sarnuch Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Co za kontrowersyjny tytuł tematu! Ale tak; drodzy forumowicze, poszukuję dobrego jakościowego, lekkiego AEGa dla mojej dziewczyny. Dostawszy do rąk PDW narzekała, że ciężkie; "I'm running out of options here". Alternatywą byłby MP9 gbb od KWA, ale ma bardzo drogie magazynki, zdaję się na Wasze doświadczenie! Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Może P90 albo jakieś inne MP5 (PDW ma ciężką kolbę, przynajmniej to cymowskie). W "słabych, kobiecych rękach" w miarę sprawowało się też AKS-74u (przy kobietach wystrzegałbym się zwyczajowej nazwy). Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Sorry, ale myślę, że jak dla kogoś, kto mówi, że PDW jest za ciężkie AS nie jest dobrą opcją. A co jak dostanie kulką, albo co gorsza, złamie paznokieć? Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Podobnie jak Attero powiem, że P90 byłoby git, lub też jakieś MP5K. AKSU wydaje mi się być już za ciężkie, dalej to metalowy klocek, tyle, że z krótką lufą, lepszym wyborem była by chyba plastikowa CM.028 (chociaż raczej nie spełnia wymogu jakości :icon_razz2: ). Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 CM.028 waży 3 kilo, jakby nie patrzeć. P90, MP7, MP9, ew MP5K... Dodam, że mp7 ( przynajmniej moja - UMAREX TOKIO SOLDIER ) waży około 1.5 kilo, więc jest to nie wiele, i tak naprawdę waga się o tyle dobrze rozkłada, że jej nie czuć. Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted October 15, 2012 Author Report Share Posted October 15, 2012 Problemem w PDW jest wyważenie, w zasadzie, wszędzie problemem jest środek ciężkości; nie martwię się tutaj i nie roztrząsam tego, czy ktoś połamie paznokcie. ;) MP9 jest idealnie skrojone, lekkie, dobrze wyważone, poręczne; niestety jest to gaziak, gaz i magazynki kosztują, tutaj pytam o alternatywę. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Zwykłe abs'owe mp5 od jg.W stocku dobre,lekkie bo abs,no i tanie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 a mp5k galaxy lub marui? Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 G3SAS Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Moja Pani latała z G36C od JG i nie narzekała na masę repliki itp. Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 m15 Classic Army , najlepiej cqbr lub a2/a4 carbine. Waga to troszkę ponad 2kg . Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Moźe mp5 od jg? Jest leciutkie bardzo i strzela przyzwoicie :) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Skoro podstawowe kryterium to waga, to ma kilka propozycji: http://allegro.pl/asg-pistolet-maszynowy-mp5-a5-well-d-95-elektryk-i2702795876.html http://allegro.pl/karabin-elektryczny-uzi-d93-duzy-magazynek-asg-i2710136246.html Zasięg maksymalny pokrywa się z zasięgiem rzutu, ale podstawowe kryterium spełnia. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) Skoro MP5k PDW jest dla niej za ciężkie, to pozostaje mi tylko podpisać się pod słowami RivPolska. Wciąganie do airsoftu na siłę swoich dziewczyn oraz cudownych dzieci to plaga polskiego airsoftu Może glocka cymy uniesie? Edited October 15, 2012 by Graszczur Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 UMP, p90 i mp5k to najlepsze propozycję. Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted October 15, 2012 Author Report Share Posted October 15, 2012 Przepraszam za niedopowiedzenie; chodziło o KAC PDW, jest po prostu dla niej za ciężkie; źle wyważone. Przyjąłem je więc jako punkt odniesienia w szukaniu czegoś lżejszego. Dziewczyna chce się strzelać, jednak sama po forach latać nie będzie, bo może fakt, namówiona na strzelanie to ona została, ale wkręcić się w to wkręciła i to solidnie :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 A, to trochę zmienia postać rzeczy. W takim razie ja bym polecił empepiątkę z baterią w stałej kolbie (lepsze wyważenie). JG tańsze i lżejsze, bo z ABS-u, Cymy za to pięknie strzelają, choć droższe i z metalu Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) mp5 jg zacne, lekkie i poręczne, tanie. Glock Cymy. MR MEGAMAN Gieta jg wazy prawie 3 kilo więc raczej odpadnie. Edited October 15, 2012 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted October 15, 2012 Author Report Share Posted October 15, 2012 A jakie są zdania na temat budżetowego mp5 od ICS? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Przecież to PDW waży gdzieś 2kg. Lepiej naucz swoją dziewczynę jak się nosi broń i wtedy nie będzie miała problemu z uniesieniem nawet i 5 kilo. Poza tym tylko sobie mięśnie wyrobi, to coś złego? A jak jest rzekomo źle wyważone to PDW to można zawsze wymienić kolbę czy dodać tłumik albo dłuższą lufę czy cokolwiek innego. Też miałem źle wyważoną replikę ale akurat moje plany wymiany kolby się z tym problemem pokrywały i jest teraz o wiele wygodniej. Jednak chcąc jakiejś rady udzielić powiem tylko jedno - repliki bezkolbowe, czyli np P90. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Jak chcesz to mogę dać wam zmacać tavora od aresa. Quote Link to post Share on other sites
Dzemor Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) mp5k galaxy\cyma Edited October 15, 2012 by Dzemor Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 mp5 ics jest zacne. Strzela ciutek lepiej niż jg ale jest mniej awaryjne, bebechy i materiały są lepszej jakości, kable niskooporowe w stocku(choć tego pewien nie jestem). Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted October 15, 2012 Author Report Share Posted October 15, 2012 Jak chcesz to mogę dać wam zmacać tavora od aresa. Cholera, nie pomyślałem zupełnie o tej replice - ta to musi mieć wyważenie, 3kg których się nie powinno się czuć! Jeśli będzie kiedyś okazja, to bardzo chętnie skorzystamy z Twojej uprzejmości ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) Cholera, nie pomyślałem zupełnie o tej replice - ta to musi mieć wyważenie, 3kg których się nie powinno się czuć! W zasadzie to zgadłeś, miałem okazję trzymać Tavora w ręku i przez swoje magiczne wyważenie wydaje się niesamowicie lekki. Nawet AUG mu nie dorównuje Edited October 15, 2012 by Graszczur Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts