Red25 Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Tak jak w temacie nosze okulary na codzień i nie mam możliwość ich zdejmowania czy istnieje taka opcja aby dobrać takie gogle lub okulary abym nie musiał ściagać okularów ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Możesz kupić okulary,do których dokupisz wkładkę na szkła korekcyjne (np. ESS Crossbow). Noszenie okularów pod goglami raczej się nie sprawdza (okulary wtedy zazwyczaj parują - przynajmniej ja tak miałem przy X800). Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Off prawda. Mnie to tak wkurzało, ze przerzuciłem się na szkła kontaktowei okulary ;-) Quote Link to post Share on other sites
qweas74 Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Ja na wypady z ekipą zamieniam okulary na soczewki. Możesz iść do okulisty niby na badanie wzroku i poprosić o soczewki na spróbowanie. Ja tak robię i cały czas mam soczewki nowe tylko płyn muszę dokupować. Używam soczewek jednodniowych ale tylko na strzelanki także zmieniam je co powiedzmy 10 strzelanek. Tak jak wyżej poprzednicy pisali okulary pod goglami strasznie parują (a przynajmniej u mnie tak było). Zostaje opcja z soczewkami, wkładami korekcyjnymi albo Turbofany ale czy dadzą radę z parą i czy okulary korekcyjne wejdą tego nie wiem ;p Quote Link to post Share on other sites
Red25 Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 dzieki za rady ale jeszcze nie wiem czy będę okulary ściągał na te kilka godzin i po sprawie czy własnie kupię soczewki :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
qweas74 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 No właśnie o to chodzi, że okulista da ci je za darmo, tylko musisz opakowanie na nie kupić i płyn, ale ja zawsze jak kupowałem płyn to opakowanie na soczewki było w pudełku z płynem. Dodam tylko że ja nie mógłbym biegać bez okularów bo przy moich -6 na obydwu oczach to wszystko widzę jak w Smoleńsku ( wszystko we mgle) Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Nie kupujesz soczewek tylko cały czas prosisz okulistów o próbki? Do ilu Ty okulistów chodzisz? Quote Link to post Share on other sites
qweas74 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 (edited) A myślisz, że jak oni mają tylu pacjentów to cię zapamiętają? A nawet jeśli to mówię, że od tych miałem podrażnienia i pytam o nowy model, a w soczewkach to co miesiąc prawie coś nowego. No i jak dostaje te soczewki to tak z 5 par także starcza mi na długo. Nie ma znaczenia dla mnie czy to jednodniowe czy miesięczne bo i tak zakładam je na strzelankę tylko. Odpowiadając na pytanie do jednego :icon_biggrin: Edited October 25, 2012 by qweas74 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts