Guzio Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Co sądzicie o kulkach z farbą i czy nic sie nie stanie gdy bede strzelał z broni 450 fps takimi kulkami http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-77-KULKI-ASG-Z-FARBA-6mm-PAINTBALL-200szt-.html Ile te kulki wytrzymują fps-ów Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Będziesz miał czerwoną lufę i bebechy. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Z tego co słyszałem i miałem to jest mega g*wno. Strzelisz w typa nic się nie stanie, a masz pecha to ci puści w magazynku. Masz tu dobrze opisane http://wmasg.pl/pl/articles/show/201381: ,,Kulki z farbą: Rodzaj kulek, którego nigdy nie powinno się wkładać do replik. Trudno powiedzieć czy ich stworzenie było próbą ułatwienia graczom odnotowania trafienia, czy zwykłym chwytem marketingowym mającym przybliżyć Airsoft do Paintballu." Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Chciałbym takie kulki zobaczyć w szybkoładowarce, ładny by się zrobił dżemik :) Quote Link to post Share on other sites
0QURA0 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Odradzam kiedyś zapaskudziło mi to pistolet (całe szczęście sprężynowy) niby na początku fajne ale kończy się to źle. Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Nie miałem styczności z tymi kulkami ale może były by lepsze http://allegro.pl/kulki-asg-game-face-verdict-2200szt-0-2g-3329-i2676190600.html . Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 ale taki pigment chyba zabrudzi hopka Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Nie wiem... Nie miałem okazji przetestować. Na pewno będą lepsze od tych z farbą. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Nie wiem... Nie miałem okazji przetestować. Na pewno będą lepsze od tych z farbą. Ja mam te kulki, i też odradzam. Ślad widać, ale nie wyraźnie. Nie brudzi hu, tylko wszystko lufę,komorę,magi wszystko. Ja Ci radze żebyś sobie to odpuścił. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Spytam krótko, po kiego grzyba takie kulki? Urokiem airsoftu jest właśnie to, że kulki nie zostawiają żadnych śladów, poza dziurami, siniakami, guzami i krwią. Spytam krótko, po kiego grzyba takie kulki? Urokiem airsoftu jest właśnie to, że kulki nie zostawiają żadnych śladów, poza dziurami, siniakami, guzami i krwią. Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Tutaj masz wszystko ładnie wyjaśnione: http://wmasg.pl/pl/articles/show/201381 Podobnie jak autor tego artykułu (pozdrawiam LogaN'a) odradzam używanie kulek z farbą czy też tych pokrytych proszkiem. Mogą one jedynie zabrudzić podzespoły, w których wykonaniu jednak liczy się precyzja. Tu nie chodzi o replikę czy liczbę FPS'ów. Nie kupuj tego - lepiej zaufaj trafionej osobie, bo chyba znakować ludzi nie ma co... Ja bym nie chciał aby ktoś mi brudził szpej jakimiś farbami - to nie paintball. :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 A ja próbowałem na Cymie 022. Celność zerowa, trzecia kulka rozpadła się w lufie syfiąc ją od hopa do wylotu. Reszta utknęła w komorze hopa i została zmielona przez dyszę. Te zapaprały wnętrze gera w taki sposób że niestety nie doczyściłem go nigdy(zawsze po czyszczeniu wypełzały skądś drobiny farby i żelu). Kulki pięknie deformują się w magu powodując zacinki. Ergo prędzej zapakuję bazardwunastki w replikę niż to tałatajstwo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts