FuterMaster Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Jak w temacie, która jest najlepsza? Musi być full metal, dobrze gdyby była full auto i miała oryginalne oznaczenia. Wiem, że jest taka firmy WE ale słyszałem, że są problemy z wnętrznościami i trzeba sporo wymieniać. Prawda to czy nie? Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 (edited) Tokyo Marui i basta! :icon_lol: Chociaż nie jest full metal to uwierz mi, że tego prawie w ogóle nie czuć, a osiągi i wrażenia ze strzelania są jedne z najlepszych (jak nie najlepsze) ze wszystkich pistoletów na rynku. Warto! Edited October 17, 2012 by matheews Quote Link to post Share on other sites
FuterMaster Posted October 17, 2012 Author Report Share Posted October 17, 2012 Tokyo Marui i basta! :icon_lol: Chociaż nie jest full metal to uwierz mi, że tego prawie w ogóle nie czuć, a osiągi i wrażenia ze strzelania są jedne z najlepszych (jak nie najlepsze) ze wszystkich pistoletów na rynku. Warto! A możesz mi polecić konkretny model od TM? Jakie elementy są metalowe a które z tworzywa sztucznego? Ja mam glocka 17 od ASG i praktycznie cały jest z abs-u, czy plastiku. Dźwięk przy przeładowywaniu jest fatalnie sztuczny to samo przy strzelaniu. Jakiś element przy lufie mi się urwał (nie wiem jak się nazywa) i teraz żeby klamka działała musiałbym kupić nową lufę. Postanowiłem jednak, że dam sobie spokój i po prostu kupie coś nowego. Dlatego właśnie chciałem full metal żeby już więcej nie mieć takich problemów. A może jest jakiś dobry full metal z innej firmy? Quote Link to post Share on other sites
przemmek Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Ja mam chromowaną berette 92fs tm, magazynek jest metalowy, reszta ABS, wyglada jak metal, tylko przy zimnie czuć, że nie "łapie" zimna jak metal, jestem z niej zadowolony, ma ok 300 fps, oryginalne oznaczenia, blowback. Niestety mi uszczelki poszly w magazynkach, przez moja glupote, bo przez dluzszy czas do niej nie zaglądalem. Polecam, sam nie odczułem różnicy, że jest z abs'u. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 (edited) Nie wiem jaką berettę masz ale plastikowe to TM ma okładziny, zamek, szkielet, cylinder z flakami cylindra, głowicę tłoka BB, szczęki magazynka i podajnik. No i lufę zew. Całe flaki w klamce są metalowe. Edited October 18, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
FuterMaster Posted October 18, 2012 Author Report Share Posted October 18, 2012 Nie wiem jaką berettę masz ale plastikowe to TM ma okładziny, zamek, szkielet, cylinder z flakami cylindra, głowicę tłoka BB, szczęki magazynka i podajnik. No i lufę zew. Całe flaki w klamce są metalowe. Możesz mi pokazać konkretny model beretty od TM z takimi parametrami? Ja co oglądam jakąś sztukę to tylko środek i lufa metal, zamek i cała konstrukcja to abs czyli lipa. Już chyba wole kupić KWA albo WE. Quote Link to post Share on other sites
przemmek Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Mówie o częściach zewnętrznych, sorry że niezrozumiale napisałem, chodzi mi o ten pistolet http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=4019&name=Tokyo_Marui_-_Beretta_M92F_Silver_-_Gas_Gun Sam wielkim specjalistą nie jestem, po prostu staram się pomóc i wyrazić moją opinię, ponieważ pistolet ten mam ponad 2 lata. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Też problem sobie konwersję dokupić... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Futermaster, zasugeruję przeczytać cytowany fragment jeszcze raz, powoli. W razie dalszych problemów- jeszcze raz. Aż zrozumiesz co tam jest bardzo jasno napisane. Ewentualnie zerknąć ponownie do jakiejś beretty TM. Quote Link to post Share on other sites
FuterMaster Posted October 19, 2012 Author Report Share Posted October 19, 2012 Też problem sobie konwersję dokupić... Ok. Jest możliwość zbudowania sobie od podstaw Beretty full metal TM. Tylko teraz niech ktoś poda mi wszystkie elementy które musiałbym dokupić do tego metalowego szkieletu, tak żeby klamka była sprawna. A kolejna sprawa to jak to będzie wyglądać cenowo? Bo jak mam wydać 1000 zł na jeden pistolet to lekka przesada. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Jak dla kogo, ja wydałem sporo wiecej :D. Metalowy szkielet nie wymaga wymiany żadnych części. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts