy się precyzja. Tu nie chodzi o replikę czy liczbę FPS'ów. Nie kupuj tego - lepiej zaufaj trafionej osobie, bo chyba znakować ludzi nie ma co... Ja bym nie chciał aby ktoś mi brudził szpej jakimiś farbami - to nie paintball. :)

A ja próbowałem na Cymie 022. Celność zerowa, trzecia kulka rozpadła się w lufie syfiąc ją od hopa do wylotu. Reszta utknęła w komorze hopa i została zmielona przez dyszę. Te zapaprały wnętrze gera w taki sposób że niestety nie doczyściłem go nigdy(zawsze po czyszczeniu wypełzały skądś drobiny farby i żelu). Kulki pięknie deformują się w magu powodując zacinki.

Ergo prędzej zapakuję bazardwunastki w replikę niż to tałatajstwo.