Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wyprawka - rozwianie wszelkich watpliwości

Recommended Posts

Cześć jestem Mateusz i mam 16 lat i jestem z Bytomia (Śląsk).

Jakiś cza temu chodziłem na strzelnice ale był to krótki okres. Jedbak na chwile obecna od 3 września uczeszczam do 1 Liceum klasy policyjnej, mamy tam strzelnice, zajęcia z samoobrony, prawa itp. jednak po tej szkole interesuje mnie bardziej robota w wojsku. Ze strzelnicy już niedługo dostane licencje strzelecka, papiery itp. ale po za tym chciałbym się jeszcze zaangazować w bardziej praktyczne zajęcia, chodzi mi tu własnie to taktykę, nauka zachowań, obeznania się z całokształtem itp. mam nadzieje, ze póki co wiadomo o co mi chodzi ?

I pisze z zapytaniem głównie o broń. Na chwile obecna miałem doczynienia tylko z bronia krótką, gazową natomiast interesuje mnie coś takiego:

Broń długa, tudzież najbardziej przypadł mi do gustu M4A1. Broń miałaby byc metalowa (czyt. porządna) min. 410fps elektryk, coś co potrzyma w trudnych warunkach snieg, deszcz, tarzanie sie w błocie. Zależałby mi na odwzorowaniu broni do orginału (wygląd, WAGA!, itp.). Coś w czym nie bede musiał wymieniac częsci co runde. Tak, żeby troche potrzymała. Chodzi mi o coś na dłużej....

Przedział cenowy... do 1000zł

póci co wpadłem na coś takiego (ale bardzo prosiłbym o ewentualne propozycje, linki)

http://www.taniemilitaria.pl/m4a1-bi3681-full-metal-p-95.html

do tego ochrona na oczy, co lepsze, maska, okulary ?

No i mundur... tutaj przypadł mi do gustu US woodland BDU no i jakieś buty szturmowe, zdania sa podzielone więc byłbym wdzięczny za propozycje :)

Do tego jakas czapeczka, hełmik (?) kamizelka taktyczna, ochraniacze ale to już sprawy drugorzedne...

Chodzi mi o głównie o mundur, buty, i BROŃ! A ściślej mówiąc o "wyprawkę" dzięki, której będe dobrze się bawić bez zmartwień o jakieś szczegóły itp.

Chyba napisałem to w miare zrozumiale :)

Pozdrawiam

Mateusz "Ferni" K.

Co do ochrony oczu to polecę gogle Bolle X800 i X1000 , ESS, Revision Locust. Na ochronie oczu nie oszczędzaj. Do tego maska siatkowa TMC,a na szyję może byc arafatką jakaś lub multiwrap.

Ile masz pieniędzy na mundur i buty?

Kamizelkę kup jak już będziesz miał co w niej nosić,ochraniacze Alty.

Nie podkreślaj tak,że zależy Ci na broni,bo ktoś zaraz się doczepi i będzie Ci tłumaczyć,że to repliki.

No chyba,że naprawdę chcesz broń :icon_wink:

Co do M4 to wybrałeś chyba jedną z gorszych replik (mówię o tej z linku). Rozejrzyj się za M4 Evolution Airsoft (tylko tutaj tuning potrzebny),chyba że odpuścisz sobie wykonanie na rzecz mocniejszych bebechów. Wtedy KWA. Tylko pamiętaj,że trzeba dokupić jeszcze ładowarkę i akumulator.

Kolega dwa posty wyżej chyba pomylił ASG z jazdą na rolkach. Tu ochrona oczu jest NAJWAŻNIEJSZA! I tak jak powiedział OFF nie wypada na niej oszczędzać. Polecam okulary ESS, Bolle. Maska stalker lub neoprenowa na twarz (głównie o zęby chodzi). Mundur możesz kupić spokojnie taki jak sobie upatrzyłeś. Ochraniacze Alta Ultimate (możesz nawet brać pod mundur z maskowaniem). Jak chodzi o M4 to masz dość dużą gamę:

* Evolution Airsoft (jak cenisz wykonanie zewnętrzne)

* KWA (jak cenisz bebechy ponad wykonanie zewnętrzne)

Sam do niedawna nie byłem wcale przekonany, ale chyba na dziś dzień brałbym M4 EA. Kosztuje z 790zł na Blackswordzie, a za jakiś czas mógłbyś ją dokoksić do tych 410+FPS.

Edited by Lechu001

No dokładnie.

Stanęło na masce więc powiem, że nie ważne czy na śląsku, czy pomorzu, czy w UK, maska na zęby się zawsze przyda bo nawet 350FPS może zęba ukruszyć czy złamać.

Ja polecam zwykły ochraniacz bokserski na zęby + komin i gra gitara. Zaraz hejty polecą że nie wygodnie itd. ale co kto lubi :)

Ochraniacz bokserski? Spróbuj w czymś takim krzyknąć "Kontakt, 100 metrów przed nami". Przeciwnik padnie ze śmiechu :icon_biggrin:

Ze 100 metrów padnie ? :icon_biggrin: powodzenia hahahaha. Poza tym miałem na myśli strzelanki w warunkach CQB gdzie prawdopodobieństwo dostania po gębie jest kilkanaście razy większe jak np w otwartym terenie :icon_smile: Z resztą co będziemy dyskutować :icon_smile: spróbuj stracić zęba wariacie na strzelance, a zaczniesz się zastanawiać nad tym jak następnym razem ochronić skutecznie swoją klawiaturę.

Edited by dymek_nh