FERNIV3 Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Cześć jestem Mateusz i mam 16 lat i jestem z Bytomia (Śląsk). Jakiś cza temu chodziłem na strzelnice ale był to krótki okres. Jedbak na chwile obecna od 3 września uczeszczam do 1 Liceum klasy policyjnej, mamy tam strzelnice, zajęcia z samoobrony, prawa itp. jednak po tej szkole interesuje mnie bardziej robota w wojsku. Ze strzelnicy już niedługo dostane licencje strzelecka, papiery itp. ale po za tym chciałbym się jeszcze zaangazować w bardziej praktyczne zajęcia, chodzi mi tu własnie to taktykę, nauka zachowań, obeznania się z całokształtem itp. mam nadzieje, ze póki co wiadomo o co mi chodzi ? I pisze z zapytaniem głównie o broń. Na chwile obecna miałem doczynienia tylko z bronia krótką, gazową natomiast interesuje mnie coś takiego: Broń długa, tudzież najbardziej przypadł mi do gustu M4A1. Broń miałaby byc metalowa (czyt. porządna) min. 410fps elektryk, coś co potrzyma w trudnych warunkach snieg, deszcz, tarzanie sie w błocie. Zależałby mi na odwzorowaniu broni do orginału (wygląd, WAGA!, itp.). Coś w czym nie bede musiał wymieniac częsci co runde. Tak, żeby troche potrzymała. Chodzi mi o coś na dłużej.... Przedział cenowy... do 1000zł póci co wpadłem na coś takiego (ale bardzo prosiłbym o ewentualne propozycje, linki) http://www.taniemilitaria.pl/m4a1-bi3681-full-metal-p-95.html do tego ochrona na oczy, co lepsze, maska, okulary ? No i mundur... tutaj przypadł mi do gustu US woodland BDU no i jakieś buty szturmowe, zdania sa podzielone więc byłbym wdzięczny za propozycje :) Do tego jakas czapeczka, hełmik (?) kamizelka taktyczna, ochraniacze ale to już sprawy drugorzedne... Chodzi mi o głównie o mundur, buty, i BROŃ! A ściślej mówiąc o "wyprawkę" dzięki, której będe dobrze się bawić bez zmartwień o jakieś szczegóły itp. Chyba napisałem to w miare zrozumiale :) Pozdrawiam Mateusz "Ferni" K. Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Żeby kupić takie M4 musisz mieć z 2000zl, ale w 1000 sie zmiescisz kupując coś od sławnej KWA albo Evolution Airsoft. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Co do ochrony oczu to polecę gogle Bolle X800 i X1000 , ESS, Revision Locust. Na ochronie oczu nie oszczędzaj. Do tego maska siatkowa TMC,a na szyję może byc arafatką jakaś lub multiwrap. Ile masz pieniędzy na mundur i buty? Kamizelkę kup jak już będziesz miał co w niej nosić,ochraniacze Alty. Nie podkreślaj tak,że zależy Ci na broni,bo ktoś zaraz się doczepi i będzie Ci tłumaczyć,że to repliki. No chyba,że naprawdę chcesz broń :icon_wink: Co do M4 to wybrałeś chyba jedną z gorszych replik (mówię o tej z linku). Rozejrzyj się za M4 Evolution Airsoft (tylko tutaj tuning potrzebny),chyba że odpuścisz sobie wykonanie na rzecz mocniejszych bebechów. Wtedy KWA. Tylko pamiętaj,że trzeba dokupić jeszcze ładowarkę i akumulator. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 M4 ICS lub KWA lub G&P lub CA, do tego mundur kontraktowy z allegro, buty na idący sezon zimowy/jesienny Haix 2005 BW. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 A ochraniacze nie są mniej ważne od okularów! Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 A ochraniacze nie są mniej ważne od okularów! 1. Okulary 2. Buty i ochraniacze Osobiście preferuję taką kolejność. Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 (edited) Kolega dwa posty wyżej chyba pomylił ASG z jazdą na rolkach. Tu ochrona oczu jest NAJWAŻNIEJSZA! I tak jak powiedział OFF nie wypada na niej oszczędzać. Polecam okulary ESS, Bolle. Maska stalker lub neoprenowa na twarz (głównie o zęby chodzi). Mundur możesz kupić spokojnie taki jak sobie upatrzyłeś. Ochraniacze Alta Ultimate (możesz nawet brać pod mundur z maskowaniem). Jak chodzi o M4 to masz dość dużą gamę: * Evolution Airsoft (jak cenisz wykonanie zewnętrzne) * KWA (jak cenisz bebechy ponad wykonanie zewnętrzne) Sam do niedawna nie byłem wcale przekonany, ale chyba na dziś dzień brałbym M4 EA. Kosztuje z 790zł na Blackswordzie, a za jakiś czas mógłbyś ją dokoksić do tych 410+FPS. Edited October 13, 2012 by Lechu001 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Z tego co wiem neopren ząbków nie ochroni. Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Znaczy chodziło mi o te utwardzane maski, ale nie te siatkowe. Możliwe, że to nie neopren. Siatkowe to rzeczywiście lepsze rozwiązanie chociażby z powodu parowania. Quote Link to post Share on other sites
trzyczternascie Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Hej Mateusz,jestem z Knurowa zaraz obok Gliwic,jakbys chcial pomacać i postrzelac z m4 kwa to pisz chetnie Ci ja pokaze (wersja z metalowymi risami czyli dosc ciezki karabin),mam jeszcze m4 ics,ale z plastikowym body i lekka jest.Najlepiej pomacac samemu.bedziesz mial jakis punkt odniesienia. Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Jak strzelasz się na śląsku to nie zapomnij o masce typu stalker! ]:-> To zdanie obraża niektóre osoby =/ Sam jestem ze Śląska i wystarczy team z ogarniętymi osobami. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 To zdanie obraża niektóre osoby =/ Sam jestem ze Śląska i wystarczy team z ogarniętymi osobami. Za króko jeszcze grasz i za mało widziałeś :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Najgroźniejsza i najbardziej krwawa jest obrona przeprawy przez Brynicę. Quote Link to post Share on other sites
trdrak Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 OFF, Proteziak - co takiego się dzieje? :D Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Szturm na "URRAAAAAA!!!", hi-caps only, repliki 450FPS+ i jazda! A tak na serio to też jestem ciekaw szczegółów, ale to chyba za duży OT będzie ;). Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 09.09.12 koło Fakro (strzelanka w lesie) w Mysłowicach jakiś delikwent strzelił gościowi z kilku-kilkunastu metrów w twarz repliką +420fps. Ząb się ułamał. Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Jeden ząb jednemu gościowi? Co w tym niezwykłego? To się niestety zdarza, i to nie tak rzadko. Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Ohohoho, muszę się kiedyś tam wybrać ;). Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Też może w dalszej przyszłości bym się zjawił, ale chyba mam za mało magów a FPS to tym bardziej :D Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Już koniec offtopu :P Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 No dokładnie. Stanęło na masce więc powiem, że nie ważne czy na śląsku, czy pomorzu, czy w UK, maska na zęby się zawsze przyda bo nawet 350FPS może zęba ukruszyć czy złamać. Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 No dokładnie. Stanęło na masce więc powiem, że nie ważne czy na śląsku, czy pomorzu, czy w UK, maska na zęby się zawsze przyda bo nawet 350FPS może zęba ukruszyć czy złamać. Ja polecam zwykły ochraniacz bokserski na zęby + komin i gra gitara. Zaraz hejty polecą że nie wygodnie itd. ale co kto lubi :) Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Ochraniacz bokserski? Spróbuj w czymś takim krzyknąć "Kontakt, 100 metrów przed nami". Przeciwnik padnie ze śmiechu :D Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 (edited) Ochraniacz bokserski? Spróbuj w czymś takim krzyknąć "Kontakt, 100 metrów przed nami". Przeciwnik padnie ze śmiechu :icon_biggrin: Ze 100 metrów padnie ? :icon_biggrin: powodzenia hahahaha. Poza tym miałem na myśli strzelanki w warunkach CQB gdzie prawdopodobieństwo dostania po gębie jest kilkanaście razy większe jak np w otwartym terenie :icon_smile: Z resztą co będziemy dyskutować :icon_smile: spróbuj stracić zęba wariacie na strzelance, a zaczniesz się zastanawiać nad tym jak następnym razem ochronić skutecznie swoją klawiaturę. Edited October 16, 2012 by dymek_nh Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Chodziło mi tylko o to, że są wygodniejsze metody ochrony zębów niż ochraniacz bokserski ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts